Яблучне повидло в мультиварці

Раніше я вже розповідала про приготування абрикосового джему, тепер будемо готувати яблучне повидло. Смачне і корисне ласощі.

Яблучне повидло в мультиварці

Для приготування яблучного повидла в мультиварці нам знадобиться:

  • 2 кг яблук, я не прагнула знайти якийсь певний сорт, тому взяла перші-ліпші в магазині,
  • 800 грам цукру.

Рецепт приготування яблучного повидла в мультиварці.

Яблучне повидло, я готувала вперше. Тому не обійшлося без ретельного вивчення інформації. Начитавшись, що пектин, який є натуральним загустителем повидла, міститься в основному в яблучних кісточках і шкірці, було прийнято рішення фрукт не чистити і серцевину не видаляти. Я ретельно вимила яблука, нарізала на шматочки, поклала їх у каструльку мультиварки і запустила режим “Випічка” на 30 хвилин, потім режим “Гасіння” на 2 години. Періодично перемішувати.

IMG_6912 IMG_6918

Для додання повидла особливого присмаку, можна додати до яблук трохи айви. 

Приготовлені яблука протерла через сито, поклала назад у каструльку мультиварки, додала цукор, перемішала.

IMG_6925 IMG_6928

З 2 кг яблук у мене вийшло 1,6 кг яблучного пюре (звичайно, без урахування цукру).

Довела яблучне пюре до закипання на режимі “Випічка” і потім знову режим “Гасіння” на 3 години. Час гасіння можна змінювати, все залежить від бажаної густоти повидла

IMG_6931

Поки пюре готується, ретельно миємо банки і стерилізуємо їх.

Розливаємо гаряче готове повидло по банкам, закручуємо кришку і перевертаємо банку догори денцем. Ми залишаємо так до повного охолодження повидла.

Тим, у кого мультиварки немає, не варто засмучуватися. Повидло можна приготувати і в звичайній каструлі. Спочатку, згасити яблука в каструльці з закритою кришкою (можливо, доведеться додати трохи водички), періодично помішуючи. Потім протерти їх через сито, додати цукор і знову тушкувати до потрібної густоти. Врахуйте, яблучне повидло сильно “стріляє”, тому каструльку потрібно прикривати кришкою.

6859

IMG_6895

Смачного.

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.