Вечеря зі свинини

Вечеря зі свинини
Коли ввечері очікуються гості – галаслива компанія рідних або друзів, а може, хочеться порадувати себе, приготувати краще щось особливе. Всім м’ясоїдам однозначно рекомендуємо прочитати статтю, адже з неї ви дізнаєтеся, що зробити на вечерю з м’ясом свинини. Які страви, гарячі, холодні, салати або закуски з нього приготувати, з якими спеціями найкраще поєднувати.

Для початку визначимося в своїх бажаннях: чого саме вам би хотілося спробувати зі свинини: реберця, грудинку, буженину, а може бути слойки або ситний салат з цим м’ясом? Залежно від цього розраховуємо час приготування і список інгредієнтів.

Так, наприклад, якщо зважитися приготувати буженину за класичним рецептом знадобиться не менше 5-ти діб! Саме стільки має маринуватися м’ясо. Але навіть якщо скористатися експрес-рецептом, буженину все одно треба приготувати хоча б – за добу.

Поки ви вирішуєте, на якому блюді краще зупинитися, зробимо для затравки кілька апетитних м’ясних салатів!

Зелений салат

Для приготування цього салату нам знадобиться:

  • 300 г свинини без жиру;
  • Невеликий качан пекінської капусти або 300 г салатного міксу;
  • 20 маслин;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ст.л. соєвого соусу;
  • Рослинна олія для смаження;
  • Сіль і перець за смаком.

Зелений салат

Приготування

  1. Трохи потримаємо м’ясо в морозилці – нам потрібно порізати його тонкою соломкою, а зробити це найкраще, коли воно підмерзне. Ріжемо довгими брусочками 5 мм на 3 см і кладемо на розігріту сковороду.
  2. Потримавши, помішуючи, 2 хвилини, викладаємо рубаний часник. Він смажиться дуже швидко, тому стежимо, щоб не підгорів.
  3. Ще через пару хвилин наливаємо соєвий соус і тримаємо на маленькому вогні, поки рідина не вбереться. Знімаємо, даємо охолонути.
  4. Пекінську капусту нарізаємо на тонкі смуги, мікс салатного листя просто рвемо руками.
  5. Маслини викладаємо відразу з розсолу, щоб вони були вологими.
  6. Додаємо м’ясо, перчимо, перемішуємо.

Приготування соусу

Заправити салат можна крапелькою масла з оцтом, а можна приготувати спеціальний соус.

У сковороду, в якій смажилося м’ясо, додаємо 1 ст.л. соєвого соусу, доводимо до кипіння, підмішуємо 1,5 ч.л. гірчиці, розмішуємо до однорідності, вимикаємо і проціджуємо.

Заправляємо сумішшю наш зелений салат!

Рисовий салат зі свининою

Цей варіант виходить вельми щільним блюдом, після якого гаряче може і не знадобиться!

  • Відварюємо до готовності 300 г пісного шматка свинини в солоній воді з лавровим листочком і залишаємо. Коли м’ясо остигне, нарізаємо на кубики.
  • Тим часом варимо рис – ½ склянки і обов’язково промиваємо, а потім заправляємо 1 ч.л. рослинного масла і перемішуємо, щоб він не злипнувся.
  • Апельсин чистимо, розбираємо на часточки, з яких повністю видаляємо шкірку і плівки – вони повинні залишитися соковитими і яскраво помаранчевими.
  • З’єднуємо всі інгредієнти, солимо і скроплюємо лимонним соком.

Рисовий салат зі свининою

апельсиновий соус

Для заправки зробимо особливий соус:

  • змішуємо сік ще одного апельсина з яєчним жовтком,
  • додаємо по 1 ч.л. гірчиці і цукру,
  • вливаємо 1 ст.л. рослинного масла і все перемішати.

Готово! Такий салат на вечерю зі свининою запам’ятається і гостям і домочадцям!

Салат зі свинини з квасолею

Як відомо, свинина особливо добре поєднується з бобовими. Спробуємо приготувати!

  • 200 г свинини відварюємо в підсоленій воді з лавровим листом і 3 горошинами запашного перцю до готовності (близько 40 хвилин). Потім м’ясо виймаємо і даємо охолонути.
  • Консервовану квасолю і кукурудзу – всього по банку – зливаємо і перемішуємо в окремому посуді.
  • До них ріжемо по одному огірку і помідору.
  • Туди ж відправляємо на кубики порізану свинячу відварену вирізку.

