Торт дитячий «Людина павук» рецепт з фото

Привіт всім!

Сьогодні я озброїлася фартухом і міксером і стала творити. Як результат моєї копіткої і не менш цікавої роботи – торт «Людина павук» для маленького супергероя! Рецептура розрахована на торт вагою 1,400 – 1,500 г, все залежить від товщини розкатаної мастики з якою ви будете працювати.

Мені дуже сподобався підсумок моїх праць, саме тому я і вирішила поділитися з усіма цій маленькій творчою перемогою.

Насамперед займаюся приготуванням цукрової мастики. Її докладний приготування я описувала в окремому майстер-класі, обов’язково почитайте.

  • Рецепт приготування мастики з маршмеллоу в мікрохвильовці
  • Як зробити павучків для прикраси торта «Людина павук»

Меню на дитяче день народження Торти Прикраса блюд 1 торт 3-4 дня в холодильнику 12-15 годин
ЛюдмілаСтатьі автора

tort-chelovek-pauk-recept-s-foto
tort-chelovek-pauk-recept-s-foto

Складові

  • Для мастики – + –
  • Масло – 1 столова ложка + –
  • Маршмеллоу – 100 г + –
  • Цукрова пудра – 1,5 – 2 склянки + –
  • Барвник – + –
  • Для бісквіта – + –
  • Борошно – 2 склянки (320 – 350 г) + –
  • Сметана – 1, 5 склянки сметани (375 г) + –
  • Яйця – 6 шт. + –
  • Цукор – 1 стакан (200 г) + –
  • Ванільний цукор – на кінчику ножа або за смаком + –
  • Для крему – + –
  • Сметана – 1, 5 склянки (375 г) + –
  • Цукор – 0,5 склянки + –
  • Ванільний цукор – на кінчику ножа або за смаком + –
  • Для ганаша – + –
  • Шоколад – 150 г + –
  • Вершки – 50 г + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM


    • На цьому етапі з’єдную продукти для бісквіта.
    • Змішуємо охолодження яйця, цукор, ваніль. Можна було збити все віночком, але час підтискав, тому взяла міксер і тісто повністю замішувала ім. А щоб ще прискорити процес я використовую цукрову пудру замість цукру.
    • Коли отримана консистенція стала однорідна, додаю сметану і збиваю.
    • Включаю духовку на розігрів до 180-200 градусів.

    Додаю борошно і знову вимішую.


    • Форму викладаю промасленим папером. У мене форма не поділяється, і мені було б дуже важко вийняти готовий бісквіт цілим і неушкодженим.
    • Викладаю тісто і вирівнюю поверхню лопаткою.
    • Розміщую форму з тестом в духовку і набираюся терпіння;) Дуже вже хочеться, щоб бісквіт не провалився!

    • Протягом 40 хвилин ні в якому разі не відкривайте духовку. Контролюйте процес через скло і термометр. Температура повинна бути постійна, без перепадів.

      Навіть коли бісквіт готовий, його можна виймати з духовки мінімум 10 хвилин. Я колись готувала дуже пізно, і не стала чекати, залишила його на ніч в духовці. Температура спадала дуже повільно, тому на ранок я отримала вистояти, рівний бісквіт.

      Але на цей раз я витримала його до тих пір, поки температура в духовці повністю впала. Акуратно зняла папір, загорнула в полотняний рушник і відправила на вистойку на 8 годин.


    • Розрізаю бісквіт уздовж на три частини. Я використовую настільки довгий ніж, щоб він спокійно міг діставати від краю до краю і робив рівний зріз.


    • Готую крем. Збиваю жирну сметану цукровою пудрою, додаю ванілін.


    • Змащую отриманим кремом два коржа. Верхівку третього залишаю без крему, там буде ганаш.


    • Поки бісквіт просочується кремом, я завжди упаковую його в плівку, щоб краю не підсихали і він не вбирав в себе сторонні запахи.


    • Вимірюю висоту, діаметр і окружність тортика. Це потрібно для майбутніх заготовок з мастики. Обов’язково потрібно приплюсувати до отриманих даних приблизно 3-5 мм – це буде шар ганаша. Можна заміри зробити і після обтягування шоколадом.

      Ставимо тортик в холодильник. Важливо, щоб поряд з ним не стояли різко пахнуть продукти. А краще їх взагалі прибрати звідти.

      Після 10 годин просочення його варто прибрати в морозилку на пару годин. Це набагато полегшить виконання наступних етапів.


    • Шоколад для шоколадного ганаша розламуємо.


    • Заливаємо його вершками ставимо на водяну баню.Нельзя допускати навіть мінімального попадання води в масу.


    • Постійно помішувати, щоб шоколад не перегрівся і доводимо до однорідності.

      Дуже важливо витримати баланс температури шоколаду. Для себе вирішила не користуватися мікрохвильовкою при приготуванні ганаша, тому що він не так довго тримає температуру, ніж після водяної бані. А так я поступово, не поспішаючи можу і нанести ганаш, і вирівняти свої огріхи.

      Ось такий вийшов ганаш, глянсовий, без грудочок) І дуже ароматний!


    • Відставити убік готовий ганаш і займемося підготовкою тортика.

      Замовниця просила спекти бісквіт, щоб трохи прихопило. Тому на фото тотрік такий смаглявий).


    • Підрівнюємо верх і боки дуже гострим ножем. Довгим ножем перевіряю, наскільки рівно я відрізала верх


    • Ті місця, де утворилися нерівності, випав шматочок тесту, зарівнювати «крихтою». Вона готується з обрізків коржів і крему.

      Подрібнюємо і наносимо на торт в потрібних місцях.

      Якщо ви залишите дірочки, щілини відкритими, то ганаша доведеться використовувати набагато більше, ніж ви плануєте.


