Торт «Три молока»

Торт «Три молока»Ніжний, соковитий торт «Три молока» (Torta De Tres Leches) являє собою світлий ванільний бісквіт, наскрізь просякнутий і максимально зволожений. Випічка не розрізається на коржі і не промащується кремом – пишний м’якуш самодостатній, смачний сам по собі і при всій своїй простоті впевнено конкурує з трудомісткими десертами.

«Родзинка» рецепта полягає в рясної просочення, що складається з трьох продуктів – вершків, згущеного молока і концентрованого молока. Солодка суміш швидко проникає всередину бісквіта, заповнюючи пористу структуру і насичуючи корж молочної вологою, тонким ароматом. Тут просочення повноцінно замінює кремові прошарки, всілякі начинки і добавки. Досить покрити торт «Три молока» шапкою збитих вершків – вони створять легкий декор і підкреслять делікатний смак десерту.

Складові:Торт «Три молока»

Для бісквіта:

  • яйця – 4 шт .;
  • цукор – 150 г;
  • борошно – 160 г;
  • рослинне масло (рафінована) – 3 ст. ложки;
  • вода (окріп) – 3 ст. ложки;
  • розпушувач тесту – 10 г;
  • ванільний цукор – 2 ч. ложки.

Для просочення:

  • згущене молоко – 150 г;
  • вершки 20% – 150 г;
  • концентроване молоко (можна замінити топленим) – 150 г.

Для оформлення:

  • вершки 33-35% – 250 г;
  • цукрова пудра – 1 ст. ложка;
  • загущувач вершків (при необхідності);
  • кондитерська посипання (за бажанням).

Торт Три молока рецепт

  1. Яйця (без поділу на білки і жовтки) збиваємо до легкої піни.Торт «Три молока»
  2. Додаємо ванільний і звичайний цукор, продовжуючи працювати міксером. Поступово крупинки розчиняються, суміш світлішає, густіє і помітно збільшується в об’ємі. Доводимо склад до потрібної консистенції – пишною і однорідною. В середньому на збивання яєць з цукром потрібно 8-10 хвилин.Торт «Три молока»
  3. Борошно змішати з розпушувачем і за 3-4 підходи просіюємо на яєчну піну. Кожну порцію втручаємося від низу до верху ложкою або силіконової лопаткою. Добиваємося гладкості, розчинення сухих ділянок.Торт «Три молока»
  4. Змішуємо окріп і рафінована олія. Не чекаючи охолодження, виливаємо до тесту.Торт «Три молока»
  5. Розмішуємо недовго – тільки до вбирання рідини.Торт «Три молока»
  6. Викладаємо тісто у форму діаметром 20 см. Дно попередньо прокладаємо пергаментним папером, стіни не змащуємо.Торт «Три молока»
  7. Ставимо в прогріту духовку. Випікаємо близько 30 хвилин при температурі 180 градусів (перші 15-20 хвилин дверку духовий печі не відкриваємо). Перевіряємо на сухість, проткнув центр м’якушки дерев’яною шпажкою. Якщо на паличці не залишається сирого тесту і вологих крихт, бісквіт готовий.Торт «Три молока»
  8. Діставши з духовки, перевертаємо форму. Ставимо на решітку або дві перевернуті піали. Ми залишаємо в такому вигляді хвилин на 15. Цей крок запобіжить осідання верхівки.Торт «Три молока»

    Просочення для торта Три молока

  9. Тим часом робимо просочення. З’єднуємо згущене молоко, вершки і концентроване молоко. Розмішуємо віночком для об’єднання всіх трьох компонентів. Концентрований молоко можна замінити топленим.Торт «Три молока»
  10. Витягуємо ще теплу випічку і поміщаємо в будь-яку глибоку посуд бóльшего розміру, наприклад форму без рознімного борту. Дерев’яною шпажкою проробляємо часті глибокі проколи по всій площі бісквіта для рівномірного вбирання просочення.Торт «Три молока»
  11. За допомогою ложки поливаємо випічку солодкої молочною сумішшю. Чекаємо, щоб порція вбралася, виливаємо наступну і т.д. Не забуваємо приділяти увагу краях бісквіта – вони повинні бути змочені не менш середини.Торт «Три молока»
  12. Може здатися, що просочення дуже багато, але в цьому і полягає вся суть торта «Три молока» – м’якуш повинен вийти дуже соковитим, розм’якшеним. На дні форми залишається стекла вниз просочення – це нормально. За час настоювання в холодильнику бісквіт вбере в себе майже всю рідину.Торт «Три молока»
  13. Разом з формою відправляємо зволожений бісквіт в холодильник на 5 годин або на ніч. Перед дегустацією оформляємо десерт. Холодні вершки збиваємо разом з цукровою пудрою. При необхідності додаємо порошок-загущувач. Для оформлення торта вершкова маса обов’язково повинна бути стійкою, що тримає форму.Торт «Три молока»
  14. Акуратно переносимо вологий бісквіт на тарілку, молочні патьоки прибираємо серветкою. Вершки викладаємо в кондитерський мішок. Використовуючи насадку «зірка» або іншу, відкидають пірамідки на поверхню випічки. За бажанням присипаємо білосніжну «шапку» кондитерськими посипаннями.Торт «Три молока»
  15. От і все! Торт «Три молока» готовий!Торт «Три молока»

Приємного чаювання!