У цій статті ми пропонуємо вам дуже простий рецепт торта «Холодний конструктор». У цього торта є й інша назва «Простіше нікуди». Обидві назви цілком виправдані, тому що цей торт взагалі не треба пекти! Це так званий холодний торт. Він «складається», або, якщо ви любите науковий стиль, конструюється з… вівсяного печива. Але гості, які його їдять, майже ніколи про це не здогадуються!
простий Домашній торт, прикрашений моченой брусницею
Щоб зробити цей простий холодний торт, нам обов’язково знадобиться плоске блюдо або піднос (круглої, квадратної, овальної або прямокутної форми – все одно, тому що форму торта ви конструюєте самі), ну і, звичайно, інгредієнти за списком, кількість яких ви можете варіювати в залежності від бажаної величини вашого торта. Ми в нашому рецепті орієнтуємося на досить великий розмір – можна розрізати на 10-12 шматків (до речі, не обов’язково з’їдати все і відразу, можна розтягнути задоволення дня на 2-3, якщо зберігати торт в холодильнику).
І ще одне важливе зауваження: робити торт краще напередодні того дня, коли ви збираєтеся його є, або хоча б за кілька годин.
Потрібно обов’язково:
- Печиво «Вівсяне», саме звичайне – 1 кг
- Кава розчинна – 2 чайні ложки (плюс, може бути, ще 2-3 чайні ложки, якщо ви захочете зробити свій крем «кавовим» – дуже рекомендуємо спробувати)
- Сметана – 300 грамів (20% жирності цілком достатньо)
- Цукровий пісок – 3 столові ложки, повні, «за горбом»
Бажано також мати:
- Варення (краще кисло-солодке, ідеально підходить брусниця, журавлина, непогано і червона смородина – пробуйте, що у вас є), можна протерті з цукром ягоди – 3-4 столові ложки
- Какао-порошок або розчинна шоколад (якщо ви захочете зробити ваш крем не кавовим, а шоколадним) – 2-3 чайні ложки
- Що-небудь підходяще для прикраси торта зверху. Якщо в будинку є мочена брусниця або журавлина – це супер-варіант, що дає «кисленькую ноту» в смаку; можна обійтися і звичайною присипкою для торта (продається в магазинах готова) або кокосовою стружкою (теж можна купити, але цей варіант «на любителя»). Можна потерти або поламати на шматочки шоколадку.
Приготування (зараз ви переконаєтеся, що це, дійсно, простий рецепт торта!):
Спочатку готуємо сметанний крем. Для цього викладаємо нашу сметанку в миску, додаємо цукор (а також, якщо хочемо, розчинна кава для кавового варіанти крему або какао для шоколадного варіанти).
У великій гуртку (300-400 мл) 2 чайні ложки розчинної кави заливаємо окропом і розмішуємо, цукор не додаємо. За допомогою щипчиків, пінцета або двох чайних ложок швидко занурюємо печиво до кави буквально на 1 секунду, інакше розмокне і розвалиться, і кладемо на блюдо.
Маку одне печиво за іншим і викладаємо на страву шар, притискаючи печиво один до одного, щоб між печивом не було щілинок і дірочок (размоченное в каву печиво легко трохи розплющити пальцями і притиснути до сусіднього печінкою).
Промазуємо шар сметанним кремом.
Промазуємо шар поверх сметанного крему трохи варенням.
Аналогічним способом викладаємо другий шар промазуємо його кремом, потім викладаємо третій шар печива. Зауважте, що кількість шарів залежить від розміру страви і кількості печива, але краще не робити більше трьох шарів, інакше є ризик, що ваш торт розвалиться.
Верхній шар печива (в нашому варіанті – третій) покриваємо кремом, також трохи змащуємо кремом боки нашого торта (часто, так як крем достатньо рідкий, необхідність у цьому відпадає, тому що крем вже сам почав «художньо» стікати з боків торта). Прикрашаємо торт зверху ягодами, присипкою, шоколадом і т. д. – за вашим вибором). Ставимо торт в холодильник, нічим його не накриваючи.
Через 3-4 години або на наступний день (зверніть увагу: сметанний крем майже повністю вбрався у верхній шар за цей час) торт можна подавати на стіл. Сподіваємося, вам сподобається ніжний смак і м’яка текстура торта з «Вівсяного» печива.
Ви можете також подивитися наш відео-рецепт: