Нарешті, сезон вишні настав, і ми можемо насолодитися прекрасним смаком ягоди, налитої на сонці.
Пропоную законсервувати «частинку літнього сонця» в баночці, вишня у власному соку – ось воно частування, яке зігріє вас засніжених ввечері за чашкою чаю. Насичений аромат ягоди вдало доповнює кориця, так що найголовнішим буде – витерпіти до зими, хоча у нас це не завжди виходить.
Як заготовити вишню на зиму: поради господаркам
Як правильно підготувати банки до консервації
- Перегляньте, щоб не було відколів і тріщин на склі, інакше ємності не витримають теплової обробки.
- Потім добре вимийте і висушіть їх.
- Можна додатково нагріти банки в духовій шафі, щоб прибрати залишки вологи і оберегти від розтріскування при наливанні гарячої рідини. Головне – не доводьте до високої температури, а просто добре нагрійте.
Що робити, якщо при наливанні гарячої рідини банку тріскається
Є багато варіантів – вибирайте для себе найбільш прийнятний:
- Можна банку заздалегідь прогріти в духовці.
- У суху і холодну баночку поставити ложку, яка, при наливанні туди гарячої суміші, буде забирати на себе частину температури. Ту ж ложку ставимо в наступну банку і так далі.
- Укутати банку сухим рушником.
- Не допускати попадання на гарячу поверхню скла холодної води.
- Чи не ставити на холодні поверхні.
- Налити трохи рідини в кілька банок, накрити кришкою, буквально на 5 секунд, щоб парою передалася температура на стінки посуду, потім заливати повністю.
Які приправи підходять до вишні
Кориця, м’ята, гвоздика.
Навіщо залишати вишню в цукрі на ніч
Щоб вона краще пускала сік.
Як смачно законсервувати в своєму соку вишню: рецепт покроково
Варення, повидло, джем Консерви з фруктів і ягід
ЛюдмілаСтатьі автора
Складові
- Вишня без кісточок – 3 кг + –
- Цукор-пісок білий – 1 кг + –
- Кориця – до смаку + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Перебираємо вишню, видаляємо кісточки. Засипаємо в миску з цукром, щоб ягода краще віддала сік.
* Я залишаю її на 8-10 годин (на ніч), а вранці ставлю на вогонь і доводжу до кипіння.
Через 5 хвилин додаємо корицю і вимикаємо вогонь. Ми залишаємо настоюватися на кілька годин. Можна, звичайно, відразу закочувати, але в цей раз я вирішила зробити таким чином.

Доводимо вишню до кипіння повторно. Розливаємо в заздалегідь підготовлені баночки і закочує. Перевертаємо їх вниз кришкою і укутують до повного охолодження.

Все готово!