Кавун – це сезонне ласощі, і воно не тільки смачне, але і корисне, тому хочеться зберегти свіжість і вітаміни цієї ягоди на всю зиму.
Те, що з кірок баштанної культури можна зварити чудове частування – знає майже кожна господиня, а ось те, що можна зробити варення з м’якоті кавуна – багатьох дивує. Сьогодні я поділюся з вами рецептом приготування цих солодощів в мультиварці, щоб ви самі зробили її і переконалися, наскільки це смачно.
Рецепт приготування варення з кавунової м’якоті
Варення, повидло, джем
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Кавун – 300 г + –
- Цукор-пісок білий – 300 г + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Кавун очищаємо від твердої зеленої кірки.
Потім розрізаємо м’якоть кавуна на квадратики, ширина яких повинна бути дорівнює 2 см. Видаляємо з шматочків кавуна все кісточки.
Розміщуємо розрізану м’якоть кавуна в глибокий посуд. Посуд обов’язково повинна бути глибокою, тому що кавун виділить багато соку.
Засипаємо шматочки кавуна цукром. Накриваємо посуд і ставимо в холодильник на пару годин, щоб кавун виділив сік.
Через дві години, ви побачите, як багато рідини стало в посуді з кавуном і цукром.
Оскільки варення з кавуна ми будемо варити в мультиварці, то слід перекласти всю зацукровану кавунову м’якоть, і сироп разом з ним, в мультічашу.
Поставити мультиварку на режим «Гасіння» і тушкувати варення з кавуна протягом 50 хвилин.
Як тільки мультиварка видасть характерний сигнал, який свідчить про те, що варення з кавуна зварилася, слід відкрити кришку мультиварки і дати варення з кавуна охолонути.
Якщо ви зварили досить багато варення з кавуна, то можна розлити його по стерилізованим банкам і закатати їх. Такі банки з варенням з кавуна будуть зберігатися в холодильнику всю зиму.
Подавати варення з кавуна треба обов’язково в холодному вигляді, так його смак буде максимально насичений.
Приємного чаювання!