Теплий салат з курячою грудкою

Теплий салат з курячою грудкою
Ми звикли бачити салати виключно в ролі холодної закуски і навіть витримуємо їх годинку-другу в холодильнику перед подачею. Однак традиційна кухня Азії розширила перед нами горизонти кулінарних можливостей, і тепер теплий салат з курячою грудкою є частим гостем на наших столах. Причому рецепти таких зігріваючих закусок настільки різноманітні, що на кожне торжество можна пропонувати гостям нове меню з оригінальними стравами.

Теплий салат з курячої грудки і грибів

Складові

  • Грудне філе курки – 800 г + –
  • Печериці свіжі – 7 шт. + –
  • Болгарський перець – 2 плоду + –
  • Часник – 3 зубки + –
  • Класичний соєвий соус – 2 стопки + –
  • Мед рідкий луговий – 20 г + –
  • Оцет яблучний – 15 мл + –
  • Кунжутне насіння – 10-15 г + –
  • Лук молодий (свіжа зелень) – 8 пір’я + –
  • Вилок салату – 1/2 шт. + –
  • Рослинна олія неароматно – 1 стопка + –

Як приготувати теплий салат з грудкою курки і печерицями

Цей простий, але дуже барвистий, свіжий і смачний салатик цілком можна готувати кожен день, як основне блюдо, або на свято в якості закуски.

  • Насамперед слід приготувати соус. Змішуємо в загальній піалі мед, оцет, соєвий соус і потовчений в кашку часник.
  • Куряче м’ясо ріжемо продовгуватими брусочками і обсмажуємо швидко в сильно розігрітій олії на великому вогні 3 хвилини, помішуючи. Після обсмажування перекладаємо курочку на блюдо.
  • У звільнилася сковороду закидаємо нарізані великими пластами гриби, зменшуємо зовсім небагато температуру готування, щоб масло не чаділо, і обсмажуємо їх протягом чотирьох хвилин.
  • Не виймаючи з вока печериці, закладаємо в ємність подрібнені соломинками перці і продовжуємо підготовку ще три хвилини.
  • Через зазначений час вливаємо в сковорідку підготовлений соус і тушкуємо овочі з грибами ще три хвилини, після закінчення яких повертаємо в ємність курку, всипаємо кунжут і продовжуємо підготовку ще чотири хвилини.

tyoplyj-salat-s-kurinoj-grudkoj2

  • Салат «айсберг» слід нашаткувати тонко соломкою і пересипати в миску, куди також потім перекладаємо курку з грибами і овочами. Все перемішуємо і розкладаємо по роздатковим тарілках.

Кожну порцію салату слід присипати дрібно рубаною лушпиння зеленню.

Читайте ще схожі записи:


Цікаві гарячі страви на новорічний стіл
Гаряче блюдо на святковий стіл

Класичний рецепт теплого овочевого салату з куркою

Як же вправно виходить у азіатських кухарів готувати страви Стир-Фрай. А адже це мистецтво можна відточувати і в домашніх умовах. Для початку радимо вам приготувати класичний гарячий салат з курячою грудкою і простими овочами.

Складові

  • Куряча грудка (філе) – 0,2 кг;
  • Червоний солодкий перець (болгарський) – 100 г;
  • Жовтий болгарський перець – 100 г;
  • Томати черрі – 6 шт .;
  • Часник – 1 часточка;
  • Масло «Вологодське» – 30-40 г;
  • Оливкова олія – ​​14-17 мл;
  • Сушений базилік – 2 г;
  • Гірчичне насіння – 3-5 г;
  • Свіжа зелень петрушки – 20 г;
  • Сіль морська – за смаком;
  • Приправа «Перцева суміш» – ½-1 ч.л.

tyoplyj-salat-s-kurinoj-grudkoj1

Як робити теплий курячий салат зі свіжими овочами без майонезу

  • Курку споліскуємо, промаківаем паперовими рушниками і нарізаємо брусками.
  • На середньому вогні нагріваємо сковорідку, кладемо в неї всю наявну в нас вершкове масло, і як тільки воно розтане – викладаємо в нього курку.

Смажити філе слід хвилин 7-10 до готовності, після чого м’ясо слід вийняти на тарілку.

  • Тепер в сковороду потрібно долити масло оливи і покласти нарізану крупно часник. Його навіть не потрібно смажити, а просто прогріти, щоб він віддав свій аромат маслу, буквально 1 хвилину.
  • Потім до часнику всипаємо болгарський перець, подрібнений тонкими часточками, обсмажуємо його пару хвилин і додаємо розрізані на половинки чері, готуємо всі разом ще 1-2 хвилини.
  • Пересипаємо готові овочі в миску і змішуємо з куркою, не забувши підсолити і приправити перцевої сумішшю салат.
  • Кожну порцію посипаємо дрібно рубаною петрушкою і гірчичним насінням.

