Вітаю Вас, дорогі друзі!
Рецепт цього торта давно привернув мою увагу, але все якось руки не доходили його приготувати. І ось нарешті дійшли. вийшов дуже смачний торт. Та й робити його не так клопітно, як може здатися на перший погляд. Думаю, що цей торт стане частим гостем на моєму столі.
До речі, на деяких кулінарних сайтах цей торт називається “Міністерський”.
Нам знадобиться:
для коржа з горіхами:
- 1 яйце,
- 70 грам цукру,
- 120 грам сметани,
- 0,5 чайної ложки соди,
- 1 столова ложка крохмалю,
- 100 грам борошна,
- 50 грам вершкового масла,
- 0,75 склянки волоських горіхів;
для коржа з маком:
- 1 яйце,
- 70 грам цукру,
- 120 грам сметани,
- 0,5 чайної ложки соди,
- 100 грам борошна,
- 1 столова ложка крохмалю,
- 50 грам вершкового масла,
- 0,5 склянки маку;
для коржа з курагою:
- 1 яйце,
- 70 грам цукру,
- 120 грам сметани,
- 0,5 чайної ложки соди,
- 100 грам борошна,
- 1 столова ложка крохмалю,
- 50 грам вершкового масла,
- 100 грам кураги;
для крему:
- 500 грам сметани,
- 150 грам цукрової пудри.
Почнемо готувати смачний торт з курагою, горіхами і маком.
Підготуємо інгредієнти.
Курагу вимити, обсушити і дрібно порізати. (Якщо у Вас тверда курага, то її потрібно попередньо залити окропом, хвилин на 15-20.)
Зустрічала рецепт цього ж торта, але з родзинками замість кураги.
Волоські горіхи вимити і дрібно порубати.
З маком я нічого не роблю, додаю сухим. Але якщо у Вас мак брудний, то його потрібно попередньо промити і обсушити.
Почнемо готувати тісто.
У чашці розмішати яйце з цукром.
Додамо сметану, трохи завадимо. Покладемо соду. Ще раз завадимо. Дамо постояти 3-5 хвилин.
Просеем в яєчно-сметанним суміш крохмаль і борошно. Все перемішати.
Додамо розтоплене вершкове масло.
Покладемо волоські горіхи. І в останній раз все перемішати.
Застелити папером для випічки дно форми для запікання. Виллємо тісто і рівномірно розподілимо його в формі.
Випікаємо корж при 160 градусах, приблизно 15 хвилин.
Готовий корж вийняти з форми і студити на плоскій поверхні.
Точно так же приготуємо другий корж, поклавши замість волоських горіхів мак і третій корж, поклавши курагу.
Приготуємо сметанний крем. Для цього перемішаємо сметану з цукровою пудрою.
Остиглі коржі будемо викладати по одному на блюдо, добре промащуючи сметанним кремом.
Після того як укладемо все коржі, прикрасимо торт. Можна прикрасити рубаними горіхами і тертим шоколадом. Але я вважала за краще зробити шоколадну глазур. (Закип’ятити 2 столові ложки молока, розчинити в ньому 2 столові ложки цукру, додати 4 столові ложки какао і 50 г вершкового масла. Все добре перемішати і дати охолонути.)
Зверху посипала кокосовою стружкою і поклала мармелад.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.
Щоб дізнатися про нові рецепти, підпишіться на розсилку. Для цього введіть свій E-mail у поле нижче і натисніть “Підписатися!”.