Ковбасні вироби – популярний продукт, який люблять і дорослі, і діти, проте низька якість змушує відмовлятися від його придбання. Відсутність м’яса в м’ясному виробі і заміна його шкідливими речовинами все частіше наштовхують господинь на думку, що варена ковбаса в домашніх умовах – кращий варіант. Тільки на перший погляд здається, що це складний процес, насправді ж технологія проста, а результат зусиль просто приголомшливий.
Варена домашня ковбаса: рецепт з курки
Щоб приготувати смачну, а головне – корисну курячу ковбасу, потрібно подбати спочатку про правильне наборі інгредієнтів і виділити як мінімум 90 хвилин на приготування. В результаті у вас вийде порція з 3 апетитних ковбасок з ніжним смаком і пікантним ароматом з італійських трав.
Складові
- Вершки (жирність – 33%, але при бажанні можна взяти і з меншим% жирності) – 300 мл;
- Мелений чорний перець – за смаком;
- Куряче філе – 700 г;
- Італійські трави – за смаком;
- Яєчний білок – 3 шт .;
- Сіль за смаком.
Приготування курячої ковбаси в домашніх умовах
- Ріжемо сире куряче філе на шматочки.
- Потім подрібнюємо їх до кремоподібного стану за допомогою блендера.
- Після – додаємо в «крем» яєчні білки, сіль і мелений перець за смаком. Можна додати, якщо хочете, мускатний горіх.
- Виливаємо в кремоподібну масу холодні вершки, збиваємо все до однорідного стану.
- На шматок (прямокутної форми) харчової плівки кладемо 1/3 частина фаршу, звертаємо м’ясо в ковбаску і пов’язуємо її по краях ниткою. Так чинимо з усією порцією фаршу, в результаті повинно вийти 3 повноцінні ковбаски, загорнуті в харчову плівку.
- Наливаємо в каструлю чисту воду, ставимо її на вогонь, практично доводимо до кипіння, а потім зменшуємо полум’я, роблячи його, як можна менше. Однак запам’ятайте, що кипіти вода не повинна.
- Кладемо в гарячу воду ковбаски, трохи придавлюємо їх блюдцем, щоб вони не піднімалися на поверхню, і варимо продукт протягом 1 години.
- Потім м’ясні вироби дістаємо з каструлі, охолоджуємо, звільняємо від харчової плівки.
- Розкладаємо на столі пергаментний папір, присипаємо її (за смаком) італійськими травами. Зверху кладемо на них зварені ковбаси і загортаємо їх у папір. Проробляємо такі дії з кожної ковбаскою.
Після цього прибираємо продукт на 8 годин на холодильник (можна на всю ніч). Перед подачею до столу з ковбас знімаємо папір, нарізаємо їх і подаємо до столу.
Замість курки можна використовувати індичку, у неї теж досить ніжне м’ясо, і вона стане рівноцінною заміною курячому філе.
Що стосується приправ: не обов’язково використовувати тільки італійські трави. Додавати в продукт можна будь-які інші спеції (майоран, мелений перець, куркуму, коріандр, мускат, кардамон і т. П.), Орієнтуйтеся на свій смак.
Однак вважається, що найбільше надає продукту ковбасний смак кардамон і мускат.
Домашня ковбаска варена: рецепт з желатином
Складові
- Молоко – 100 г + –
- Куряче філе (ноги і грудка) – 800 г + –
- Яєчний білок – 2 шт. + –
- Буряковий сік – 100 г + –
- Часник – 3-4 зубки + –
- Сіль – 1/2 ст.л. або за смаком + –
- Чорний перець – 1/3 ч.л. + –
- Желатин – 15 г + –
- Мускатний горіх – на кінчику ножа + –
Приготування домашньої курячої ковбаси
Варена ковбаса в домашніх умовах, приготована за таким рецептом, виходить своєрідним дієтичним варіантом.В кінці приготування м’ясний виріб набуває приємний смак, а якщо ви додасте в фарш ще й буряковий сік, то отримаєте на додачу до всього красивий м’ясної забарвлення.
Готуємо з курячого філе фарш: перемелює його в м’ясорубці з мелкоячеистой гратами.
