Раніше я вже розповідала про приготування абрикосового джему, тепер будемо готувати яблучне повидло. Смачне і корисне ласощі.
Для приготування яблучного повидла в мультиварці нам знадобиться:
- 2 кг яблук, я не прагнула знайти якийсь певний сорт, тому взяла перші-ліпші в магазині,
- 800 грам цукру.
Рецепт приготування яблучного повидла в мультиварці.
Яблучне повидло, я готувала вперше. Тому не обійшлося без ретельного вивчення інформації. Начитавшись, що пектин, який є натуральним загустителем повидла, міститься в основному в яблучних кісточках і шкірці, було прийнято рішення фрукт не чистити і серцевину не видаляти. Я ретельно вимила яблука, нарізала на шматочки, поклала їх у каструльку мультиварки і запустила режим “Випічка” на 30 хвилин, потім режим “Гасіння” на 2 години. Періодично перемішувати.
Для додання повидла особливого присмаку, можна додати до яблук трохи айви.
Приготовлені яблука протерла через сито, поклала назад у каструльку мультиварки, додала цукор, перемішала.
З 2 кг яблук у мене вийшло 1,6 кг яблучного пюре (звичайно, без урахування цукру).
Довела яблучне пюре до закипання на режимі “Випічка” і потім знову режим “Гасіння” на 3 години. Час гасіння можна змінювати, все залежить від бажаної густоти повидла
Поки пюре готується, ретельно миємо банки і стерилізуємо їх.
Розливаємо гаряче готове повидло по банкам, закручуємо кришку і перевертаємо банку догори денцем. Ми залишаємо так до повного охолодження повидла.
Тим, у кого мультиварки немає, не варто засмучуватися. Повидло можна приготувати і в звичайній каструлі. Спочатку, згасити яблука в каструльці з закритою кришкою (можливо, доведеться додати трохи водички), періодично помішуючи. Потім протерти їх через сито, додати цукор і знову тушкувати до потрібної густоти. Врахуйте, яблучне повидло сильно “стріляє”, тому каструльку потрібно прикривати кришкою.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.