Час стрімко летить вперед – зовсім скоро прийдуть святкові зимові канікули з Новим Роком, Різдвом та рясними застіллями. Щоб напередодні свята не ламати голову над меню, варто вже зараз доглянути цікаві страви і рецепти … пропонуємо до ознайомлення салат зі смаженою курячою грудкою! Взагалі, курка – це досить популярний інгредієнт більшості холодних закусок, і салатів з цим м’ясом дуже багато, ми ж вибрали 3 найоригінальніших варіанту.
Як обсмажити курячу грудку для салату
Для кожного салату метод подрібнення курки, як і спосіб її обсмаження може бути різним. Наприклад, в одній страві фігурують невеликі кубики курячого філе, обсмажені до хрускоту в маслі, в іншому – соковиті пряні скибочки.
Як же правильно підготувати курку для подальшого застосування?
- Для змішаних нарізних салатів типу цезар, грецький з куркою, де потрібно пікантність, найкраще сире філе відразу нарізати невеликими кубиками (брусочками), приправити спеціями або замочити в соєвому соусі на 10-15 хвилин. Потім м’ясо слід злегка обсушити серветками і на сильному вогні в рослинному маслі без запаху швидко обсмажити до утворення хрусткої рум’яної скоринки.
- Для листкових салатів, закусок на зразок олів’є і дієтичних страв найкраще вибрати метод обсмаження великого грудного філе на сковороді гриль. Так м’ясо вийде більш соковитим, але смак його буде менш вираженим.
- Для цього курячу грудку розділяємо на два великих філе, після чого кожну половинку ріжемо ще надвоє, щоб вийшли скибочки, схожі на стейк. Присолити і поперчити кожен шматочок і викладаємо м’ясо на гарячу гриль-сковороду. Обсмажуємо філе 2-3 хвилини з одного боку, потім стільки ж з іншого боку. Потім знову перевертаємо, засікаємо 2-3 хвилини, і знову перекладаємо на іншу сторону на 3-4 хвилини.
Салат зі смаженої курячої грудки «Красуня»
Цей варіант салату з грудкою дуже схожий на популярну «лісову галявинку», але невеликі зміни, внесені в оригінальний рецепт, відкрили перед нами абсолютно нову пікантну закуску.
Складові
- Грудка куряча – 1 шт .;
- Мариновані опеньки – 0,25 кг;
- Корнішони – 120 г;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- Оцет 6% – ½ стопки;
- Картопля – 2 шт .;
- Морква – 1 коренеплід;
- Сир твердий – 0,2 кг;
- Соус «Провансаль» – 150 г;
- Цибуля зелена – 6-7 пір’я.
Як приготувати своїми руками салат зі смаженої курячої грудки
- Цибуля ріпчаста шаткуємо тонкими півкільцями і замочуємо в слабкому 6% розчині оцту.
- Курячі грудки ріжемо на 4 стейка і обсмажуємо 15 хвилин на гриль-сковороді або на простий сковорідці з мінімальним додаванням олії. Після цього нарізаємо м’ясо тонкою соломкою, солимо і перчимо до смаку.
- Мариновані грибочки нарізаємо середніми скибочками (кілька красивих і рівних грибів залишаємо для декору).
- Пару огірків залишаємо для декорування салату, а решта нарізаємо соломкою.
- Картопля і морковіни відварюємо в мундирах, охолоджуємо, чистимо від шкірки.
- Збираємо салат. На дно судочка викладаємо рівним шаром курку, покриваємо її майонезной сіткою. Далі йде шар грибів і маринованої цибулі. Перекриваємо опеньки натертої крупною стружкою картоплею. Підсолюємо картопля за смаком і покриваємо майонезной сіточкою.
- Далі трьом над салатом варену моркву, і також покриваємо її тонким шаром майонезу.
- Перекриваємо всі маринованими огірочками і майонезом.
- І, на завершення, тонко натираємо над салатом сир, покриваючи і верх, і боки.
- Тепер салат потрібно прикрити вакуумної плівкою і на пару годин прибрати в холодильник для просочення.
Через 60 хвилин можна приступати до прикраси закуски. Огірки трьом на тертці і внизу викладаємо їх, імітуючи грунт. Вставляємо в «землю» лушпиння травичку і гриби.
Салат з обсмаженої курячої грудкою як Цезар
Складові
- Куряче м’ясо – 0,4 кг + –
- Приправа для кури-гриль – 2 ч.л. + –
- Салат ромен – 1 вилок + –
- Оливкова олія – 20 мл + –
- Масло «Валіо» – 100 г + –
- Соус чилі – 1 ст.л. + –
- Сир Дор Блю – 150 г + –
- Соус «Цезар» – 80 г + –
- Сіль – 0,5 ч.л. + –
Як робиться салат для свята зі смаженої курячої грудинки
- Куряче філе нарізаємо відразу потрібними шматочками, кубиками або невеликими брусочками, злегка присолюємо, заправляємо гриль-приправою і залишаємо на пару хвилин.