Теплий салат з куркою по-японськи

Японія славиться не тільки популярними у нас суші, але і супами, гарячими стравами і закусками. Салати в Країні висхідного сонця також займають почесну нішу в кулінарії. І продовжити своє ознайомлення з японською кухнею найкраще з цього теплого і дуже смачного салату.

Складові

  • Білокачанна капуста (середній вилок) – ¼ частина;
  • Ріпчаста цибулина – 135 г;
  • Морква свіжа – 250 г;
  • Брокколі – 1 суцвіття;
  • Свіжий імбирний корінець (тертий) – 10-15 г;
  • Грудка безкісткова куряча – 1 шт .;
  • Олія кунжутна – 30-35 мл;
  • Локшина яєчна б / п «Ролтон» – 2 упаковки;
  • Соус класичний соєвий – 60 мл;
  • Соус вустерширський (вустерский) – 50 мл;
  • Кетчуп гострий – 40 г;
  • Пекучий соус чилі – 20 г;
  • Мед рідкий – 20 м

tyoplyj-salat-s-kurinoj-grudkoj6

Рецепт приготування теплого салату з куркою і локшиною в домашніх умовах

  1. Готуємо соус якісоба: з’єднуємо в загальній ємності соєвий, чилійський та вустерширський соуси, мед, кетчуп – все гарненько збовтувати, щоб всі інгредієнти рівномірно перемішалися.
  2. Нарізаємо інгредієнти: капусту шаткуємо соломкою, моркву перетираємо крупно на тертці, брокколі кришимо середніми шматочками довільно, цибуля-ріпка – поперек кілець тонкими пір’ям, курку – довгими брусочками.
  3. Локшину в мисочці заварюємо окропом і під кришкою витримуємо 5 хвилин.
  4. На сильному вогні прогріваємо масло кунжутне в воке до кипіння і обсмажуємо в ньому півхвилини імбир, а потім закидаємо курку і смажимо її близько чотирьох-п’яти хвилин, активно помішуючи.
  5. Потім всипаємо все нарізані овочі, все змішуємо і готуємо 7-8 хвилин, але не більше, щоб овочі не поміняли колір.
  6. Готову локшину перекладаємо в вок, вливаємо туди ж підготовлений соус, все перемішуємо, Томім під кришкою одну-дві хвилини і вимикаємо вогонь.

Теплий салат з курячою грудкою, авокадо і моцарелою

Зовсім нескладно приготувати своїми руками цей оригінальний салат з італійським сиром моцарелла. Закуска виходить неймовірно смачна і ароматна з переважанням горіхових нот.

Складові

  • Грудка курки – 1 ціла шт .;
  • Сир моцарела – 8-12 кульок;
  • Авокадо – 1 плід;
  • Свіжий шпинат – 0,2 кг;
  • Очищені кедрові горішки – 20-30 г;
  • Лимонний фреш – 15 мл;
  • Соєвий соус легкий – 30-40 мл;
  • Оливкова олія – ​​40 мл.

tyoplyj-salat-s-kurinoj-grudkoj

Покрокове приготування теплого салату з м’ясом курки і сиром

  1. За кістки зрізаємо куряче філе і маринуємо його протягом 15-17 хвилин в соєвому соусі, змішаному з оливковою олією і будь-якими спеціями за бажанням.
  2. Просочене м’ясо кладемо в кулінарний рукав і відправляємо на третину години в розтоплену до 200 градусів духовку.
  3. Поки курка запікається, підготуємо інші інгредієнти. Горішки злегка підсмажуємо на сухій сковороді. Шпинат споліскуємо і обсушуємо, розстеливши на рушник. М’якоть авокадо нарізаємо тонкими пластинками і скроплюємо його соком лимона. Сирні кульки ріжемо на половинки.
  4. На роздавальні тарілки викладаємо шпинат, поверх якого красиво укладаємо нарізану великими скибочками запечену, ще гарячу курку, скибочки авокадо, сир і горіхи. Поливаємо кожну порцію салату оливковою олією (по 1 ч. Л.).

tyoplyj-salat-s-kurinoj-grudkoj4

У такій великій нарізці теплий салат з курячою грудкою виглядає особливо вишукано. Таке частування прекрасно підійде для ділової вечері або офіційного банкету.