Салат зі свинини з квасолею

варіанти заправок

Заправляти такий салат можна рослинним маслом із зеленню – найкраще взяти свіжу рубану кинзу і невеличкий корінець селери, домашнім майонезом.

Самим органічним варіантом буде томатна заправка.

Розмішуємо 1 ст.л. томатної пасти з 1 ст.л. рослинного масла, додаємо чорного перцю, дрібно рубаємо зелень – 2 ч.л, солимо, добре перемішуємо до однорідності і заправляємо!

Любителям гострої мексиканської кухні рекомендуємо дрібно порубати в соус 1 перчик чилі.

Закуска із брюссельської капусти з беконом

Тепер, коли наші салати готові, саме час подумати про незвичайних закусках. Це не гаряче блюдо в повному розумінні, але і не холодний салат.

Закуска із брюссельської капусти з беконом

  • Для нього нам знадобиться не сире м’ясо, а копчене і, бажано, з впевненою прошарком жиру.
  • У киплячу солону воду кладемо 150 г брюссельської капусти (качани не ріжемо) і, через 6 – 7 хвилин, слив воду, залишаємо остигати.
  • 100 г копченої грудинки нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо до хрусткої скоринки.
  • Як тільки грудинка потемніє, викладаємо до неї варену капусту, перчимо, і тримаємо ще 3 хвилини на маленькому вогні.

Перемішуємо, вимикаємо. Подаємо в гарячому вигляді.

Маффіни зі свининою закусочні

Так-так, звичні всім нам солодкі «дитячі» кекси можуть відігравати серйозну роль і на дорослому вечері! Нам знову знадобиться невелика порція копченої свинини.

Складові

  • Копчена грудинка – 100 г;
  • Плавлений сир (м’який) – 250 г;
  • Борошно – ½ склянка;
  • Сметана – 2 ст.л .;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Розпушувач – 1 ч.л .;
  • Сіль за смаком.

Маффіни зі свининою закусочні

Приготування

  1. Грудинку нарізаємо на дуже дрібні кубики.
  2. Змішуємо яйце, сир, сметану, борошно і розпушувач. Вимішуємо тісто в однорідну масу і в кінці додаємо рубану грудинку. Присолюємо.
  3. Викладаємо в силіконові форми для випічки кексів і ставимо в духовку на 20 хвилин. 190 ° C буде досить. Готовність, як зазвичай перевіряємо зубочисткою.

Подаємо закусочні маффіни теплими або зовсім остиглими – від цього вони тільки виграють.

Свинячі відбивні в тесті

Яка ж це закуска, якщо відбивні самі по собі повноцінне гаряче блюдо, скажете ви, але все залежить від того, як їх приготувати і подати.

  1. Невеликого розміру і в холодному вигляді вони стануть справжньою окрасою столу – золотисті рум’яні слойки з сюрпризом. Якщо ж зробити їх великими і подати прямо з печі – вони, звичайно, замінять цілу порцію пасти або плову.
  2. 500 г м’якоті свинини нарізаємо на шматки в 1 см завтовшки, відбиваємо, солимо, перчимо, паніруємо в борошні (за бажанням) і обсмажуємо з обох сторін.
  3. Листя білокачанної капусти нарізаємо на квадрати за розміром і кількістю відбивних і відварюємо в підсоленій воді 8 – 10 хвилин. Потім, перекладаємо їх на сковороду або тушкуємо прямо в каструлі, слив воду і додавши чорного перцю, 1 зубчик рубленого часнику, 2 – 3 чайні ложки масла і стільки ж томатної пасти. Тримаємо під кришкою – 7 – 10 хвилин і вимикаємо.
  4. На окремих сковородах або по черзі обсмажуємо 3 рубаних помідора без шкірки і 200 г грибів.
  5. Розкачуємо пласт листкового тіста і розрізаємо на квадрати по числу відбивних.

Потім настає найцікавіше: викладаємо шарами свинячу відбивну, лист капусти, ложку смажених томатів і, в кінці, грибів. Залепліваются, як зручно: конверт, трикутник – все залежить від форми інгредієнтів.

Свинячі відбивні в тесті

Змащуємо слойки яйцем і ставимо в гарячу (220 ° C) духовку запікатися на 20 – 25 хвилин.

Картуліпорес

Отже, закуски і салати на столі стоять, і вечеря обіцяє бути чудовим, якщо приготуємо не менше стоїть гаряче.

