Коли ввечері очікуються гості – галаслива компанія рідних або друзів, а може, хочеться порадувати себе, приготувати краще щось особливе. Всім м’ясоїдам однозначно рекомендуємо прочитати статтю, адже з неї ви дізнаєтеся, що зробити на вечерю з м’ясом свинини. Які страви, гарячі, холодні, салати або закуски з нього приготувати, з якими спеціями найкраще поєднувати.
Для початку визначимося в своїх бажаннях: чого саме вам би хотілося спробувати зі свинини: реберця, грудинку, буженину, а може бути слойки або ситний салат з цим м’ясом? Залежно від цього розраховуємо час приготування і список інгредієнтів.
Так, наприклад, якщо зважитися приготувати буженину за класичним рецептом знадобиться не менше 5-ти діб! Саме стільки має маринуватися м’ясо. Але навіть якщо скористатися експрес-рецептом, буженину все одно треба приготувати хоча б – за добу.
Поки ви вирішуєте, на якому блюді краще зупинитися, зробимо для затравки кілька апетитних м’ясних салатів!
Зелений салат
Для приготування цього салату нам знадобиться:
- 300 г свинини без жиру;
- Невеликий качан пекінської капусти або 300 г салатного міксу;
- 20 маслин;
- 2 зубчики часнику;
- 2 ст.л. соєвого соусу;
- Рослинна олія для смаження;
- Сіль і перець за смаком.
Приготування
- Трохи потримаємо м’ясо в морозилці – нам потрібно порізати його тонкою соломкою, а зробити це найкраще, коли воно підмерзне. Ріжемо довгими брусочками 5 мм на 3 см і кладемо на розігріту сковороду.
- Потримавши, помішуючи, 2 хвилини, викладаємо рубаний часник. Він смажиться дуже швидко, тому стежимо, щоб не підгорів.
- Ще через пару хвилин наливаємо соєвий соус і тримаємо на маленькому вогні, поки рідина не вбереться. Знімаємо, даємо охолонути.
- Пекінську капусту нарізаємо на тонкі смуги, мікс салатного листя просто рвемо руками.
- Маслини викладаємо відразу з розсолу, щоб вони були вологими.
- Додаємо м’ясо, перчимо, перемішуємо.
Приготування соусу
Заправити салат можна крапелькою масла з оцтом, а можна приготувати спеціальний соус.
У сковороду, в якій смажилося м’ясо, додаємо 1 ст.л. соєвого соусу, доводимо до кипіння, підмішуємо 1,5 ч.л. гірчиці, розмішуємо до однорідності, вимикаємо і проціджуємо.
Заправляємо сумішшю наш зелений салат!
Рисовий салат зі свининою
Цей варіант виходить вельми щільним блюдом, після якого гаряче може і не знадобиться!
- Відварюємо до готовності 300 г пісного шматка свинини в солоній воді з лавровим листочком і залишаємо. Коли м’ясо остигне, нарізаємо на кубики.
- Тим часом варимо рис – ½ склянки і обов’язково промиваємо, а потім заправляємо 1 ч.л. рослинного масла і перемішуємо, щоб він не злипнувся.
- Апельсин чистимо, розбираємо на часточки, з яких повністю видаляємо шкірку і плівки – вони повинні залишитися соковитими і яскраво помаранчевими.
- З’єднуємо всі інгредієнти, солимо і скроплюємо лимонним соком.
апельсиновий соус
Для заправки зробимо особливий соус:
- змішуємо сік ще одного апельсина з яєчним жовтком,
- додаємо по 1 ч.л. гірчиці і цукру,
- вливаємо 1 ст.л. рослинного масла і все перемішати.
Готово! Такий салат на вечерю зі свининою запам’ятається і гостям і домочадцям!
Салат зі свинини з квасолею
Як відомо, свинина особливо добре поєднується з бобовими. Спробуємо приготувати!
- 200 г свинини відварюємо в підсоленій воді з лавровим листом і 3 горошинами запашного перцю до готовності (близько 40 хвилин). Потім м’ясо виймаємо і даємо охолонути.
- Консервовану квасолю і кукурудзу – всього по банку – зливаємо і перемішуємо в окремому посуді.
- До них ріжемо по одному огірку і помідору.
- Туди ж відправляємо на кубики порізану свинячу відварену вирізку.
варіанти заправок
Заправляти такий салат можна рослинним маслом із зеленню – найкраще взяти свіжу рубану кинзу і невеличкий корінець селери, домашнім майонезом.
Самим органічним варіантом буде томатна заправка.
Розмішуємо 1 ст.л. томатної пасти з 1 ст.л. рослинного масла, додаємо чорного перцю, дрібно рубаємо зелень – 2 ч.л, солимо, добре перемішуємо до однорідності і заправляємо!
Любителям гострої мексиканської кухні рекомендуємо дрібно порубати в соус 1 перчик чилі.
Закуска із брюссельської капусти з беконом
Тепер, коли наші салати готові, саме час подумати про незвичайних закусках. Це не гаряче блюдо в повному розумінні, але і не холодний салат.
- Для нього нам знадобиться не сире м’ясо, а копчене і, бажано, з впевненою прошарком жиру.
- У киплячу солону воду кладемо 150 г брюссельської капусти (качани не ріжемо) і, через 6 – 7 хвилин, слив воду, залишаємо остигати.
- 100 г копченої грудинки нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо до хрусткої скоринки.
- Як тільки грудинка потемніє, викладаємо до неї варену капусту, перчимо, і тримаємо ще 3 хвилини на маленькому вогні.
Перемішуємо, вимикаємо. Подаємо в гарячому вигляді.
Маффіни зі свининою закусочні
Так-так, звичні всім нам солодкі «дитячі» кекси можуть відігравати серйозну роль і на дорослому вечері! Нам знову знадобиться невелика порція копченої свинини.
Складові
- Копчена грудинка – 100 г;
- Плавлений сир (м’який) – 250 г;
- Борошно – ½ склянка;
- Сметана – 2 ст.л .;
- Яйце – 1 шт .;
- Розпушувач – 1 ч.л .;
- Сіль за смаком.
Приготування
- Грудинку нарізаємо на дуже дрібні кубики.
- Змішуємо яйце, сир, сметану, борошно і розпушувач. Вимішуємо тісто в однорідну масу і в кінці додаємо рубану грудинку. Присолюємо.
- Викладаємо в силіконові форми для випічки кексів і ставимо в духовку на 20 хвилин. 190 ° C буде досить. Готовність, як зазвичай перевіряємо зубочисткою.
Подаємо закусочні маффіни теплими або зовсім остиглими – від цього вони тільки виграють.
Свинячі відбивні в тесті
Яка ж це закуска, якщо відбивні самі по собі повноцінне гаряче блюдо, скажете ви, але все залежить від того, як їх приготувати і подати.
- Невеликого розміру і в холодному вигляді вони стануть справжньою окрасою столу – золотисті рум’яні слойки з сюрпризом. Якщо ж зробити їх великими і подати прямо з печі – вони, звичайно, замінять цілу порцію пасти або плову.
- 500 г м’якоті свинини нарізаємо на шматки в 1 см завтовшки, відбиваємо, солимо, перчимо, паніруємо в борошні (за бажанням) і обсмажуємо з обох сторін.
- Листя білокачанної капусти нарізаємо на квадрати за розміром і кількістю відбивних і відварюємо в підсоленій воді 8 – 10 хвилин. Потім, перекладаємо їх на сковороду або тушкуємо прямо в каструлі, слив воду і додавши чорного перцю, 1 зубчик рубленого часнику, 2 – 3 чайні ложки масла і стільки ж томатної пасти. Тримаємо під кришкою – 7 – 10 хвилин і вимикаємо.
- На окремих сковородах або по черзі обсмажуємо 3 рубаних помідора без шкірки і 200 г грибів.
- Розкачуємо пласт листкового тіста і розрізаємо на квадрати по числу відбивних.
Потім настає найцікавіше: викладаємо шарами свинячу відбивну, лист капусти, ложку смажених томатів і, в кінці, грибів. Залепліваются, як зручно: конверт, трикутник – все залежить від форми інгредієнтів.
Змащуємо слойки яйцем і ставимо в гарячу (220 ° C) духовку запікатися на 20 – 25 хвилин.
Картуліпорес
Отже, закуски і салати на столі стоять, і вечеря обіцяє бути чудовим, якщо приготуємо не менше стоїть гаряче.
