Торт «Негр»

Торт “Негр” це торт з мого дитинства. Не знаю, чому його так не політкоректно назвали, але, як то кажуть, з пісні слів не викинеш. Будемо готувати.

торт

Для приготування торта “Негр” нам знадобиться:

для бісквіта на сметані

  • 1 стакан сметани,
  • 1 склянка цукру,
  • 1 стакан будь-якого варення (у мене вишневе варення),
  • 3 яйця,
  • 1 чайна ложка розпушувача,
  • 2 склянки борошна,

для сметанним кремом

  • 350 грам сметани високої жирності,
  • 0,5 склянки цукру.

Рецепт приготування сметанного торта “Негр”.

Цього разу я брала подвійну норму інгредієнтів, тому на фотографіях торт вийшов досить великим.

Приготуємо сметанний бісквіт. У глибокій чашці добре збити яйця з цукром, додати сметану і варення, збиваємо міксером.

IMG_6734 IMG_6739 IMG_6742

Додаємо борошно і розпушувач. Знову все перемішуємо до однорідної консистенції.

IMG_6746

Виливаємо отриману масу в форму, яку треба попередньо змастити олією і трохи присипати манною крупою.

IMG_6751

Ставимо в попередньо розігріту до 170 градусів духовку і випікаємо 30-40 хвилин. Готовність сметанного бісквіту перевіряємо зубочисткою.

Виймаємо бісквіт з форми і даємо повністю охолонути. Після чого розрізаємо його на дві частини, у нас вийшло два коржа.

IMG_6760 IMG_6765

Готуємо сметанний крем. Для цього просто перемішуємо сметану з цукром, до повного розчинення цукру.

IMG_6772

Збираємо торт “Негр”. Кладемо перший корж на блюдо, змащуємо його сметанним кремом. Потім кладемо другий корж. Викладаємо на нього залишок сметанним кремом. Розподіляємо крем по всій поверхні і з боків.

IMG_6762 IMG_6777 IMG_6783

Прикрашаємо тортик за смаком. Оскільки я, в цей раз, готувала тортик для домашніх посиденьок, то особливо з окрасою не мучилася, прикрасила печивом і шматочками цукатів.

Ставимо торт в холодильник на кілька годин, можна на ніч, щоб просочився.

торт

Приємного чаювання.