Торт «Дамські пальчики»

Вітаю Вас, дорогі читачі!

Зовсім недавно я вперше приготувала заварне тісто. Дуже сподобалося його готувати, та й їсти теж. Тому тепер я старанно шукаю страви, які готуються на його основі. Сьогодні хочу представити Вашій увазі торт Дамські пальчики.

Торт Дамські Пальчики

Для приготування торта Дамські пальчики нам знадобиться:

для тесту:

  • 4 яйця,
  • 250 мл води,
  • 100 грам вершкового масла або маргарину,
  • 0,5 чайної ложки солі,
  • 150 грам борошна,

для крему:

  • 500 – 700 грам сметани,
  • 150 – 200 грам цукру.

Рецепт торта Дамські пальчики.

Спочатку зробимо дамські пальчики :). Для цього приготуємо заварне тісто.

У каструлю налити воду, покласти вершкове масло і сіль. Довести до кипіння (перемішати, щоб масло розчинилося).

Разом всипати в киплячу воду просіяне борошно. Перемішати все міксером або ложкою. Повинна утворитися щільна однорідна маса.

Зняти з вогню і остудити.

Ввести в тісто перше яйце, добре все розмішати, до утворення однорідної маси. Потім додати друге яйце, перемішати до однорідності. Таким чином ввести всі яйця.

Деко застелити папером для випічки.

Видавимо тонкі “пальчики” з кондитерського шприца і будемо випікати 20-25 хвилин при 160 градусах.

Для крему перемішаємо сметану з цукром.

Викладати торт можна по-різному.

Перший спосіб: складати на блюдо у вигляді дровітні. Будьте готові до того, що сметана може розтікатися по страві.

Другий спосіб: застелити глибоку чашку харчовою плівкою і складати в неї “пальчики” шарами. Такий варіант мені здався найбільш зручним.

Щоб сформувати торт, окунем кожен “пальчик” в сметанний крем і викладемо зручним для нас способом.

Приберемо торт на ніч у холодильник.

Якщо Ви формували торт в глибокій чашці, то вранці просто переверніть торт на блюдо. Прикрасьте за смаком.

Торт вийшов дуже повітряний і смачний. Ми з’їли його за один присід.

Смачного.

Чекаю на ваші коментарі.

Щоб дізнатися про нові рецепти, підпишіться на розсилку. Для цього введіть свій E-mail у поле нижче і натисніть “Підписатися!”.