Бажання нагодувати сімейство чимось смачним – цілком природне, але не завжди хочеться стояти біля плити, або ж на це просто немає часу. У такому випадку варто поповнити свою кулінарну скарбничку легкими у виконанні і по-справжньому недорогими рецептами чудового закусочного торта з лаваша. Пропонуємо згадати, що собою являє листковий пиріг, і приготувати щось схоже з уже готових прісні коржі і інших улюблених продуктів.
Пропонуємо кілька універсальних рецептів солоних тортів. У кожному разі використовуємо саме вірменський лаваш – тонку прісного коржика.
Ситний торт з лаваша: рецепт з сирним смаком
Складові
- Лаваші – 3 шт. + –
- Твердий сир (будь-якого сорту) – 200 г + –
- Фета – 200 г + –
- Свіжа зелень – середній пучок + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Оливкова олія – 30 мл + –
- Чорний перець мелений – щіпка + –
- Кефір – 60 мл + –
Як приготувати закусочний торт на лавашной основі
Поєднання смаків різних видів сиру в цьому рецепті, доповнене свіжої ноткою зелені, просто божественно! Готується закуска дуже швидко – всього півгодини з урахуванням часу на запікання.
- Спочатку трьом твердий сир.
- За допомогою вилки подрібнюємо сир фета, додаємо його до твердого.
- Гарненько моєму, трохи просушують і рубаємо зелень.
- Змішавши всі частини начинки, даємо їй настоятися. А поки робимо заливку: розбиваємо яйця, з’єднуємо їх з кефіром і маслом. У неї ж додаємо спеції.
- Далі потрібно взяти деко, змастити його олією і помістити в нього перший лаваш так, щоб краю вільно звисали. Тепер ллємо трохи заливки і силіконової щіточкою розподіляємо її рівномірно по виноградному. Зверху викладаємо другу, змащуємо заливкою, потім – третю і робимо те ж саме.
- Кладемо 1/3 начинки, далі – трохи заливки і прикриваємо вміст двома краями того листа, що був покладений останнім, мажемо сумішшю кефіру і яйця, два інших кінця відправляємо всередину форми, мажемо їх. Так само чинимо і з іншими коржами. Останніми всередину повинні лягти краю нижнього (першого за рахунком) прісного хліба.
- Змастивши вміст деко залишками заливки, відправляємо наш напівготовий торт в розігріту духову шафу і чекаємо, поки зарум’яниться.
Готове закусочне ласощі потрібно їсти тільки гарячим. Розплавлений сир – саме по собі смакота, а тим більше – в поєднанні з ароматною зеленню!
- Якщо сир у нас підвищеної жирності, кефір варто вибрати знежирений, щоб не переборщити з калоріями.
- Зелень беремо ту, яка більше подобається – кріп, петрушку, селеру, шпинат.
- Крім перцю чорного до сиру можна додати, за бажанням, паприку, куркуму, тмин.
- Масло оливок можна замінити соняшниковим. Тільки брати краще очищене, яке не має запаху.
- Солити не потрібно – смак закуски додадуть сири.
Закусочний торт з лаваша з куркою
Складові
- Лаваш тонкий – 2 листи;
- Яйця сирі – 2 шт .;
- Сир (будь-який твердий) – 250-300 г;
- Філе курки (сире) – до півкіло;
- Вершки – 100 г;
- Зелень свіжа – 30 г;
- Цибулина – 1 шт .;
- Масло оливок або соняшнику – 4 ст.л .;
- Сіль і перець – на смак.
Як зробити торт з прісні коржі з курячим м’ясом
Перекручуємо філе, чищений цибулю і миту зелень в однорідну масу, солимо-перчимо, доповнюємо фарш 1 яйцем. Трьом сир.
По центру коржі кладемо подрібнене м’ясо, зверху – сир і загортаємо. Якщо лаваш занадто довгий, його потрібно переділити на дві частини, щоб його зручно було скручувати.
Змащене маслом деко заповнюємо по колу ковбасками з начинкою. Заливаємо їх яйцем, змішаним з вершками. Зверху бажано присипати дрібно порізаною зеленню. Відправляємо в духовку хвилин на 30.
Найкраще цей торт з лаваша є теплим – тоді можна буде повною мірою насолодитися його чудовим смаком і ароматом!
Торт-закуска з лаваша з грибами і сиром
Складові
- Лаваш – 2 калачі
- Гриби (печериці, сироїжки) – 500 г;
- Лук-ріпка – 0,4 кг;
- Сир твердий – 100 г;
- Сметана середньої жирності – 100 г;
- Масло соняшнику – 60 мл;
- Солі та порошку перцю чорного – по ½ ч.л.
Приготування торта з лаваша і грибів
Потрібно почистити, гарненько подрібнити і трохи обсмажити цибулю спочатку окремо, потім – разом з грибами. Готуємо, поки не піде вся рідина. Перчимо, солимо, заважаємо, знімаємо з вогню, охолоджуємо.
Холодну начинку дрібніше в м’ясорубці.
Прісні коржі ріжемо так, щоб отримати 8 однакових квадратів. Перший кладемо на фольгу, на нього – грибну прошарок, накриваємо її наступним листом, і так – до кінця. Самий верхній квадрат грибами не покриває – його потрібно обмазати сметаною і посипати тертим сиром. Так само чинимо і з боковинами нашого тортика.
Потримавши при кімнатній температурі близько години для розм’якшення лавашной основи, потрібно розрізати його на порції і подавати. Можна спочатку відправити в духовку для розм’якшення сиру. У будь-якому випадку вийде смачно.
Кожен запропонований рецепт закусочного торта з лаваша заслуговує на увагу, оскільки не вимагає довгих приготувань. Та й продукти дорогі використовувати необов’язково – навіть з найпростіших вийде чудове частування, яке оцінять і полюблять всі, хто спробує його!