Саму ідею поєднання двох чізкейк в одному торті я зустріла у П’єра Ерме, звичайно ж, за своїм звичаєм все переінакшила: додала прошарок дакуаза і другу частину зробила без желатину.
У підсумку я отримала даний подвійний чізкейк, який назвала Королівським за його незвичайний яскравий і, в той же час, вишуканий смак.
Отже,
Рецепт Королівського чизкейка
Пісочна основа:
- 120 г (4 ст.л.) пшеничне борошно (або навпіл з мигдальною)
- 60 г холодне вершкове масло
- 50 г (2 ст.л.) цукор
- 1 жовток
- 1 г (1/3 ч.л.) розпушувач
- дрібка солі
Дакуаз:
- 1 білок
- 25 г мигдальна мука
- 6-7 г (1 ч.л.) пшеничне борошно
- 25 г (1 ст.л.) цукор
- дрібка солі
- цукрова пудра
Чізкейк 1 з випічкою в духовці:
- 250 г вершковий сир (типу, Філадельфія)
- 100 мл жирні вершки (можна зроблені в домашніх умовах)
- 2 великі яйця
- 50 г цукор, якщо фруктове пюре з цукром, 75-100 г, якщо без цукру
- 70 г концентроване фруктове пюре, можна домашній варіант
Чізкейк 2 без випічки в духовці:
- 200 г вершковий сир (можна домашній)
- 150 г білий шоколад
- 100 мл жирні вершки
- 1 ч.л. ваніль
Кислі ягоди 100 г (я готувала з чорницею)
Для приготування я використовую роз’ємну форму діаметром 20 см. Її дно вистилають пергаментом і з боків також ставлю смужки з пергаменту. Щоб папір краще прилипала, протріть форму по периметру вологою рукою.
Як приготувати пісочну основу
- Змішайте миндальную, просіяне борошно, сіль, цукор і розпушувач.
- Холодне масло дрібно наріжте або натріть в суху суміш на крупній тертці.
- Всі розітріть в крихту. Можна робити це за допомогою комбайна.
- Зробіть в крихті поглиблення, додайте жовток і швидко замісіть тісто.
Довго не вимішують, добийтеся однорідності і досить.
Покладіть тісто в форму і розімніть руками, роблячи підставу. Якщо вам зручніше розкачати тісто, будь ласка.
Густо наколи тісто виделкою і поставте на півгодини в морозильник.
Випікайте в духовці при 175 ° 12 хвилин.
Як приготувати дакуаз
Духовку розігрійте до 190 °. На пергаменті намалюйте коло 18 см в діаметрі.
- Змішайте мигдалеве борошно і пшеничне.
- Збийте білок з дрібкою солі і коли з’явиться пишна піна, поступово введіть цукор. Збивайте до «пташиного дзьоба».
- Частинами введіть в меренгу суміш борошна.
- Розподіліть тісто по колу на пергаменті і густо посипте пудрою.
- Поставте в духовку на 6 хвилин.
Витягніть дакуаз і знизьте температуру до 175 ° для випічки підстави.
Переверніть диск на інший аркуш і зніміть папір.
Після того, як дістанете пісочну основу, температуру зменшіть до 160-165 ° для випічки чизкейка і налийте в деко воду на пів сантиметра.
Як зробити масу для чізкейку 1 з випічкою
- Змішайте сир, цукор і вершки до однорідного стану.
- Додайте фруктове пюре.
- По одному введіть яйця.
Вилийте готову масу на основу і поставте в духовку на 30-40 хвилин.
Чізкейк вважається готовим, коли по периметру він щільний, а серединка ще тремтить при русі форми. Чи не перепекайте, інакше, чізкейк буде сухуватим!
Коли чізкейк готовий, дайте йому охолонути і приберіть в холодильник, як мінімум на 5 годин, а краще на ніч. Поки виставівается чізкейк нічого робити не потрібно.
Як приготувати чізкейк 2 без випічки
- Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
- Змішайте сир, вершки і ваніль ручн6им віночком.
- Додайте шоколад і перемішайте.
Збірка торта
- На перший чізкейк покладіть дакуаз рівною стороною вгору і злегка притисніть його.
- За диску розподіліть ягоди.
- Сверзу вилийте масу для чізкейку 2.
- Розрівняйте, покрутіть, постукайте і дайте торту постояти хвилин 20 на столі.
Після цього знову злегка постукайте формою по столу і приберіть в холодильник до повного застигання.
Зніміть форму, пергамент (акуратно, маса ніжна і може прилипати в папері).
Візьміть палетку і трохи підрівняйте периметр.
Декорують торт на свій смак.
Відео – Як приготувати торт з двох чізкейк з випічкою і без випічки
Смачного!