    • Ще теплим наношу половину ганаша, розрівнюю рівномірно по всій поверхні.


    • Ставлю в холодильник на півгодини. Вирівнюю нерівності, зрізаю зайве дуже гострим ножем.

      Після вирівнювання верхівка тортика мене особливо порадувала. А ось ганаш для боків я розігрівала в мікрохвильовці, тому він мене підвів. Як я писала вище, цей запасний варіант мені не подобається.


    • Беремося за виготовлення містичних фігурок.

      Вирізаємо з паперу заготовку для нанесення ескізу малюнка з зразка.


    • Знайшла відповідний малюнок ….


    • І перевела його на папір тонший (це дозволить без зусиль перевести малюнок на мастику).


    • Додатково малюю павучка.

      Про те як зробити фігурку павука з мастики я розповідала в окремому майстер-класі. Посилання на нього ви можете знайти на початку статті разом з МК мастики.


    • Виймаємо мастичну масу з холодильника. Розминаємо. Вона стає еластичною від тепла рук.


    • Щоб зробити колір яскравим, додаємо барвник.

      При цьому потрібно пам’ятати, що яскравого кольору, як в пляшечці або на етикетці ми не отримаємо. Потрібно буде влити дуже багато барвників, а для структури мастики це не піде на користь.
      Зазвичай спеціальні барвники покращують характеристику мастики, але тільки в певних дозах.

      Щоб мастика була молодою, додаємо ще пудру дуже дрібного помелу.


    • Мастика важка, а нам не потрібен зайву вагу в торті. З іншого боку, занадто тонкий млинець буде непереливки так добре рельєф майбутнього зображення.

      Тому розкочують за допомогою качалки мастику на рівній поверхні до товщини 2 мм.


    • Зверху розкатаного млинчика кладу чернетку майбутнього зображення. Обрізаю краю по контуру.


    • Проводжу точно по лініях дуже акуратно ручкою, щоб зайвий штрих не відобразилось на мастиці.


    • За штрихами коліщатком вдавлюю малюнок, створюючи рельєф. Не припускаю продавлювання наскрізь.


    • У мастику додаю білий барвник.
      Розминаю, додаю цукрову пудру.
      Розкочую качалкою.


    • Вирізаю і наклеюю очі на маску.


    • За допомогою чорного барвника і звичайного пензлика для гуаші промальовувати малюнок на костюмі і очі.


    • Така, здавалося б, дріб’язкова робота зайняла у мене 1 годину, тому що малювати треба було неспішно, щоб фарба не потрапила на боку канавок.


    • Відтіняю особа від шиї за допомогою тіні. Додаю до крапельці чорної фарби трохи води, розбавляю і рівномірно наношу на область шиї.


    • Ось і результат!


    • Роблю павутину за допомогою екструдера вперше, тому є обриви. Але я це потім замаскує.

      Можна, звичайно, скачати тоненько ковбаски, але я вирішила йти шляхом простіше і використовувала техніку.

      P.S. Екструдер – шприц для роботи з полімерною глиною з різними насадками. По суті роботи екструдер дуже нагадує кулінарний кондитерський шприц.

      Готова павутинка сохне.


    • На тетрадном листочку відміряють висоту тортика.

      Пам’ятаю про довжину кола. Вона повинна дорівнювати довжині міського пейзажу, який зображений на моїх черновічках.


    • У мене залишився шматочок блакитної мастики з минулого торта. Краї трохи присохли, тому потрібно буде його гарненько розім’яти руками.

      Ось такий він став рівний, еластичний.


    • Розкочую блакитну мастику тонко на 1,5 -2 мм.

      Накладаю малюнок на папері і натискають на контури, таким чином перекладаю зображення на мастику.

      Коліщатком роблю контури чіткіше.


    • Вирізаю ножицями зайве і залишаю трохи підсохнути.


    • Беру жовту мастику і формую маленькі світяться вікна. Наклеюю їх на будинки.

      За допомогою пінцета роблю зірочки, прищипуючи маленькі кругляшки з різних сторін.


    • Скачують шматок мастики ковбаскою, складаю півколом, притискаю зверху – це місяць.


    • Міський пейзаж з мастики маршмеллоу трохи підсох, зміцнів, і я беру складаний ножик і підрівнюю стіни і дахи.


    • Починаємо клеїти на шоколад будиночки. На стику зайве зрізаємо гострим ножем.


    • Вітальний напис робимо за допомогою тонких стрічок з блакитною мастики приклеюємо її на маску.


    • Розміщуємо маску на поверхню торта, попередньо змастивши її шоколадом.

      Лопаткою акуратно піднімаємо краю торта і заводимо під торт павутину.


    • Змастивши животики павучків медом, розміщуємо їх на павутині.

      До речі, я розмістила під кожним з них різні завдання конкурсу «Павучки-охоронці», виконавши які, діти зможуть насолоджуватися довгоочікуваним десертом. На фото їх не видно, тому що вони заховані під серветкою для кондитерських виробів.

      На лапках і животі павука – цукрова пудра.


    • Змахуємо з поверхні зображень зайву цукрову пудру і покриваємо кондитерським лаком. Додається необхідний блиск. Торт «Спайдермен», приготований своїми руками, стає ошатним.
      Можна, звичайно, використовувати воду і нанести пензликом або бризкалкою, але мені здається, що ефект зовсім не той. Колір стає більш насиченою, тому що водою хоч і забирається пудра на поверхні, але яскравості, яку дає лак, немає.
      Усе! Дитячий тортик «Спайдермен» готов !!! Сподіваюся, що мій, хоч і великий, але детальний майстер клас з фотографіями стане для багатьох творчої шпаргалкою, керівництвом для створення прекрасного настрою на дитячому святі.

      Смачного!