- Тим часом на помірному вогні нагріваємо сковороду, заливаємо в неї рослинне масло і додаємо половину вершкового масла, після чого відправляємо на обжарку курку. Час готування м’яса становить 10 хвилин. Оскільки вершкове масло може коптити, то залишився шматочок додавати в сковороду потрібно в разі потреби.
- Як тільки курка буде готова і покрита рівним рум’янцем, зливаємо залишки масла з сковорідки, а до м’яса додаємо чилі соус. Вогонь одразу ж вимикаємо і на залишковому спеці швиденько перемішуємо шматочки в чилі соусі, після чого викладаємо їх в загальну миску.
- У цю ж ємність слід засипати порваний середніми шматочками салат ромен, заправляємо салат соусом «Цезар» і наструганний дрібною стружкою сиром Дор Блю, все перемішуємо, підсолюємо за смаком і подаємо до столу.
У цьому рецепті немає сухариків, але якщо вам їх так не вистачає, то можна посипати кожну порцію жменькою пшеничних міні-грінок.
Салат зі смаженою куркою і грибами «Кабріолет»
Гарний, дуже смачний і досить простий листковий салат у формі кільця з мальовничим оливковою оформленням гарантовано стане кращою прикрасою столу і улюбленим частуванням у вашій родині.
Складові
- Грудка куряча відварена – 200 г;
- Картопля – 3 шт .;
- Яйця курячі – 4 шт .;
- Свіжі гриби – 0,3 кг;
- Ріпчасту цибулю – 1 головка;
- Ядра волоського горіха – ½ склянки;
- Часник – 2 зубки;
- Сир пармезан – 120 г;
- Майонез салатний – 0,2 кг;
- Оливки чорні – ¼ банки;
- Петрушка – 2 гілочки;
- Кукурудза, гранат або горошок – 4 зернятка.
Як зробити в домашніх умовах салат зі смаженою куркою
- Картоплю відварюємо «в мундирі», охолоджуємо, чистимо і натираємо крупно.
- Волоські горіхи кладемо в поліетиленовий кульок і кришимо качалкою.
- Сир стругати крупно за допомогою сирної терки, змішуємо з перетертим в кашку часником і майонезом.
- Яйця варимо 15 хвилин, охолоджуємо, чистимо від шкаралупи і трьом крупно на тертці. Потім змішуємо яєчну крихту з майонезом і сіллю.
- Відварну грудку подрібнюємо брусочками і обсмажуємо до рум’янцю і хрускоту на сильному вогні буквально пару хвилин, після чого виймаємо м’ясо на тарілку.
- А в спорожнену гарячу сковороду з маслом закидаємо нарізаний кубиками ріпчасту цибулю, через 3 хвилини – нарізані соломкою гриби. Смажимо все до готовності приблизно 7 хвилин.
- Тепер укладаємо наш салатик для застілля пошарово.
- Спершу терту картоплю + щіпка солі + майонез тонким шаром.
- Потім обсмажена курка + майонез (тонко).
- Після цього гриби з цибулею + щіпка солі + майонез.
- Слідом йде яєчно-майонезна суміш.
- Передостаннім кроком виступає сирна маса з часником і майонезом.
- І завершуємо рецепт, засипаючи все зверху дрібною крихтою горіха.
П’ять оливок нарізаємо кружальцями. Ще 10 оливок ріжемо навпіл уздовж. З поздовжніх половинок складаємо чотири Пятилистной квітки з серединкою у вигляді кукурудзи (граната, горошку).
Оливкові гуртки розподіляємо по салату хаотично групами по 3 гуртка. Петрушку поділяємо на листочки і доповнюємо ними «оливкові квіти». От і все!
Як прикрасити курячі закуски до святкового столу
Красиво подати страву до столу – вже половина успіху. Звичайно, завжди можна заощадити час і просто змішати інгредієнти, присипавши блюдо зеленушкой.
Якщо немає сил для декору салатів зі смаженої курочки, можна просто приділити більше часу нарізці – красиво нарізані інгредієнти вже самі по собі виглядають привабливо.
Взагалі, салат зі смаженою курячою грудкою ви можете прикрасити на свій розсуд. А ідеї подачі холодних закусок можна почерпнути на нашому сайті:
- Прикраса салатів на дитяче свято
- Як прикрасити і подати новорічні салати
- Прикраса салату олів’є