Який би не був розкішний святковий стіл, але в очікуванні десерту нашу уяву розбурхують солодкі «червоні вітрила» – тортики.
Від того, які вони будуть: пишномовні, як наш святковий торт «Чайник», або прості – залежить настрій не тільки за столом, а й загальне враження від свята. І це зрозуміло, адже всі ми хочемо не тільки хліба, а й видовищ, тому кожна гостинна господиня готується до подачі солодкого особливо трепетно.
Ось і я пропоную вам пройти разом тривалі, складні, але дуже цікаві кроки в підготовці торта.
Приступимо!
Про наступні етапи створення торта «Чайник» читайте в докладних статтях на сайті.
- Як зробити ручку з мастики для торта «Чайник»: етап 2
- Носик для мастичного торта «Чайник»: етап 3 з фото
- Кришка для торта «Чайник» з мастики своїми руками: етап 4
- Формуємо торт «Чайник» з готових містичних деталей: етап 5
- Як красиво прикрасити домашній торт «Чайник» з мастики: етап 6
Етап 1: Правильно і рівномірно фарбуємо мастику для торта-чайника
Торти Прикраса блюд Як приготувати … (секрети страв)
ЛюдмілаСтатьі автора
Складові
- Фіолетовий харчовий барвник – + –
- Мастика – 600 г + –
- Скалка для розкачування мастики – 1 шт. + –
- Зубочистки – 6 шт. + –
- Бамбукова шпажка – 1 шт. + –
- Цукрова пудра – для посипання поверхонь + –
- Поліетиленовий пакетик – для зберігання мастики + –
- Пензлик і вода для склеювання деталей – + –
- Коктейльна трубочка – 1 шт. + –
- Товста нитка – для створення рельєфу + –
- Фігурний ніж – 1 шт. + –
- Ніж-роллер (або звичайний) – 1 шт. + –
- Товста дріт – 20 см + –
- Тонка дріт – 10 см (для стебел квітів) + –
- Кола різних діаметрів (чисті чарки або насадки на кондитерський шприц) – + –
- Їстівні декоративні намистини – 6 шт. + –
- Ножиці для мастики – 1 шт. + –
- Утюжок для мастики – 1 шт. + –
- Скотч або поліетиленова плівка – для обмотування дроту + –
- Кандурин «Срібна пил» (або інша на ваш розсуд) – для розпису + –
- Заготовки квітів і листя – на свій вибір + –
- Товста кисть – 1 шт. + –
- Кондитерський лак – для покриття поверхні мастики + –
- Жиро-і вологонепроникний серветка для торта – + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Отже, перед нами – торт, підготовлений для обтягування мастикою. За ідеєю, це «яйце» дивним чином має перетворитися на цілком правдоподібний чайник.
Але для цього нам не вистачає носика, ручки, кришечки, а головне – красивого кольору, яким потім зможуть милуватися всі. Саме тому наш кулінарно-творчий процес ми почнемо з фарбування мастики.

Для отримання рівномірного кольору ми додаємо фарбу на всю мастику, яку будемо використовувати.

Складаючи і придавлюючи ще білу масу, ховаємо фарбу в середину і починаємо вимішувати.

Присипаємо трохи цукровою пудрою, щоб мастика НЕ липнула ні до рук, ні до поверхні столу. Це досить тривалий і трудомісткий процес, але ми все-таки повинні добитися рівномірного розподілу фарби по всьому шматочку.

Ось такий вийшов млинець.

Я буквально на око відокремила частина мастики для обтягування (там виявилося 380 г), спакувала її в поліетиленовий пакет і заховала в холодильник. Вона нам поки не знадобиться.

Другу половину мастики я ділю на 2 половини – для носика і ручки. У процесі роботи у мене обов’язково будуть обрізки – їх маси буде досить для кришечки. Ви ж можете відразу ділити на три частини.
На цьому перший етап закінчено. Мастику ми пофарбували, так що тепер можемо переходити до наступного кроку – виготовлення ручки «чайника».