Lavazza Qualita ORO Mountain Grown 250 г

Свіжообсмажена кава: розкрийте справжній потенціал кавових зерен

Термін придатності у кави досить великий, тому цей продукт представлений у різних варіантах. Це мелені, гранульовані, сублімовані та інші види. Однак найсмачнішою та найароматнішою вважається свіжообсмажена кава. Чому саме він? Читайте нижче.

Особливості свіжого обсмаження

Цей процес являє собою термічну обробку, в ході якої із зерен виділяється максимум кавових олій. Саме вони формують унікальний смак та вишуканий аромат напою. Однак особливість полягає в тому, що концентрація цих олій з часом зменшується – вони “вивітрюються” при контакті з повітрям.

Насичений смак та багаті ароматичні властивості зберігаються протягом двох тижнів після обсмаження. Далі вони починають погіршуватися, оскільки олії вступають у контакт із повітрям і відбувається окислювальний процес. Кавомани зі стажем знають, що найкращі смакові характеристики розкриваються не відразу після температурної обробки. Зазвичай це відбувається за кілька днів, але не довше 2-3 тижнів. Купити каву гарної якості можна на сайті.

Переваги свіжого обсмаження полягають не тільки у відмінному смаку та ароматі. У зернах міститься багато корисних речовин та антиоксидантів, які мають цілий набір корисних властивостей:

  • тонізуючий ефект;
  • підвищення стресостійкості;
  • покращення роботи мозку;
  • позитивний вплив на функціонування ШКТ.

Особливі властивості мають бленди – суміші сортів у різних пропорціях. Вони по-іншому розкривають смак кави, роблять її різнобічною та вишуканою. Зазвичай переважає арабіка, оскільки у робусти дуже яскраво виражена кислинка.

Ступені обсмаження

Єдиного способу температурного впливу немає. При різному обсмаженні смак виходить зі своїми особливостями. У ньому можуть відчуватися ягодні, горіхові, шоколадні нотки. Усього розрізняють три основні ступені.

  1. Світлий (легкий).
  2. Середній.
  3. Темний (насичений).

Зернова кава зі смаком Карамель 1 кг

Світле обсмаження оптимальне під заварювання у фільтрі, турці та кемексі. Однак еспресо з нього робити не рекомендується, оскільки він може вийти надмірно кислим і неміцним. Золотою серединою вважається середня обробка. Напій з таких зерен відрізняється насиченим смаком та багатим ароматом з безліччю відтінків.

Темний ступінь припаде до душі тим, хто віддає перевагу медовим, карамельним і гірким (шоколадним) ноткам у смаку. Такі властивості має напій, приготований з якісно обсмажених зерен. Але знайти такі не завжди просто. Адже буває так, що каву пересмажують і в результаті напій набуває зайвої гіркуватості.

Щодо залежності ступеня обсмаження на вміст кофеїну, то жодних особливих відмінностей немає. Тому що кофеїн залишається в зернах навіть за дуже сильного нагрівання.