Картуліпорес в перекладі з естонської означає «картопляні поросята», але страва не робиться від цього менш смачним, навпаки! Саме свинина надає йому соковитості і аромату.

Для освоєння незвичайного рецепта нам знадобиться всього годину часу і найпростіші інгредієнти.

  1. Ставимо варитися 800 г очищеної картоплі.
  2. Тим часом нарізаємо м’якоть свинини без жиру (500 г) на брусочки 3 * 2 см і обсмажуємо з обох боків на олії до готовності. Можна скористатися кришкою.
  3. Готову картоплю повністю зливаємо, додаємо 1 л молока, 200 мл сметани, 2 яйця, солимо, перчимо, перемішуємо, а потім акуратно починаємо вводити ½ склянки борошна або манки. Сухого інгредієнти може знадобитися трохи більше або трохи менше.
    Пам’ятаємо, що крупа набухає і сильно вбирає вологу, тому якщо тісто здається рідкуватим, краще дайте йому постояти 15 – 20 хвилин, ніж ще вмішувати сухої речовини ще.
  4. Коли консистенція повністю нас влаштує, починаємо обліплюють м’ясні брусочки пюре. Намагаємося зробити шар досить густим, щоб картопля відчувалася. Відразу складаємо їх на промаслений лист.

Готові обмазуємо збитим яйцем і ставимо пектися. 220 ° C і 30 хвилин буде достатньо. Якщо здасться, що «поросята» почали горіти, прикриваємо їх фольгою.

Картуліпорес

Подаємо гарячими зі свіжими овочами.

Шашлички зі свинини на шпажках

Всі ми звикли, що шашлик – страва пікніків і «природи», але що якщо зробити таку смакоту будинку на вечерю? Зі спеціального обладнання нам будуть потрібні тільки дерев’яні шпажки.

  • Півкіло м’якоті свинини нарізаємо на тонкі скибочки, відбиваємо, солимо і перчимо.
  • Цибулину, пару зубчиків часнику, 1 \ 2 пучка зелені подрібнюємо в блендері або дуже дрібно рубаємо. Все перемішуємо, злегка підсолюємо, перчимо.
  • На кожен відбитий шматочок м’яса викладаємо 1 – 2 ч.л. начинки, закручуємо в рулетик і тут же нанизуємо на шпажку. Якщо рулет розвалюється, не біда, закріплюємо його нитками.

Шашлички зі свинини на шпажках

У нас вийде кілька шпаг з апетитними свинячими рулетами з часником. Їх можна запекти в духовці, а можна обсмажити на сковороді. У будь-якому випадку змащуємо м’ясо рослинним маслом і або печемо його при 200 ° C 30 хвилин, або поміщаємо в глибоку посуд і ставимо на відкритий вогонь під кришку.

І в духовці, і на сковороді шашлик перевертаємо. Подаємо на вечерю прямо з печі!

Свинина з арахісом

Виходить вишуканий мікс горіхового і м’ясного смаку, вам сподобається!

  • Нарізаємо 500 г м’якоті скибочками, відбиваємо, солимо, перчимо.
  • Вмочуємо відбите м’ясо в білок, потім в крохмаль і смажимо у великій кількості масла. Поєднання білка з крохмалем дасть чудову хрустко рум’яної скоринки з апетитними бульбашками.
  • 100 г копченої грудинки тонко ріжемо і також смажимо з усіх боків до прозорості і золотистого кольору. Чи не перетримуємо, щоб бекон не став жорстким, і виймаємо.
  • Беремо болгарський перець двох кольорів – жовтий і червоний по одній штуці і ріжемо кубиками 1 на 1 см. На сковороді, де смажився бекон, доводимо його до м’якості і додаємо 200 г арахісу. Повертаємо туди ж скибочки бекону і обсмаженої в паніровці свинини.
  • Підливаємо 3 ст.л. овочевого бульйону або просто води, накриваємо кришкою і тушкуємо пару хвилин. Готову страву подаємо гарячим зі свіжою зеленню і овочами на пару.

Свинина з арахісом

У приготуванні є один нюанс – якщо ви з тих, хто живить любов до дзвінким хрустким корочок, останній етап можна виконати без кришки, загасивши з перцями під нею тільки горіхи, а свинину і бекон поклавши зверху тільки для того, щоб вони прогрілися.

У будь-якому випадку подаємо страв під горіховим соусом.

Ось і готовий наш вечеря з м’ясом свинини. Він смачний і ситний і, при бажанні, його можна готувати не тільки в будні, а й на свята!