Ми звикли бачити салати виключно в ролі холодної закуски і навіть витримуємо їх годинку-другу в холодильнику перед подачею. Однак традиційна кухня Азії розширила перед нами горизонти кулінарних можливостей, і тепер теплий салат з курячою грудкою є частим гостем на наших столах. Причому рецепти таких зігріваючих закусок настільки різноманітні, що на кожне торжество можна пропонувати гостям нове меню з оригінальними стравами.
Теплий салат з курячої грудки і грибів
Складові
- Грудне філе курки – 800 г + –
- Печериці свіжі – 7 шт. + –
- Болгарський перець – 2 плоду + –
- Часник – 3 зубки + –
- Класичний соєвий соус – 2 стопки + –
- Мед рідкий луговий – 20 г + –
- Оцет яблучний – 15 мл + –
- Кунжутне насіння – 10-15 г + –
- Лук молодий (свіжа зелень) – 8 пір’я + –
- Вилок салату – 1/2 шт. + –
- Рослинна олія неароматно – 1 стопка + –
Як приготувати теплий салат з грудкою курки і печерицями
Цей простий, але дуже барвистий, свіжий і смачний салатик цілком можна готувати кожен день, як основне блюдо, або на свято в якості закуски.
- Насамперед слід приготувати соус. Змішуємо в загальній піалі мед, оцет, соєвий соус і потовчений в кашку часник.
- Куряче м’ясо ріжемо продовгуватими брусочками і обсмажуємо швидко в сильно розігрітій олії на великому вогні 3 хвилини, помішуючи. Після обсмажування перекладаємо курочку на блюдо.
- У звільнилася сковороду закидаємо нарізані великими пластами гриби, зменшуємо зовсім небагато температуру готування, щоб масло не чаділо, і обсмажуємо їх протягом чотирьох хвилин.
- Не виймаючи з вока печериці, закладаємо в ємність подрібнені соломинками перці і продовжуємо підготовку ще три хвилини.
- Через зазначений час вливаємо в сковорідку підготовлений соус і тушкуємо овочі з грибами ще три хвилини, після закінчення яких повертаємо в ємність курку, всипаємо кунжут і продовжуємо підготовку ще чотири хвилини.
- Салат «айсберг» слід нашаткувати тонко соломкою і пересипати в миску, куди також потім перекладаємо курку з грибами і овочами. Все перемішуємо і розкладаємо по роздатковим тарілках.
Кожну порцію салату слід присипати дрібно рубаною лушпиння зеленню.
Читайте ще схожі записи:
Цікаві гарячі страви на новорічний стіл
Гаряче блюдо на святковий стіл
Класичний рецепт теплого овочевого салату з куркою
Як же вправно виходить у азіатських кухарів готувати страви Стир-Фрай. А адже це мистецтво можна відточувати і в домашніх умовах. Для початку радимо вам приготувати класичний гарячий салат з курячою грудкою і простими овочами.
Складові
- Куряча грудка (філе) – 0,2 кг;
- Червоний солодкий перець (болгарський) – 100 г;
- Жовтий болгарський перець – 100 г;
- Томати черрі – 6 шт .;
- Часник – 1 часточка;
- Масло «Вологодське» – 30-40 г;
- Оливкова олія – 14-17 мл;
- Сушений базилік – 2 г;
- Гірчичне насіння – 3-5 г;
- Свіжа зелень петрушки – 20 г;
- Сіль морська – за смаком;
- Приправа «Перцева суміш» – ½-1 ч.л.
Як робити теплий курячий салат зі свіжими овочами без майонезу
- Курку споліскуємо, промаківаем паперовими рушниками і нарізаємо брусками.
- На середньому вогні нагріваємо сковорідку, кладемо в неї всю наявну в нас вершкове масло, і як тільки воно розтане – викладаємо в нього курку.
Смажити філе слід хвилин 7-10 до готовності, після чого м’ясо слід вийняти на тарілку.
- Тепер в сковороду потрібно долити масло оливи і покласти нарізану крупно часник. Його навіть не потрібно смажити, а просто прогріти, щоб він віддав свій аромат маслу, буквально 1 хвилину.
- Потім до часнику всипаємо болгарський перець, подрібнений тонкими часточками, обсмажуємо його пару хвилин і додаємо розрізані на половинки чері, готуємо всі разом ще 1-2 хвилини.
