Варення з гарбуза з курагою в мультиварці

varene-iz-tykvy-s-kuragoj-v-multivarke
Достаток літніх овочів і фруктів дозволяє нам вдосталь насититися свіжими плодами, а також запастися на зиму чудовими солодощами.

Для того щоб натуральні вітаміни були у вас завжди під рукою приготуйте варення з кураги і гарбуза в мультиварці. Баночка сонячного і ароматного варення з легкістю замінить упаковку дорогих пігулок для імунітету.

Варення з кураги і гарбуза насправді приготувати дуже просто, єдина умова – свіжі і якісні продукти. Якщо ви готуєте варення з кураги вперше, ми наведемо кілька порад для вибору відповідних інгредієнтів.

Дозрівання кураги і гарбуза відбувається практично в один час, тому приготувати варення з цих чудових компонентів вам ніщо не завадить. У сезон, курага і гарбуз стоять на порядок дешевше звичайного, так що чудова заготовка підійде для всіх без винятку.

Приготовлені в мультиварці плоди збережуть всі свої корисні речовини, і в зимовий час у вас буде натуральна аптечка. Гарбуз має антибактеріальні та омолоджують властивостями, а курага подбає про вашому шлунку і настрої.

Як вибрати курагу і гарбуз для варення

Щоб ваше варення вийшло максимально корисним потрібно уважно підійти до вибору кураги. Для приготування заготовки на зиму підійдуть два види сухофрукти: урюк – це абрикос з кісточкою, який висушують, не знімаючи з дерева. У таких плодах є кісточка і вони злегка жестковати, але повністю натуральні.

Сушена курага в тіні, вже без кісточки, має темне забарвлення і також зберігає всі корисні властивості. Ви можете уточнити у продавця як висушені сухофрукти і купувати на свій смак.

  • Яскрава і м’яка курага не завжди може бути якісною, щоб створити товарний вигляд її можуть обприскувати хімікатами, тому при виборі будьте уважні.
  • Для варення краще вибирати гарбуз довгастої форми, її ще називають «Кашевая».
  • Тиквіни вибирайте невеликі, кожна максимум до 1 кілограма. Така баштанних культур буде менш волокнистої і більш солодкою, і, що добре, в варення буде менше цукру.
  • Для готування підійдуть зрілі плоди гарбуза з тонкою шкіркою і яскравим помаранчевим кольором, чим яскравіше – тим краще. На дотик поверхня гарбуза гладка, без шорсткостей, також огляньте її, на предмет гнилі.

varene-iz-tykvy-s-kuragoj-v-multivarke2

Вирощена баштан без нітратів має ледве помітні прямі лінії, якщо малюнок розмитий – в тиквіна присутній хімія, і від покупки слід утриматися. Кращий спосіб убезпечити себе – зробити покупку у продавців, які пропонують овочі, вирощені на своєму городі, це точно буде натуральний продукт.

Варення з кураги і гарбуза в мультиварці

Складові

  • Гарбуз – 1,7 кг + –
  • Курага – 300 г + –
  • Лимонний сік – 50 г + –
  • Цукор-пісок білий – 700 г + –
  • Вода очищена – 2,5 склянки + –
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.. + –

Покроковий рецепт приготування варення з кураги і гарбуза

  1. В першу чергу приготуйте сироп з цукру і води. У чашу мультиварки влийте воду, додайте цукор і включіть режим Гасіння на 40 хвилин (сироп повинен бути густуватим).
  2. Гарбуз вимийте, очистіть, розріжте навпіл і видаліть насіння. Поріжте плід на середні кубики розміром 5х5 сантиметрів. Нарізаний гарбуз помістіть в чашу мультиварки до сиропу.
  3. Курагу добре вимийте в гарячій воді і наріжте довгими смужками (попередньо замочувати не потрібно). Додайте курагу і сік лимона в чашу мультиварки і включіть режим Гасіння на 90 хвилин. Періодично відкривайте кришку і помішуйте варення дерев’яною лопаткою. Перед закінченням готування додайте ванільний цукор.
  4. Підготуйте тару для варення: простерилизуйте півлітрові банки (або баночки поменше) і обсушити. Готове варення розкладіть по банках.
  5. Кришки для банок виберіть в залежності від місця збереження заготовки. Якщо ви хочете зберігати варення в холодильнику, накрийте банки капроновими кришками. Для зберігання закаток в погребі чи підвалі скористайтеся залізними кришками. Прокип’ятіть їх кілька хвилин у воді, потім закатати банки.
  6. Залиште баночки з варенням з кураги і гарбуза при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім помістіть закрутку в місце для тривалого зберігання.

Як заморозити гарбуз самостійно

Якщо ви Мороз на зиму фрукти і овочі, можна також заморозити і гарбуз, а взимку зварити варення з неї.

  • Очищений плід обсушити і наріжте невеликими шматочками, розкладіть їх на тарілку або обробну дошку і подморозьте в морозилці (щоб вони не прилипли один до одного).
  • Потім покладіть шматочки в пакети із застібкою і відправляйте на зберігання в морозильну камеру.

Важливо щоб пакети, де буде зберігатися гарбуз, були щільно закриті, а краще взагалі покласти в кілька. Гарбуз дуже швидко вбирає сусідні запахи, помістіть її в відділ з фруктами і ягодами.

Чудове варення з гарбуза з курагою прекрасно впишеться в ваш арсенал сезонних заготовок. Янтарне і ароматне, воно подарує вам чудовий настрій в зимову холоднечу і порадує своїм чудовим смаком.