Коли настає літо – достаток сезонних овочів і фруктів заповнює прилавки ринків і магазинів, в цей час якраз і варто запастися вітамінами на цілий рік.
Ароматні тушковані кабачки з часником – чудове овочеве блюдо, воно легке, корисне, доступне в ціні, а тому заслужено має багато шанувальників. Готувати такі овочі дуже просто, а в даному випадку ще й швидко, трохи зусиль – і смачний обід у вас на столі.
Кабачок – дуже смачний і корисний овоч, легко засвоюється організмом і містить мінімум калорій, завдяки чому став дуже популярним серед прихильників здорового харчування. Молоді кабачки вважаються найоптимальнішими для готування овочевих делікатесів, страви з цього овоча відмінно підходять для дитячого харчування.
Кабачки можна побачити на ринку «всіх кольорів веселки», але найсмачніші – жовті і темно-зелені плоди, для гасіння вони будуть найкращим варіантом.
Тушковані кабачки з часником «Вогник»
Складові
- Кабачки молоді – 500 г (2 плода) + –
- Цибуля ріпчаста – 3 шт. + –
- Морква – 2 шт. + –
- Оливкова олія – 3 ст.л. + –
- Сіль – 0,5 ч.л. + –
- Зелень – за смаком + –
- Часник – 3-4 зубки + –
Як смачно приготувати тушковані кабачки з часником
Кабачок – один з небагатьох овочів, який не втрачає свої корисні якості при тепловій обробці і тривалому зберіганні. Гасіння – самий щадний варіант приготування будь-якого овоча, а кабачок в поєднанні з часником при такій готуванні розкриє весь свій смак.
Коли кабачки зріють, то їх «сусіди» по грядці також знаходяться на піку дозрівання, а тому теж готові до використання. Так що для приготування використовуйте всі можливі свіжі овочі, тоді ваше блюдо вийде «на всі сто».
- Кабачки вимийте і висушіть, наріжте невеликими кубиками, присолите і залиште в окремій посудині на кілька хвилин.
- В цей час очистіть цибулю і моркву (шкірку молодої моркви можна не знімати), цибулю поріжте півкільцями, а моркву – довгими смужками.
- У глибоку сковорідку влийте масло і добре розігрійте, додайте на сковороду подрібнені овочі і тушкуйте, накривши кришкою 7 хвилин. Після цього всипте кабачки, добре перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин.
- Почистіть часник, добре вимийте зелень. Часник порізати на дрібні шматочки або натріть на тертці, зелень дрібно порубати. Додайте ці компоненти до овочів, посоліть і тушкуйте пару хвилин до готовності.
- Після – приберіть сковорідку з вогню, нехай під кришкою кабачки трохи «відпочинуть», буквально три хвилини.
Якщо кабачки – ваше улюблене ласощі, то радимо вам заморозити їх на зиму: вимийте, обсушити, наріжте кружальцями і складіть один на одного. Помістіть стопку в поліетиленовий пакет або обмотайте харчовою плівкою, заморозьте і в будь-який час радуйте себе тушкованими кабачками.
Тушковані кабачки з часником готові, можна подати їх, як окреме легке блюдо. За бажанням, можете приправити їх нежирною сметаною. Як гарнір тушковані кабачки підійдуть до м’яса. Вони прекрасно доповнять смак м’ясної страви і допоможуть організму справитися з переварюванням важкої їжі.
Тушковані кабачки з майонезом і часником
Тушковані кабачки з майонезом виходять дуже ніжними і приємними на смак. Використовуйте в рецепті домашній майонез, тоді вам не доведеться переживати, що блюдо в такому вигляді втратить корисні якості.
Інгредієнти для страви
- Молоді кабачки – 700 м (3 плода)
- Зелена цибуля – 1 пучок (приблизно 100 м)
- Домашній майонез – 5 ст.л.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Сіль, перець – за смаком.
- Часник – 3 зубки.
Продукти для майонезу
- Сире яйце – 1 шт .;
- Оцет – 1 ст.л .;
- Рослинна олія – 200 г;
- Сіль – 1 щіпка.
Приготування домашнього майонезу для кабачків
Якщо у вас немає перевіреного рецепту домашнього майонезу – ми з легкістю це виправимо. Всі зазначені в списку інгредієнти для майонезу змішайте і збийте блендером кілька хвилин, до утворення густої маси. Майонез готовий, можна приступати до творення апетитних тушкованих кабачків.
Як згасити кабачки з майонезом і часником
- Молоді кабачки добре помийте і обсушіть, поріжте їх на тонкі кружальця і розділіть кожен на півколо.
- Часник очистіть від лушпиння і подрібніть на свій розсуд. Зелена цибуля вимийте і дрібно наріжте.
- На розігріту сковорідку влийте масло і покладіть кабачки. Посоліть і тушкуйте їх під кришкою 10 хвилин, обов’язково помішуйте.
- Коли кабачки стануть м’якими, додайте до них зелена цибуля, часник і майонез. Злегка перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте ще 7 хвилин на повільному вогні.
Тушковані кабачки з часником і майонезом готові! Подавайте їх, як окрему закуску або гарнір до відварного картоплі. У будь-якому випадку, ви отримаєте насолоду від такого чудового страви, і будете готувати його постійно. Їжте більше овочів і будьте здорові!