- Пересипаємо готові овочі в миску і змішуємо з куркою, не забувши підсолити і приправити перцевої сумішшю салат.
- Кожну порцію посипаємо дрібно рубаною петрушкою і гірчичним насінням.
Теплий салат з куркою по-японськи
Японія славиться не тільки популярними у нас суші, але і супами, гарячими стравами і закусками. Салати в Країні висхідного сонця також займають почесну нішу в кулінарії. І продовжити своє ознайомлення з японською кухнею найкраще з цього теплого і дуже смачного салату.
Складові
- Білокачанна капуста (середній вилок) – ¼ частина;
- Ріпчаста цибулина – 135 г;
- Морква свіжа – 250 г;
- Брокколі – 1 суцвіття;
- Свіжий імбирний корінець (тертий) – 10-15 г;
- Грудка безкісткова куряча – 1 шт .;
- Олія кунжутна – 30-35 мл;
- Локшина яєчна б / п «Ролтон» – 2 упаковки;
- Соус класичний соєвий – 60 мл;
- Соус вустерширський (вустерский) – 50 мл;
- Кетчуп гострий – 40 г;
- Пекучий соус чилі – 20 г;
- Мед рідкий – 20 м
Рецепт приготування теплого салату з куркою і локшиною в домашніх умовах
- Готуємо соус якісоба: з’єднуємо в загальній ємності соєвий, чилійський та вустерширський соуси, мед, кетчуп – все гарненько збовтувати, щоб всі інгредієнти рівномірно перемішалися.
- Нарізаємо інгредієнти: капусту шаткуємо соломкою, моркву перетираємо крупно на тертці, брокколі кришимо середніми шматочками довільно, цибуля-ріпка – поперек кілець тонкими пір’ям, курку – довгими брусочками.
- Локшину в мисочці заварюємо окропом і під кришкою витримуємо 5 хвилин.
- На сильному вогні прогріваємо масло кунжутне в воке до кипіння і обсмажуємо в ньому півхвилини імбир, а потім закидаємо курку і смажимо її близько чотирьох-п’яти хвилин, активно помішуючи.
- Потім всипаємо все нарізані овочі, все змішуємо і готуємо 7-8 хвилин, але не більше, щоб овочі не поміняли колір.
- Готову локшину перекладаємо в вок, вливаємо туди ж підготовлений соус, все перемішуємо, Томім під кришкою одну-дві хвилини і вимикаємо вогонь.
Теплий салат з курячою грудкою, авокадо і моцарелою
Зовсім нескладно приготувати своїми руками цей оригінальний салат з італійським сиром моцарелла. Закуска виходить неймовірно смачна і ароматна з переважанням горіхових нот.
Складові
- Грудка курки – 1 ціла шт .;
- Сир моцарела – 8-12 кульок;
- Авокадо – 1 плід;
- Свіжий шпинат – 0,2 кг;
- Очищені кедрові горішки – 20-30 г;
- Лимонний фреш – 15 мл;
- Соєвий соус легкий – 30-40 мл;
- Оливкова олія – 40 мл.
Покрокове приготування теплого салату з м’ясом курки і сиром
- За кістки зрізаємо куряче філе і маринуємо його протягом 15-17 хвилин в соєвому соусі, змішаному з оливковою олією і будь-якими спеціями за бажанням.
- Просочене м’ясо кладемо в кулінарний рукав і відправляємо на третину години в розтоплену до 200 градусів духовку.
- Поки курка запікається, підготуємо інші інгредієнти. Горішки злегка підсмажуємо на сухій сковороді. Шпинат споліскуємо і обсушуємо, розстеливши на рушник. М’якоть авокадо нарізаємо тонкими пластинками і скроплюємо його соком лимона. Сирні кульки ріжемо на половинки.
- На роздавальні тарілки викладаємо шпинат, поверх якого красиво укладаємо нарізану великими скибочками запечену, ще гарячу курку, скибочки авокадо, сир і горіхи. Поливаємо кожну порцію салату оливковою олією (по 1 ч. Л.).
У такій великій нарізці теплий салат з курячою грудкою виглядає особливо вишукано. Таке частування прекрасно підійде для ділової вечері або офіційного банкету.