Вино з агрусу і червоної смородини

Домашнє вино з агрусу і червоної смородини
Як добре відпочивати на дачі влітку, а ще приємніше пожинати з неї плоди, тим більше, якщо ми самі неабияк працювали на своєму городній ділянці.

Варенням або компотом вже не здивувати, а ось власне вино з агрусу і червоної смородини рідкісний садівник може презентувати. Не має сенсу говорити про популярність і корисності цих ягід, це і так очевидно, власне, як і те, що вони прекрасно поєднуються в напої і надають йому яскравий аромат і насичений смак.

Вино з агрусу і червоної смородини

Як зробити вино з агрусу і червоної смородини

Складові

  • Агрус – 3 кг + –
  • Цукор – 2 кг + –
  • Червона смородина – 1 кг + –
  • Вода питна – 3 л + –

Приготування вина з червоної смородини і агрусу

Вино зазвичай роблять з винограду або яблук, але тільки не в цьому рецепті. Наша технологія справді унікальна, і не тільки тому, що вона поєднує непоєднувані (на перший погляд) інгредієнти, але і тому, що смачне вино з агрусу і червоної смородини готується швидше, ніж його «колеги».

  1. У глибокій каструлі варимо сироп. Для цього в воду висипаємо відразу весь цукор, розмішуємо його і доводимо сиропчик до кипіння. Зменшуємо вогонь і кип’ятимо сироп ще 7-8 хвилин. З вогню прибираємо і охолоджуємо.
  2. Ягоди перебираємо, промиваємо холодною водою, подрібнюємо в блендері. Але перетворити плоди в пюре можна і іншими способами – прокрутити в м’ясорубці, подрібнити звичайної толкушкой, виготовленої з дерева.
  3. Скляну банку моєму, обдаємо окропом, просушують.
  4. Пюре закладаємо в уже підготовлену заздалегідь ємність, заливаємо охолодженим сиропом.
  5. Ємність накриваємо чистою марлею і прибираємо на 7 днів в тепле місце. Кожен день заважаємо сусло – це його вбереже від заплесневенія.
  6. Сусло після бродіння переливаємо в чисту банку, закриваємо затвором (або одягаємо рукавичку), і знову прибираємо в теплицю ще на тиждень. За цей термін він повинен посветлеть і утворити осад.

Домашнє вино з агрусу і червоної смородини - класичний рецепт

7. Зливаємо (акуратно) з осаду домашнє вино з агрусу і червоної смородини в пляшку і ставимо в прохолодне місце. Час витримування вина від 2 до 3 місяців.

Приємний аромат північного винограду і ніжна кислинка червоної смородини ідеально доповнюють один одного.

Кріплене вино зі смородини і агрусу в домашніх умовах

Для любителів більш міцних напоїв є рецепт вина з агрусу і червоної смородини з додаванням горілки. Оскільки вихід соку у агрусу трохи менше, ніж з ягід смородини, нам його знадобиться взяти в великих кількостях.

Складові

  • Агрус – 1,5 кг;
  • Смородина червона – 1,4 кг;
  • Цукровий пісок – 1 склянка;
  • Горілка – 200 мл.

Кріплене вино зі смородини і агрусу в домашніх умовах

Як зробити з агрусу з червоною смородиною кріплене вино

  1. Агрус і смородину промиваємо під струменем холодної води, прибираємо сміття.
  2. У глибокій каструлі, покритої емаллю, дерев’яною лопаткою тиснемо ягоди і залишаємо на 4 дні.
  3. Сік зціджувати, мезгу віджимають. На виході повинно вийти близько 2 л соку.
  4. Додаємо горілку, цукор, все перемішуємо.
  5. Переливаємо в герметичний бочонок сусло і прибираємо його в темне місце на місяць. Температура повинна бути в цьому місці не нижче 15 і не вище 18 градусів.
  6. Перший тиждень кожен день заважаємо сусло.
  7. Через місяць, вино проціджують, і знову переливаємо в стерильно чисту пляшку. Тепер можемо поповнити свою винну колекцію.

Вино з агрусу і червоної смородини, рецепти яких ми описали, призначені для подачі до будь-якого столу, якщо за ним сидять рідні і близькі. Домашнє ягідне вино, безсумнівно, здивує ваших близьких не тільки смаком і ароматом, але і сировиною, яке ви використовували для його приготування.

Дивуйте і не бійтеся експериментувати, головне – пийте в міру, тоді, крім смаку, радувати буде і користь напою.