Терте печиво

Терте печиво це дуже простий варіант досить смачної випічки до чаю. Інгредієнти найпростіші і наявні завжди в будинку.

терте печиво

Для приготування тертого печива з варенням нам знадобиться:

  • 250 грам маргарину,
  • 2 яйця,
  • 150 грам цукру,
  • 1 чайна ложка розпушувача,
  • 0,5 чайної ложки солі,
  • 600 грам борошна ± 50 грам (у мене пішло 600),
  • варення,
  • кориця (за бажанням).

Рецепт приготування смачного тертого печива з варенням.

Розтопимо маргарин. Зручніше за все, на мій погляд, це робити в мікрохвильовці на мінімальній потужності.

Додамо до маргарину яйця, цукор, сіль, розпушувач і борошно. Замісити тісто міксером. Борошно краще додавати поступово. Після додавання приблизно 400 грамів борошна тісто краще почати місити руками.

IMG_8186

IMG_8196

Розділимо тісто навпіл. Одну половину приберемо в морозилку на 15-20 хвилин. Щоб тісто швидше підморозило, його можна розділити ще на кілька частин.

Другу половину розподілимо руками по дну форми для запікання, можна зробити борту. Намажемо тісто добре варенням. На мій погляд для цього пирога найкраще підходить варення з кислинкою, наприклад лимонне, варення з чорної смородини, варення з журавлини. Я в цей раз використовувала варення з чорної смородини з полуницею, а також посипала печиво корицею. Сказати, що вийшло смачно, це нічого не сказати.

IMG_8210 IMG_8214

Дістанемо ту частину тесту, що прибирали в морозилку і натремо її зверху, рівномірно розподіляючи.

IMG_8222

Випікаємо заготовку для печива в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 20.

терте печиво

Коли печиво підрум’янилося, дістанемо його з духовки і гарячим разрежем на частини. З форми поки можна не виймати.

терте печиво

Викладемо готове терте печиво на тарілку і подамо до столу. Тепер можна сідати пити чай.

терте печиво терте печиво терте печиво

Смачного.