сніданок

Як потрібно правильно снідати: поради експерта

“Їж кашу, бо не виростеш”, – кожен чув цю фразу від батьків вранці, слухався і їв. Подорослішавши, багато хто з нас вирішив, що сніданок більше не потрібен: досить перехопити щось на ходу або зовсім обмежитися чашкою кави… Тож ми вирішили нагадати про необхідність повноцінного вживання їжі вранці та поділитися швидкими й корисними стравами з сайту https://krainau.com/druhi-stravy/shcho-pryhotuvaty-na-snidanok-15-shvydkykh-ta-smachnykh-retseptiv.html.

Чому так важливий сніданок і як він допомагає схуднути

Сніданок – головний прийом їжі, який задає тон на весь день. Правильна ранкова трапеза надає сили, заряджає енергією і збільшує працездатність. Сніданок покращує не тільки фізичний стан організму, а й сприяє мозковій активності та піднесеному настрою.

У низці досліджень було доведено, що регулярне і повноцінне вживання їжі вранці підвищує імунітет і знижує ризик виникнення багатьох хвороб, наприклад гастриту, виразки, цукрового діабету і серцево-судинних захворювань.

Сніданок – незамінний помічник при схудненні. Якщо щільно поїсти зранку, відчуття насичення залишиться з вами надовго, що допоможе втриматися від шкідливих перекусів протягом дня. Крім того, ранкові калорії витрачаються набагато швидше. Тому саме під час сніданку можна собі дозволити невеликі послаблення у вигляді булочки або тістечка.

Що їсти на сніданок

Сніданок має бути корисним, поживним і збалансованим. А якщо ви худнете, ще й низькокалорійним. Ідеальний склад – білки, вуглеводи і невелика кількість корисних жирів. Також не можна забувати про необхідні мікроелементи, вітаміни та клітковину. Разом з сайтом krainau.com ми склали список продуктів, які підійдуть для сніданку:

  • цільнозернові крупи або мюслі;
  • яйця;
  • кисломолочні продукти: сир, кефір, йогурт, сир;
  • горіхи;
  • мед;
  • сухофрукти;
  • фрукти та овочі;
  • цільнозерновий або житній хліб;
  • куряче м’ясо.

Відразу після пробудження дієтологи рекомендують випити склянку води, можна з додаванням лимона. Це допоможе організму налаштуватися на правильну роботу і поліпшить обмін речовин.

5 швидких і корисних страв для сніданку

Щоб приготувати корисний і збалансований сніданок, комбінуйте між собою продукти з різною харчовою цінністю. Ми підготували для вас кілька вдалих поєднань.

Вівсянка з корисними добавками

Звична нам із дитинства каша може бути не тільки корисною, а й смачною. З вечора залийте невелику кількість пластівців сумішшю з йогурту та молока з мінімальним відсотком жирності. Вранці додайте шматочки фруктів або ягід. Менш калорійний варіант – використовуйте окріп замість йогурту з молоком, настоюйте 20 хвилин. Замість фруктів і ягід можна взяти горіхи або сухофрукти.

Такий сніданок поліпшить роботу кишечника, допоможе очистити організм від шлаків і забезпечить тривале відчуття насичення.

Омлет з овочами та сиром

Цей сніданок буде особливо актуальним, якщо на вас чекає серйозне фізичне навантаження. У ньому багато білка, який бере участь у будові м’язів і тканин, а також сприяє тривалій фізичній витривалості.

1–2 збитих яйця вилийте на сковороду, зверху додайте будь-які овочі та сир. Готуйте страву на повільному вогні, після запікання нижнього шару омлету – накрийте кришкою.

Фруктовий салат

Ідеальний варіант для початку спекотного літнього дня. Такий сніданок багатий на вітаміни та мікроелементи. Підійдуть будь-які фрукти, найкраще взяти кілька різних видів. Як заправку використовуйте нежирні йогурт або кефір. Кисломолочна добавка поповнить запаси білка і кальцію в організмі та налагодить роботу кишечника.

Сир із фруктами та медом

Ще один білковий вид сніданку, який допомагає скинути вагу і створює відчуття ситості надовго. Крім того, таке поєднання продуктів зміцнює імунітет, захищає від стресу, покращує обмін речовин.

Використовуйте сир із невеликим відсотком жирності (до 9 %), до нього додайте будь-які фрукти або ягоди, а також чайну ложку меду.

Сирно-банановий бутерброд

Так-так, бутерброди теж бувають корисними. Для цієї страви вам знадобиться цільнозерновий хліб. Намажте на нього суміш із м’якого сиру з медом, покладіть зверху шматочки банана. Як доповнення можна використовувати кунжутне насіння. Усього кілька хвилин, і ви отримаєте сніданок, насичений вуглеводами, корисними жирами та білками.