Вітання.
Пропоную Вашій увазі досить простий торт, під назвою Копиця. Чомусь в дитинстві я його дуже любила. Зараз смаки змінилися, але рецепт зберігся і іноді я його печу для домашнього чаювання.
Цей рецепт не для любителів тортів, що таять у роті. Він виходить досить щільний і ситний.
Щоб спекти торт Копиця нам знадобиться:
- 1 яйце,
- 1 склянка цукру,
- 1 стакан сметани,
- 1 чайна ложка розпушувача,
- 550 грам борошна,
- 30-50 грам маку.
Для крему:
- 700 грам сметани,
- 300 грам цукру,
- 1 столова ложка ванільного цукру.
Приготування нашого простого торта.
Щоб зробити тісто, розмішуємо сметану з цукром. Додаємо розпушувач і яйце.
Замість розпушувача можна взяти половинку чайної ложки соди і погасити її в сметані.
Введемо борошно і замісити круте тісто.
Втрутитися в тісто мак.
Тісто потрібно обробити на невеликі шматочки. Ви можете відщипувати їх від основної маси і викладати на деко, застелене папером для випічки. А можна з тіста катати невеликі тонкі ковбаски, які в свою чергу різати кругляшками або овальчік. Я так і зробила.
Піч при високій температурі до рум’яності. Готові шматочки тіста будемо зсипати в глибоку чашку.
Для крему розмішати сметану з цукром і ванільним цукром.
Заллємо крем в чашку з випеченим тестом і все добре перемішати. Залишимо при кімнатній температурі на деякий час.
Я залишала приблизно на 4 години і періодично перемішувати масу в чашці.
При бажанні в крем можна додати склянку дрібно нарізаних волоських горіхів.
Щоб надати торту форму застелити харчовою плівкою такий посуд, куди поміститься вся наша вийшла маса. Викладемо суміш в цей посуд, добре утрамбуем, щоб не було порожнеч, накриємо харчовою плівкою або кришкою, і приберемо в холодильник мінімум на 12 годин.
Перевернемо вийшов торт на тарілку, приберемо харчову плівку. Прикрасимо за смаком. Я скористалася кумкватом і готовими вафельними прикрасами.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.