Святковий торт «Чайник» з мастики: етап 1 (фарбування мастики)

Який би не був розкішний святковий стіл, але в очікуванні десерту нашу уяву розбурхують солодкі «червоні вітрила» – тортики.

Від того, які вони будуть: пишномовні, як наш святковий торт «Чайник», або прості – залежить настрій не тільки за столом, а й загальне враження від свята. І це зрозуміло, адже всі ми хочемо не тільки хліба, а й видовищ, тому кожна гостинна господиня готується до подачі солодкого особливо трепетно.

Ось і я пропоную вам пройти разом тривалі, складні, але дуже цікаві кроки в підготовці торта.

Приступимо!

Про наступні етапи створення торта «Чайник» читайте в докладних статтях на сайті.

  • Як зробити ручку з мастики для торта «Чайник»: етап 2
  • Носик для мастичного торта «Чайник»: етап 3 з фото
  • Кришка для торта «Чайник» з мастики своїми руками: етап 4
  • Формуємо торт «Чайник» з готових містичних деталей: етап 5
  • Як красиво прикрасити домашній торт «Чайник» з мастики: етап 6

Етап 1: Правильно і рівномірно фарбуємо мастику для торта-чайника

Торти Прикраса блюд Як приготувати … (секрети страв)
ЛюдмілаСтатьі автора

Святковий торт Чайник з мастики етап перший
Святковий торт Чайник з мастики етап перший

Складові

  • Фіолетовий харчовий барвник – + –
  • Мастика – 600 г + –
  • Скалка для розкачування мастики – 1 шт. + –
  • Зубочистки – 6 шт. + –
  • Бамбукова шпажка – 1 шт. + –
  • Цукрова пудра – для посипання поверхонь + –
  • Поліетиленовий пакетик – для зберігання мастики + –
  • Пензлик і вода для склеювання деталей – + –
  • Коктейльна трубочка – 1 шт. + –
  • Товста нитка – для створення рельєфу + –
  • Фігурний ніж – 1 шт. + –
  • Ніж-роллер (або звичайний) – 1 шт. + –
  • Товста дріт – 20 см + –
  • Тонка дріт – 10 см (для стебел квітів) + –
  • Кола різних діаметрів (чисті чарки або насадки на кондитерський шприц) – + –
  • Їстівні декоративні намистини – 6 шт. + –
  • Ножиці для мастики – 1 шт. + –
  • Утюжок для мастики – 1 шт. + –
  • Скотч або поліетиленова плівка – для обмотування дроту + –
  • Кандурин «Срібна пил» (або інша на ваш розсуд) – для розпису + –
  • Заготовки квітів і листя – на свій вибір + –
  • Товста кисть – 1 шт. + –
  • Кондитерський лак – для покриття поверхні мастики + –
  • Жиро-і вологонепроникний серветка для торта – + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Отже, перед нами – торт, підготовлений для обтягування мастикою. За ідеєю, це «яйце» дивним чином має перетворитися на цілком правдоподібний чайник.

Але для цього нам не вистачає носика, ручки, кришечки, а головне – красивого кольору, яким потім зможуть милуватися всі. Саме тому наш кулінарно-творчий процес ми почнемо з фарбування мастики.


  • Для отримання рівномірного кольору ми додаємо фарбу на всю мастику, яку будемо використовувати.


  • Складаючи і придавлюючи ще білу масу, ховаємо фарбу в середину і починаємо вимішувати.


  • Присипаємо трохи цукровою пудрою, щоб мастика НЕ ​​липнула ні до рук, ні до поверхні столу. Це досить тривалий і трудомісткий процес, але ми все-таки повинні добитися рівномірного розподілу фарби по всьому шматочку.


  • Ось такий вийшов млинець.


  • Я буквально на око відокремила частина мастики для обтягування (там виявилося 380 г), спакувала її в поліетиленовий пакет і заховала в холодильник. Вона нам поки не знадобиться.


  • Другу половину мастики я ділю на 2 половини – для носика і ручки. У процесі роботи у мене обов’язково будуть обрізки – їх маси буде досить для кришечки. Ви ж можете відразу ділити на три частини.

    На цьому перший етап закінчено. Мастику ми пофарбували, так що тепер можемо переходити до наступного кроку – виготовлення ручки «чайника».