Торт “Негр” це торт з мого дитинства. Не знаю, чому його так не політкоректно назвали, але, як то кажуть, з пісні слів не викинеш. Будемо готувати.
Для приготування торта “Негр” нам знадобиться:
для бісквіта на сметані
- 1 стакан сметани,
- 1 склянка цукру,
- 1 стакан будь-якого варення (у мене вишневе варення),
- 3 яйця,
- 1 чайна ложка розпушувача,
- 2 склянки борошна,
для сметанним кремом
- 350 грам сметани високої жирності,
- 0,5 склянки цукру.
Рецепт приготування сметанного торта “Негр”.
Цього разу я брала подвійну норму інгредієнтів, тому на фотографіях торт вийшов досить великим.
Приготуємо сметанний бісквіт. У глибокій чашці добре збити яйця з цукром, додати сметану і варення, збиваємо міксером.
Додаємо борошно і розпушувач. Знову все перемішуємо до однорідної консистенції.
Виливаємо отриману масу в форму, яку треба попередньо змастити олією і трохи присипати манною крупою.
Ставимо в попередньо розігріту до 170 градусів духовку і випікаємо 30-40 хвилин. Готовність сметанного бісквіту перевіряємо зубочисткою.
Виймаємо бісквіт з форми і даємо повністю охолонути. Після чого розрізаємо його на дві частини, у нас вийшло два коржа.
Готуємо сметанний крем. Для цього просто перемішуємо сметану з цукром, до повного розчинення цукру.
Збираємо торт “Негр”. Кладемо перший корж на блюдо, змащуємо його сметанним кремом. Потім кладемо другий корж. Викладаємо на нього залишок сметанним кремом. Розподіляємо крем по всій поверхні і з боків.
Прикрашаємо тортик за смаком. Оскільки я, в цей раз, готувала тортик для домашніх посиденьок, то особливо з окрасою не мучилася, прикрасила печивом і шматочками цукатів.
Ставимо торт в холодильник на кілька годин, можна на ніч, щоб просочився.
Приємного чаювання.