Торт з лаваша з різними начинками

Закусочний торт з лаваша
Бажання нагодувати сімейство чимось смачним – цілком природне, але не завжди хочеться стояти біля плити, або ж на це просто немає часу. У такому випадку варто поповнити свою кулінарну скарбничку легкими у виконанні і по-справжньому недорогими рецептами чудового закусочного торта з лаваша. Пропонуємо згадати, що собою являє листковий пиріг, і приготувати щось схоже з уже готових прісні коржі і інших улюблених продуктів.

Пропонуємо кілька універсальних рецептів солоних тортів. У кожному разі використовуємо саме вірменський лаваш – тонку прісного коржика.

Ситний торт з лаваша: рецепт з сирним смаком

Як приготувати закусочний торт з лаваша з сиром

Складові

  • Лаваші – 3 шт. + –
  • Твердий сир (будь-якого сорту) – 200 г + –
  • Фета – 200 г + –
  • Свіжа зелень – середній пучок + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Оливкова олія – ​​30 мл + –
  • Чорний перець мелений – щіпка + –
  • Кефір – 60 мл + –

Як приготувати закусочний торт на лавашной основі

Поєднання смаків різних видів сиру в цьому рецепті, доповнене свіжої ноткою зелені, просто божественно! Готується закуска дуже швидко – всього півгодини з урахуванням часу на запікання.

  1. Спочатку трьом твердий сир.
  2. За допомогою вилки подрібнюємо сир фета, додаємо його до твердого.
  3. Гарненько моєму, трохи просушують і рубаємо зелень.
  4. Змішавши всі частини начинки, даємо їй настоятися. А поки робимо заливку: розбиваємо яйця, з’єднуємо їх з кефіром і маслом. У неї ж додаємо спеції.
  5. Далі потрібно взяти деко, змастити його олією і помістити в нього перший лаваш так, щоб краю вільно звисали. Тепер ллємо трохи заливки і силіконової щіточкою розподіляємо її рівномірно по виноградному. Зверху викладаємо другу, змащуємо заливкою, потім – третю і робимо те ж саме.
  6. Кладемо 1/3 начинки, далі – трохи заливки і прикриваємо вміст двома краями того листа, що був покладений останнім, мажемо сумішшю кефіру і яйця, два інших кінця відправляємо всередину форми, мажемо їх. Так само чинимо і з іншими коржами. Останніми всередину повинні лягти краю нижнього (першого за рахунком) прісного хліба.
  7. Змастивши вміст деко залишками заливки, відправляємо наш напівготовий торт в розігріту духову шафу і чекаємо, поки зарум’яниться.

Готове закусочне ласощі потрібно їсти тільки гарячим. Розплавлений сир – саме по собі смакота, а тим більше – в поєднанні з ароматною зеленню!

Торт з лаваша - домашній рецепт

  • Якщо сир у нас підвищеної жирності, кефір варто вибрати знежирений, щоб не переборщити з калоріями.
  • Зелень беремо ту, яка більше подобається – кріп, петрушку, селеру, шпинат.
  • Крім перцю чорного до сиру можна додати, за бажанням, паприку, куркуму, тмин.
  • Масло оливок можна замінити соняшниковим. Тільки брати краще очищене, яке не має запаху.
  • Солити не потрібно – смак закуски додадуть сири.

Закусочний торт з лаваша з куркою

Складові

  • Лаваш тонкий – 2 листи;
  • Яйця сирі – 2 шт .;
  • Сир (будь-який твердий) – 250-300 г;
  • Філе курки (сире) – до півкіло;
  • Вершки – 100 г;
  • Зелень свіжа – 30 г;
  • Цибулина – 1 шт .;
  • Масло оливок або соняшнику – 4 ст.л .;
  • Сіль і перець – на смак.

Як зробити закусочний торт з лаваша з куркою

Як зробити торт з прісні коржі з курячим м’ясом

Перекручуємо філе, чищений цибулю і миту зелень в однорідну масу, солимо-перчимо, доповнюємо фарш 1 яйцем. Трьом сир.

По центру коржі кладемо подрібнене м’ясо, зверху – сир і загортаємо. Якщо лаваш занадто довгий, його потрібно переділити на дві частини, щоб його зручно було скручувати.

Змащене маслом деко заповнюємо по колу ковбасками з начинкою. Заливаємо їх яйцем, змішаним з вершками. Зверху бажано присипати дрібно порізаною зеленню. Відправляємо в духовку хвилин на 30.

Найкраще цей торт з лаваша є теплим – тоді можна буде повною мірою насолодитися його чудовим смаком і ароматом!

Торт-закуска з лаваша з грибами і сиром

Складові

  • Лаваш – 2 калачі
  • Гриби (печериці, сироїжки) – 500 г;
  • Лук-ріпка – 0,4 кг;
  • Сир твердий – 100 г;
  • Сметана середньої жирності – 100 г;
  • Масло соняшнику – 60 мл;
  • Солі та порошку перцю чорного – по ½ ч.л.

Торт-закуска з лаваша з грибами і сиром

Приготування торта з лаваша і грибів

Потрібно почистити, гарненько подрібнити і трохи обсмажити цибулю спочатку окремо, потім – разом з грибами. Готуємо, поки не піде вся рідина. Перчимо, солимо, заважаємо, знімаємо з вогню, охолоджуємо.

Холодну начинку дрібніше в м’ясорубці.

Прісні коржі ріжемо так, щоб отримати 8 однакових квадратів. Перший кладемо на фольгу, на нього – грибну прошарок, накриваємо її наступним листом, і так – до кінця. Самий верхній квадрат грибами не покриває – його потрібно обмазати сметаною і посипати тертим сиром. Так само чинимо і з боковинами нашого тортика.

Потримавши при кімнатній температурі близько години для розм’якшення лавашной основи, потрібно розрізати його на порції і подавати. Можна спочатку відправити в духовку для розм’якшення сиру. У будь-якому випадку вийде смачно.

Кожен запропонований рецепт закусочного торта з лаваша заслуговує на увагу, оскільки не вимагає довгих приготувань. Та й продукти дорогі використовувати необов’язково – навіть з найпростіших вийде чудове частування, яке оцінять і полюблять всі, хто спробує його!