Різноманітні другі страви з тушкованого м’яса, в поєднанні з ароматними овочами і приправами – завжди прекрасний варіант для сімейного обіду або вечері.
Свинина з кабачками в мультиварці – одне з таких страв, воно не тільки надзвичайно смачне і ситне, але і просте в приготуванні. Слід зауважити, що готувати його можна не тільки в розпал літа, а й взимку, використовуючи нарізані кубиками заморожені кабачки.
Як смачно згасити свинину з кабачками в мультиварці
Складові
- Свинина – 500 г + –
- Кабачки – 2 шт. + –
- Борошно пшеничне – 2 ст.л. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Морква – 1 шт. + –
- Помідори – 2 шт. + –
- Масло вершкове – 2 ст.л. + –
- Часник – 2 зубки + –
- Томатна паста – 1 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Спеції – за смаком + –
Приготування тушкованої свинини з кабачками
Приготування кабачків зі свининою істотно спрощує мультиварка. Крім того, на етапі гасіння блюдо вже не вимагає контролю, тому можна спокійно закрити кришку і зайнятися іншими справами.
- Перш за все, підготуємо необхідні інгредієнти: вимиємо і почистимо овочі. У кабачків необхідно видалити м’якоть з насінням, помідори треба очистити від шкірки, морква – від бруду, часник і цибулю – від лушпиння.
- