Привіт ласуни!
Несу Вам рецептик чудесного, на мій погляд, страви, варення з ківі. Воно, звичайно, не зовсім варення, так як варити щось ми його і не будемо. Але смачно …
Я люблю таке варення додавати в воду, виходить морс. Роблю з нього желе або компот, кисіль.
Між іншим ківі дуже і дуже корисна ягода і варення з нього теж. У ньому величезна кількість потрібних нам вітамінів і мінералів.
До речі, в попередньому абзаці не помилка, ківі це не фрукт, а ягода. Здивовані? Я теж була здивована. Родом ківі з Китаю і спочатку називався китайський агрус.
Щоб приготувати варення з ківі нам знадобиться:
- 1 кг ківі,
- 900 грам цукру.
Приготування варення з ківі.
Виберемо в магазині найкращі ківі. Вони не повинні бути дуже твердими, дубовими, але і не повинні бути занадто м’якими. Гарне ківі має бути м’яким лише злегка.
Вимиємо ківі і очистимо їх від шкірки.
Читала, що шкірка ківі їстівна і дуже корисна, але є її, поки якось не наважувалася.
Перекрутити ягоди ківі на м’ясорубці. Додамо цукор і добре все це перемішати. Цукор повинен розчинитися.
Розіллємо вийшло варення по скляних банках. Будемо зберігати в холодильнику.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.