Торт Медовий

Приготувати в домашніх умовах дуже смачний і головне гарний новорічний десерт, слідуючи традиційним символам цього зимового свята досить просто.

Медовий торт я готую на всі свята, адже це найулюбленіші ласощі нашої сім’ї, до того ж в приготуванні ця випічка щодо швидка і на всю підготовку йде не більше півгодини. Зазвичай медовик готують в класичній формі квадрата або кола, але я розповім, як своїми руками зробити оригінальну медову ялинку і прикрасити її снеговічков.

Ну а детальний покроковий фото рецепт покаже всю мою домашню кулінарію у всій красі.

Медовий торт «Новорічна ялинка з снеговічков»

Новорічне меню Експрес-кухня Торти 1 годину
ХадіджаСтатьі автора

medovik.10
medovik.10

Складові

  • Борошно високосортна – 3 склянки + –
  • Яйця добірні – 2 шт. + –
  • Цукор-пісок білий – 4 ст.л. + –
  • Мед квітковий – 2 ст.л. + –
  • Вершкове масло 82% – 2 ст.л. з гіркою + –
  • Згущене молоко – 1 банка + –
  • Сметана 20% – 0,4 кг + –
  • Сода харчова – 2 ч.л. + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Для початку нам потрібно приготувати рідкий склад для тесту. Для цього в емальовану або сталеву ємність вбиваємо яйця, всипаємо цукор і кладемо мед.


  • На малому вогні при постійному помішуванні доводимо суміш до однорідного стану і повного розчинення цукрових кристалів.


  • Тепер знімаємо гарячу рідину з вогню і додаємо в неї масло, і все перемішуємо до розчинення жиру.


  • Наступний етап – це введення борошна до складу. Однак перед цим борошно слід змішати з содою і просіяти.


  • Після цього всипаємо відразу весь обсяг борошна з миску з яєчно-масляною масою і замішуємо однорідне пластичне тісто, як пісочне.


  • Тепер нам потрібно підготувати трафарет. Для цього нам буде потрібно пергаментний папір або промасленим папером для ксерокса. Наносимо на папір контур ялинки і вирізаємо трафарет.
    займемося коржами
    Ділимо тестовий кому на 4 рівні частини. Кожен шматок розгортаємо на присипаному борошном столі в пласт, товщиною 7 мм, зверху прикладаємо трафарет і вирізаємо з тіста корж у вигляді ялинки.


  • З обрізків від чотирьох коржів робимо ще одну ялинку, а із залишків формуємо сніговика.

    Випікати коржі потрібно також на пергаменті або промасленим папером 5-10 хвилин при 180 ° С. Коржі для торта, як і сніговик, вже готові, і поки вони холонуть, ми замішані крем.

    Згущене молоко і сметану ложкою акуратно змішуємо в мисочці. Відкладаємо ложок 6 крему в окрему тарілку і змішуємо з зеленим барвником, після чого ставимо і білий, і зелений крем в холодильник хвилин на 15.


  • Ну а для того щоб зібрати торт, нам потрібно лише кожен корж-ялинку покрити білим кремом, а верхній шар залити зеленим кремом і посипати білою посипкою.

    Сніговика також покриваємо білим кремом, а для прикраси гудзики і шапочку я оформила підфарбованим червоним барвником кремом. Очки і носик зроблені з гвоздики.

    Ось такий оригінальний медовий торт «Ялинка» у мене вийшов. Він дуже смачний, ніжний і став відмінною прикрасою і частуванням на Новий рік.