Не рекомендується використовувати готовий покупної фарш, оскільки в нього часто додають не тільки м’ясо, але і шкурки, а вони для приготування домашніх ковбасок не годяться.
- Додаємо в курячий фарш білки, молоко, спеції, буряковий сік, сіль, продавлений під пресом часник, а також желатин. Ретельно все перемішуємо.
- Викладаємо на харчову плівку ½ частину фаршу, загортаємо його, намагаючись, як можна більше ущільнити фарш в плівці, щоб «вийшли» великі бульбашки повітря. Однак дивіться, щоб плівка не порвалася, не перестарайтеся. Краї згорнутих ковбасок стягуючі щільним вузлом.
- Кожна ковбаса повинна бути загорнута в кілька шарів плівки, потім її необхідно додатково запакувати в поліетиленовий пакет, а край перетягнути ниткою (або ж зав’язати вузлом). Це необхідно для того, щоб при варінні вода не потрапила в фарш.
- Кладемо курячі ковбаски в окріп і варимо їх приблизно 40-50 хвилин.
Зварені м’ясні вироби розкладаємо на тарілці. Може трапитися так, що в пакеті утворюється сік. Вилити його можна буде, зрізавши верхівку поліетиленового пакета. Саму плівку знімати не потрібно.
Сік з курячої ковбаси можна вилити в спеціальні формочки для желе і приготувати з нього, відповідно, смачне домашнє желе.
Готові ковбаски охолоджуємо до кімнатної температури, потім прибираємо їх в холодильник. У холоді м’ясо добре настинет, стане щільним і з нього легко можна буде зняти харчову плівку.
Після цього ковбасу з курячого філе порційно нарізаємо і подаємо разом з яєчнею або бутербродами до столу.
Як зробити варену ковбасу: секрети приготування
Щоб успішно зварити домашню курячу ковбасу – потрібно мати під рукою записну книжку з простими порадами, які допоможуть зробити продукт в рази смачніше магазинного.
Рада №1: правильно розраховуємо час варіння
Дуже важливо, щоб ковбаса варена при t 80 ° С, а в самому центрі батона градус досягав 70-72 ° С. Щоб не помилитися – використовуйте для вимірювання термометр-щуп.
Якщо у вас його спеціального термометра, тоді час варіння визначайте наступним чином:
1 кг ковбаси повинен варитися приблизно 55 хвилин, якщо у вас загальна вага м’ясного виробу більше – варіть довше, якщо менше – менше і варіть.
При цьому не забувайте уважно стежити за процесом варіння, оскільки час, іноді, може не збігатися з вказаними в рецепті.
Рада №2: м’ясо замість фаршу
Готується куряча домашня ковбаса не тільки з фаршу. Є господині, які роблять ковбаски з дрібно нарізаних шматочків курки. Для цього береться велика жирна птиця, яка очищається від шкіри і кісток, після чого її м’ясо дрібно рубається ножем.
Деякі кулінари вважають, що з фаршу м’ясні вироби виходять більш сухими, ніж зі шматочків м’яса. Щоб ковбаски вийшли соковитими – в них, іноді, додають жир з курячих стегон. Жир краще дрібно-дрібно порубати ножем, або ж подрібнити в м’ясорубці.
Рада №3: використання в рецептурі коньяку
За рецептом ми використовуємо буряковий сік, щоб надати домашньої ковбаси рожевий відтінок. Безумовно, сильно сік м’ясо не скрасить, лише зробить його не таким білястим.
Щоб якось підсилити результат і зробити рожевий колір більш насиченим – разом з соком додайте в м’ясо 2-3 ч. Л. алкоголю (горілки, коньяку або спирту). Ну тільки в тому випадку, якщо ваш домашній продукт не їстимуть діти.
Як бачите, немає нічого надскладного в приготуванні такого ласощі, як варена ковбаса в домашніх умовах. Зробити продукт досить просто, якщо мати навички та необхідні рекомендації з приготування. Користуйтеся нашими простими порадами і нехай ваші домашні курячі ковбаски виходять смачніше, ніж на будь-якому м’ясокомбінаті.
Смачного!