Ще один рецепт з розряду бісквітних тортів, приготованих в мультиварці, хоча класичний “Медовик” не є бісквітним тортом.
Знайшла цей рецепт в інтернеті, дуже хотілося проекспериментувати. Результат відмінний. Хоч тортик і не такий, що таїть у роті як справжній “Медовик”, але смак дуже навіть схожий.
Для приготування торта “Медовик” в мультиварці нам знадобиться:
для бісквіта
- 5 яєць,
- 1 склянка цукру,
- 6 столових ложок меду,
- 1 чайна ложка соди,
- 300 грам борошна,
інші інгредієнти
- 500 грам сметани (для сметанним кремом),
- 1 стакан цукру (для сметанним кремом),
- 100 грам вершкового масла (для масляного крему),
- 100 (200) грам вареної (згущеного молока для масляного крему),
- 150 грам горіхів (для посипання).
Рецепт приготування торта “Медовик” в мультиварці.
Приготуємо бісквіт.
У невеликій чашці змішаємо мед і соду, поставимо на водяну баню. Нагріємо, постійно помішуючи, до тих пір, поки маса не побіліє і не збільшиться в об’ємі.
Міксером або в кухонному комбайні добре збити яйця. Поступово, не припиняючи збивання, додамо цукор. Збиваємо до повного розчинення цукру.
Додамо в яєчну суміш мед з содою, ще раз все добре перемішати.
Поступово додамо просіяне борошно, акуратно перемішуючи. Можна заважати ложкою, а можна на низьких швидкостях міксера.
Дно мультікастрюлькі (форми для випічки) змажемо маслом. Виллємо тісто. Ставимо режим “Випічка” 65 + 20 хвилин.
Витягуємо бісквіт за допомогою вставки для варки на пару і даємо охолонути кілька годин.
При випічці в духовці:
- розігріти духовку до 160 градусів,
- піч 30-40 хвилин,
- готовність перевіряємо зубочисткою.
Разрежем бісквіт на кілька коржів, у мене вийшло 6.
Приготуємо сметанний крем.
Перемішуємо сметану з цукром, до повного розчинення цукру. Або готуємо густий сметанний крем.
Приготуємо масляний крем для верху торта.
Вершкове масло кімнатної температури збиваємо міксером, поступово додаючи згущене молоко.
Зберемо торт.
Коржі змажемо сметанним кремом, верх і боки торта промажем масляним кремом і посипаємо подрібненими в блендері горішками. Приберемо торт в холодильник на кілька годин для просочення.
Приємного чаювання.