Торт «Медовик» зі сметанним кремом

Сподіваюся, Ви як і я любите торт “Медовик”. І не відмовитеся його приготувати разом зі мною. Він звичайно не такий простий у приготуванні як бісквітні торти, але й не настільки складний як “Наполеон”.

Рецептів приготування “Медовик” існує багато, я поділюся з Вами своїм.

торт

Щоб приготувати торт “Медовик” зі сметанним кремом нам знадобиться:

  • 2 яйця,
  • 100 грам вершкового масла або маргарину,
  • 2 столові ложки меду,
  • 100 грам цукру,
  • 1 чайна ложка соди,
  • 400-450 грам борошна.

Для крему:

  • 800 грам сметани середньої жирності,
  • 200 грам цукру.

Рецепт приготування торта “Медовик” зі сметанним кремом.

Цукор, мед і вершкове масло помістити в каструлю і поставити на водяну баню.

Помішувати до тих пір, поки масло не розтопиться, а цукор трохи не розчиниться.

Додамо соду. І потримаємо на водяній бані ще трохи, постійно все перемішуючи.

Знімемо з лазні, додамо яйця і швидко перемішати. Покладемо борошно і замісити тісто.

Воно може здатися Вам рідким. Поставимо його в холодильник на 1-2 години. Після того як тісто охолоне з ним можна буде нормально працювати.

Остигнуло тісто розділимо на 7 частин. До розкочування я тримаю всі частини в холодильнику.

Візьмемо одну частину. Розкачати тонко на аркуші паперу для випічки. Покладемо на розкачане тісто тарілку і акуратно обрізаємо краю. Обрізки можна залишити тут же. Але я зазвичай їх забираю. Наколоти тісто виделкою, щоб при випічці не роздувається.

Дуже зручно розгортати і випікати такі коржі на зворотному боці листа.

Випікати коржі при 200 градусах 3-4 хвилини. Час випічки залежить від Вашої духовки. Тому стежити уважно, щоб коржі не пригоріли. Виймати коржі треба тоді, коли вони подрумянились, але ще не стали твердими. Студити коржі краще кожен окремо на плоскій поверхні.

Якщо Ви, як і я, прибирали обрізки, то відділимо від них стільки тесту, щоб вийшов ще 1 корж. А залишки просто розкачати тонко на пекарської папері. В принципі можна і не робити ще один корж, тоді у Вас вийде більше крихти для посипання торта. Але я зробила восьмий корж. Решту тіста просто розкачати на папері і пекла трохи довше, щоб затверділо.

Для просочення я використовую сметанний крем. Для цього розмішати сметану з цукром, до повного розчинення цукру. Сметану беру не високою жирності.

Якщо Ви хочете використовувати інший крем, наприклад, заварний або масляний, або сметану високої жирності, 30 і більше відсотків, то коржі потрібно катати, а краще навіть розминати пальцями на деку, набагато тонше. До випічки вони повинні бути майже прозорими. 

Кладемо на блюдо для торта корж, промазуємо гарненько його сметаною. Кладемо другий корж, промазуємо сметаною. І так далі.

Кладемо останній корж, добре промазуємо сметаною. Ретельно обмазуємо боки, я це роблю спеціальним пензликом. Дуже зручно.

Тепер зробимо крихту. Можна подрібнити в блендері. А можна покласти в щільний мішечок і розкачати качалкою.

Посипати торт крихтою зверху і з боків. В принципі на цьому можна і зупинитися. У Вас вже вийшов гарний і смачний тортик.

Але можна спробувати його прикрасити. Зізнаюся, я планувала прикрасити торт масляним кремом, але він ніяк не хотів вкладатися на крихту. Тому довелося скористатися стружкою з шоколаду і манго. Її я знімала ножем для чищення овочів.

поставимо торт “Медовик” на кілька годин, а краще на ніч, в холодильник, щоб просочився.

Смачного.