Картуліпорес в перекладі з естонської означає «картопляні поросята», але страва не робиться від цього менш смачним, навпаки! Саме свинина надає йому соковитості і аромату.
Для освоєння незвичайного рецепта нам знадобиться всього годину часу і найпростіші інгредієнти.
- Ставимо варитися 800 г очищеної картоплі.
- Тим часом нарізаємо м’якоть свинини без жиру (500 г) на брусочки 3 * 2 см і обсмажуємо з обох боків на олії до готовності. Можна скористатися кришкою.
- Готову картоплю повністю зливаємо, додаємо 1 л молока, 200 мл сметани, 2 яйця, солимо, перчимо, перемішуємо, а потім акуратно починаємо вводити ½ склянки борошна або манки. Сухого інгредієнти може знадобитися трохи більше або трохи менше.
Пам’ятаємо, що крупа набухає і сильно вбирає вологу, тому якщо тісто здається рідкуватим, краще дайте йому постояти 15 – 20 хвилин, ніж ще вмішувати сухої речовини ще. - Коли консистенція повністю нас влаштує, починаємо обліплюють м’ясні брусочки пюре. Намагаємося зробити шар досить густим, щоб картопля відчувалася. Відразу складаємо їх на промаслений лист.
Готові обмазуємо збитим яйцем і ставимо пектися. 220 ° C і 30 хвилин буде достатньо. Якщо здасться, що «поросята» почали горіти, прикриваємо їх фольгою.
Подаємо гарячими зі свіжими овочами.
Шашлички зі свинини на шпажках
Всі ми звикли, що шашлик – страва пікніків і «природи», але що якщо зробити таку смакоту будинку на вечерю? Зі спеціального обладнання нам будуть потрібні тільки дерев’яні шпажки.
- Півкіло м’якоті свинини нарізаємо на тонкі скибочки, відбиваємо, солимо і перчимо.
- Цибулину, пару зубчиків часнику, 1 \ 2 пучка зелені подрібнюємо в блендері або дуже дрібно рубаємо. Все перемішуємо, злегка підсолюємо, перчимо.
- На кожен відбитий шматочок м’яса викладаємо 1 – 2 ч.л. начинки, закручуємо в рулетик і тут же нанизуємо на шпажку. Якщо рулет розвалюється, не біда, закріплюємо його нитками.
У нас вийде кілька шпаг з апетитними свинячими рулетами з часником. Їх можна запекти в духовці, а можна обсмажити на сковороді. У будь-якому випадку змащуємо м’ясо рослинним маслом і або печемо його при 200 ° C 30 хвилин, або поміщаємо в глибоку посуд і ставимо на відкритий вогонь під кришку.
І в духовці, і на сковороді шашлик перевертаємо. Подаємо на вечерю прямо з печі!
Свинина з арахісом
Виходить вишуканий мікс горіхового і м’ясного смаку, вам сподобається!
- Нарізаємо 500 г м’якоті скибочками, відбиваємо, солимо, перчимо.
- Вмочуємо відбите м’ясо в білок, потім в крохмаль і смажимо у великій кількості масла. Поєднання білка з крохмалем дасть чудову хрустко рум’яної скоринки з апетитними бульбашками.
- 100 г копченої грудинки тонко ріжемо і також смажимо з усіх боків до прозорості і золотистого кольору. Чи не перетримуємо, щоб бекон не став жорстким, і виймаємо.
- Беремо болгарський перець двох кольорів – жовтий і червоний по одній штуці і ріжемо кубиками 1 на 1 см. На сковороді, де смажився бекон, доводимо його до м’якості і додаємо 200 г арахісу. Повертаємо туди ж скибочки бекону і обсмаженої в паніровці свинини.
- Підливаємо 3 ст.л. овочевого бульйону або просто води, накриваємо кришкою і тушкуємо пару хвилин. Готову страву подаємо гарячим зі свіжою зеленню і овочами на пару.
У приготуванні є один нюанс – якщо ви з тих, хто живить любов до дзвінким хрустким корочок, останній етап можна виконати без кришки, загасивши з перцями під нею тільки горіхи, а свинину і бекон поклавши зверху тільки для того, щоб вони прогрілися.
У будь-якому випадку подаємо страв під горіховим соусом.
Ось і готовий наш вечеря з м’ясом свинини. Він смачний і ситний і, при бажанні, його можна готувати не тільки в будні, а й на свята!