Торт Подвійний чізкейк

Саму ідею поєднання двох чізкейк в одному торті я зустріла у П’єра Ерме, звичайно ж, за своїм звичаєм все переінакшила: додала прошарок дакуаза і другу частину зробила без желатину.

У підсумку я отримала даний подвійний чізкейк, який назвала Королівським за його незвичайний яскравий і, в той же час, вишуканий смак.

Отже,

Рецепт Королівського чизкейка

Пісочна основа:

  • 120 г (4 ст.л.) пшеничне борошно (або навпіл з мигдальною)
  • 60 г холодне вершкове масло
  • 50 г (2 ст.л.) цукор
  • 1 жовток
  • 1 г (1/3 ч.л.) розпушувач
  • дрібка солі

Дакуаз:

  • 1 білок
  • 25 г мигдальна мука
  • 6-7 г (1 ч.л.) пшеничне борошно
  • 25 г (1 ст.л.) цукор
  • дрібка солі
  • цукрова пудра

Чізкейк 1 з випічкою в духовці:

  • 250 г вершковий сир (типу, Філадельфія)
  • 100 мл жирні вершки (можна зроблені в домашніх умовах)
  • 2 великі яйця
  • 50 г цукор, якщо фруктове пюре з цукром, 75-100 г, якщо без цукру
  • 70 г концентроване фруктове пюре, можна домашній варіант

Чізкейк 2 без випічки в духовці:

  • 200 г вершковий сир (можна домашній)
  • 150 г білий шоколад
  • 100 мл жирні вершки
  • 1 ч.л. ваніль

Кислі ягоди 100 г (я готувала з чорницею)

Для приготування я використовую роз’ємну форму діаметром 20 см. Її дно вистилають пергаментом і з боків також ставлю смужки з пергаменту. Щоб папір краще прилипала, протріть форму по периметру вологою рукою.

Як приготувати пісочну основу

  • Змішайте миндальную, просіяне борошно, сіль, цукор і розпушувач.
  • Холодне масло дрібно наріжте або натріть в суху суміш на крупній тертці.
  • Всі розітріть в крихту. Можна робити це за допомогою комбайна.
  • Зробіть в крихті поглиблення, додайте жовток і швидко замісіть тісто.

Довго не вимішують, добийтеся однорідності і досить.

Покладіть тісто в форму і розімніть руками, роблячи підставу. Якщо вам зручніше розкачати тісто, будь ласка.

Густо наколи тісто виделкою і поставте на півгодини в морозильник.

Випікайте в духовці при 175 ° 12 хвилин.

Як приготувати дакуаз

Духовку розігрійте до 190 °. На пергаменті намалюйте коло 18 см в діаметрі.

  • Змішайте мигдалеве борошно і пшеничне.
  • Збийте білок з дрібкою солі і коли з’явиться пишна піна, поступово введіть цукор. Збивайте до «пташиного дзьоба».
  • Частинами введіть в меренгу суміш борошна.
  • Розподіліть тісто по колу на пергаменті і густо посипте пудрою.
  • Поставте в духовку на 6 хвилин.

Витягніть дакуаз і знизьте температуру до 175 ° для випічки підстави.

Переверніть диск на інший аркуш і зніміть папір.

Після того, як дістанете пісочну основу, температуру зменшіть до 160-165 ° для випічки чизкейка і налийте в деко воду на пів сантиметра.

Як зробити масу для чізкейку 1 з випічкою

  • Змішайте сир, цукор і вершки до однорідного стану.
  • Додайте фруктове пюре.
  • По одному введіть яйця.

Вилийте готову масу на основу і поставте в духовку на 30-40 хвилин.

Чізкейк вважається готовим, коли по периметру він щільний, а серединка ще тремтить при русі форми. Чи не перепекайте, інакше, чізкейк буде сухуватим!

Коли чізкейк готовий, дайте йому охолонути і приберіть в холодильник, як мінімум на 5 годин, а краще на ніч. Поки виставівается чізкейк нічого робити не потрібно.

Як приготувати чізкейк 2 без випічки

  • Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
  • Змішайте сир, вершки і ваніль ручн6им віночком.
  • Додайте шоколад і перемішайте.

Збірка торта

  • На перший чізкейк покладіть дакуаз рівною стороною вгору і злегка притисніть його.
  • За диску розподіліть ягоди.
  • Сверзу вилийте масу для чізкейку 2.
  • Розрівняйте, покрутіть, постукайте і дайте торту постояти хвилин 20 на столі.

Після цього знову злегка постукайте формою по столу і приберіть в холодильник до повного застигання.

Зніміть форму, пергамент (акуратно, маса ніжна і може прилипати в папері).

Візьміть палетку і трохи підрівняйте периметр.

Декорують торт на свій смак.

Відео – Як приготувати торт з двох чізкейк з випічкою і без випічки


Смачного!