Торт «Копиця»

Вітання.

Пропоную Вашій увазі досить простий торт, під назвою Копиця. Чомусь в дитинстві я його дуже любила. Зараз смаки змінилися, але рецепт зберігся і іноді я його печу для домашнього чаювання.

Цей рецепт не для любителів тортів, що таять у роті. Він виходить досить щільний і ситний.

простий торт

Щоб спекти торт Копиця нам знадобиться:

  • 1 яйце,
  • 1 склянка цукру,
  • 1 стакан сметани,
  • 1 чайна ложка розпушувача,
  • 550 грам борошна,
  • 30-50 грам маку.

Для крему:

  • 700 грам сметани,
  • 300 грам цукру,
  • 1 столова ложка ванільного цукру.

Приготування нашого простого торта.

Щоб зробити тісто, розмішуємо сметану з цукром. Додаємо розпушувач і яйце.

Замість розпушувача можна взяти половинку чайної ложки соди і погасити її в сметані.

Введемо борошно і замісити круте тісто.

Втрутитися в тісто мак.

Тісто потрібно обробити на невеликі шматочки. Ви можете відщипувати їх від основної маси і викладати на деко, застелене папером для випічки. А можна з тіста катати невеликі тонкі ковбаски, які в свою чергу різати кругляшками або овальчік. Я так і зробила.

Піч при високій температурі до рум’яності. Готові шматочки тіста будемо зсипати в глибоку чашку.

Для крему розмішати сметану з цукром і ванільним цукром.

Заллємо крем в чашку з випеченим тестом і все добре перемішати. Залишимо при кімнатній температурі на деякий час.

Я залишала приблизно на 4 години і періодично перемішувати масу в чашці.

При бажанні в крем можна додати склянку дрібно нарізаних волоських горіхів.

Щоб надати торту форму застелити харчовою плівкою такий посуд, куди поміститься вся наша вийшла маса. Викладемо суміш в цей посуд, добре утрамбуем, щоб не було порожнеч, накриємо харчовою плівкою або кришкою, і приберемо в холодильник мінімум на 12 годин.

Перевернемо вийшов торт на тарілку, приберемо харчову плівку. Прикрасимо за смаком. Я скористалася кумкватом і готовими вафельними прикрасами.

Смачного.

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.