Вишня у власному соку на зиму: простий рецепт консервування

Нарешті, сезон вишні настав, і ми можемо насолодитися прекрасним смаком ягоди, налитої на сонці.

Пропоную законсервувати «частинку літнього сонця» в баночці, вишня у власному соку – ось воно частування, яке зігріє вас засніжених ввечері за чашкою чаю. Насичений аромат ягоди вдало доповнює кориця, так що найголовнішим буде – витерпіти до зими, хоча у нас це не завжди виходить.

Як заготовити вишню на зиму: поради господаркам

Як правильно підготувати банки до консервації

  1. Перегляньте, щоб не було відколів і тріщин на склі, інакше ємності не витримають теплової обробки.
  2. Потім добре вимийте і висушіть їх.
  3. Можна додатково нагріти банки в духовій шафі, щоб прибрати залишки вологи і оберегти від розтріскування при наливанні гарячої рідини. Головне – не доводьте до високої температури, а просто добре нагрійте.

Що робити, якщо при наливанні гарячої рідини банку тріскається

Є багато варіантів – вибирайте для себе найбільш прийнятний:

  • Можна банку заздалегідь прогріти в духовці.
  • У суху і холодну баночку поставити ложку, яка, при наливанні туди гарячої суміші, буде забирати на себе частину температури. Ту ж ложку ставимо в наступну банку і так далі.
  • Укутати банку сухим рушником.
  • Не допускати попадання на гарячу поверхню скла холодної води.
  • Чи не ставити на холодні поверхні.
  • Налити трохи рідини в кілька банок, накрити кришкою, буквально на 5 секунд, щоб парою передалася температура на стінки посуду, потім заливати повністю.

Які приправи підходять до вишні

Кориця, м’ята, гвоздика.

Навіщо залишати вишню в цукрі на ніч

Щоб вона краще пускала сік.

Як смачно законсервувати в своєму соку вишню: рецепт покроково

Варення, повидло, джем Консерви з фруктів і ягід
ЛюдмілаСтатьі автора

Вишня у власному соку на зиму простий рецепт консервування
Вишня у власному соку на зиму простий рецепт консервування

Складові

  • Вишня без кісточок – 3 кг + –
  • Цукор-пісок білий – 1 кг + –
  • Кориця – до смаку + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Перебираємо вишню, видаляємо кісточки. Засипаємо в миску з цукром, щоб ягода краще віддала сік.

* Я залишаю її на 8-10 годин (на ніч), а вранці ставлю на вогонь і доводжу до кипіння.

Через 5 хвилин додаємо корицю і вимикаємо вогонь. Ми залишаємо настоюватися на кілька годин. Можна, звичайно, відразу закочувати, але в цей раз я вирішила зробити таким чином.


  • Доводимо вишню до кипіння повторно. Розливаємо в заздалегідь підготовлені баночки і закочує. Перевертаємо їх вниз кришкою і укутують до повного охолодження.


  • Все готово!