Вишневий пиріг рецепт зі сметаною

vishnevyj-pirog-recept-so-smetanoj
Справжню гостинність має на увазі привітні усмішки господарів, невимушену бесіду по душах і, звичайно ж, смачне домашнє частування.

Традиційне слов’янське застілля прийнято завершувати чаєм, до якого доречно буде приготувати домашній вишневий пиріг за класичним рецептом зі сметаною. Він не вимагає великих затрат часу, а в підсумку отримуємо неймовірно пишне, ніжне, соковите ласощі, особливо якщо робити його з оригінальною заливкою.

Пропонуємо освоїти відразу кілька варіацій на улюблену ягідну тему. Перша – найпростіша і ідеально підходить для зайнятих буднів, а інша має на увазі більш ґрунтовну підготовку та неперевершений смаковий результат, який уб’є навіть найвибагливіших гурманів.

Простий рецепт класичного пирога на сметані з вишнею

Основа основ всіма улюбленого пирога з вишнею на сметані за цим рецептом – кисломолочний продукт. Він додає тісту поживності і робить його більш пухким.

Якщо ж зайві калорії – привід для тривоги, можна замінити рекомендовану високожирні сметану низькокалорійної або і зовсім кефіром. Правда, в останньому випадку буде важко розрахувати потрібну кількість борошна, оскільки кефіру тесту виходить більш рідким.

vishnevyj-pirog-recept-so-smetanoj1

Складові

  • Начинка з мороженої вишні – 300 г;
  • Яйця курячі середнього розміру – 2 шт;
  • Цукор білий – 1 стакан;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Сметана – 200 г;
  • Борошно з пшениці (в / с) – близько 1,5 склянок;
  • Розпушувач кулінарний – 1,5 ч.л .;
  • Ванілін в порошку – щіпка;
  • Пудра солодка з цукру – 2-3 ст.л .;
  • Олія – ​​1 ст.л .;
  • Манна крупа сира – 1 ст.л.

Як спекти вдома вишневий пиріг зі сметаною покроково

  1. Для початку з’єднаємо яйця (краще брати охолоджені) з цукром і спінити міксером до розчинення солодких кристалів.
  2. У солодку яєчну суміш додаємо підтале масло, сметану, заправляємо розпушувачем і ваніллю.
  3. Коли маса буде добре перемішана до однорідності, можна буде вводити просіяне перед цим борошно. Точна кількість борошна вгадати важко. Орієнтувати потрібно на густоту. Консистенція тіста повинна в підсумку вийти трохи густіше, ніж у жирної сметани.
  4. Включаємо духовку на повну потужність для прогрівання.
  5. Форму покриваємо тонким шаром масла рослинного, присипаємо манкою, щоб запобігти приставання випічки.
  6. Заповнюємо її тестом, а потім утапливаем в ньому вишні, виклавши хаотично або малюнком – як кому більше подобається.
  7. Відправляємо форму в духовку, встановлюємо температуру на позначці 180С, а таймер – на 30 хвилин.

Як тільки плита автоматично відключиться, потрібно буде перевірити готовність випічки зубочисткою, проткнув її в будь-якому місці. Якщо на гладкою деревині залишиться сире тісто, значить, потрібно допекти пиріг. Досить буде 10 хвилин при 160С.

Подача такого скромного частування передбачає особливих вишукувань. Просто присипаємо випічку зверху цукровою пудрою – і на стіл, де вже остигає чай.

Пиріг домашній вишнево-сметанний соковитий своїми руками

Складові

  • Вишня – 250 г + –
  • Сметана – 300 г + –
  • Сир м’який – 120 г + –
  • Яйця курячі – 2 шт + –
  • Цукор-пісок білий – 5-6 ст.л. + –
  • Молоко – 5 ст.л. + –
  • Борошно пшеничне – 200 г + –
  • Рослинна олія – ​​5 ст.л. + –
  • Розпушувач кулінарний – 1 ст.л. + –
  • Крохмаль – 2 ст.л. + –
  • Масло вершкове – 1 ст.л. + –

Випікання смачного пирога сметанника з вишнею

Для того, щоб домашній вишневий пиріг зі сметаною вийшов високим і пишним, бажано взяти форму діаметром 20-24 см. Борти і дно зсередини потрібно натерти розм’якшеним вершковим маслом, щоб попередити прилипання коржа.

  1. Включаємо духовку і встановлюємо температуру на позначці 180С, тепер займемося підготовчими роботами.
  2. Перетерши половину приготованого цукру з сиром, розбавляємо солодку масу молоком, присмачуємо рослинним маслом.
  3. Борошно з’єднуємо з розпушувачем і вводимо «сипучку» в сирну основу тесту. Перемішуємо – готово!
  4. Розміщуємо тісто в форму і розрівнюємо його так, щоб воно заповнило дно, утворивши рівні бортики.
  5. Щоб зробити кремову заливку змішаємо цукор (звичайний і ванільний) з сирими яйцями, а потім додамо в отриману масу сметану, заправимо її крохмалем.
  6. Отриману заливкою заповнюємо форму з тіста, зверху укладаємо помиті і обсушені вишні. Відправляємо сирої пиріг в духовку. Час випікання на вогні середньої інтенсивності – близько 50 хвилин. Орієнтуватися треба за станом сметанною заливки. Як тільки вона загусне, можна виймати форму. Якщо духовка занадто припікає зверху, можна прибрати верхній нагрів або прикрити пиріг фольгою, щоб уникнути підгоряння.
  7. Готове ласощі має охолонути, щоб начинка тримала форму. Подавати порційні шматочки ніжного десерту бажано теплими, прикрасивши кожен кулькою вишневого або ванільного морозива.

У своєму смакову різноманітті ягідна тема практично невичерпна, і вивчати її можна нескінченно. Але почати варто з знаменитого вишневого пирога на сметані, рецепти яких прості і не викличуть питань навіть у початківців кулінарів. Шматочок цього ягідного ласощі з чашкою ароматного трав’яного чаю стане найкращим подарунком собі коханій і домашнім на завершення важкого робочого дня і навіть тижня!