Вітаю Вас, дорогі читачі!
Зовсім недавно я вперше приготувала заварне тісто. Дуже сподобалося його готувати, та й їсти теж. Тому тепер я старанно шукаю страви, які готуються на його основі. Сьогодні хочу представити Вашій увазі торт Дамські пальчики.
Для приготування торта Дамські пальчики нам знадобиться:
для тесту:
- 4 яйця,
- 250 мл води,
- 100 грам вершкового масла або маргарину,
- 0,5 чайної ложки солі,
- 150 грам борошна,
для крему:
- 500 – 700 грам сметани,
- 150 – 200 грам цукру.
Рецепт торта Дамські пальчики.
Спочатку зробимо дамські пальчики :). Для цього приготуємо заварне тісто.
У каструлю налити воду, покласти вершкове масло і сіль. Довести до кипіння (перемішати, щоб масло розчинилося).
Разом всипати в киплячу воду просіяне борошно. Перемішати все міксером або ложкою. Повинна утворитися щільна однорідна маса.
Зняти з вогню і остудити.
Ввести в тісто перше яйце, добре все розмішати, до утворення однорідної маси. Потім додати друге яйце, перемішати до однорідності. Таким чином ввести всі яйця.
Деко застелити папером для випічки.
Видавимо тонкі “пальчики” з кондитерського шприца і будемо випікати 20-25 хвилин при 160 градусах.
Для крему перемішаємо сметану з цукром.
Викладати торт можна по-різному.
Перший спосіб: складати на блюдо у вигляді дровітні. Будьте готові до того, що сметана може розтікатися по страві.
Другий спосіб: застелити глибоку чашку харчовою плівкою і складати в неї “пальчики” шарами. Такий варіант мені здався найбільш зручним.
Щоб сформувати торт, окунем кожен “пальчик” в сметанний крем і викладемо зручним для нас способом.
Приберемо торт на ніч у холодильник.
Якщо Ви формували торт в глибокій чашці, то вранці просто переверніть торт на блюдо. Прикрасьте за смаком.
Торт вийшов дуже повітряний і смачний. Ми з’їли його за один присід.
Смачного.
Чекаю на ваші коментарі.
Щоб дізнатися про нові рецепти, підпишіться на розсилку. Для цього введіть свій E-mail у поле нижче і натисніть “Підписатися!”.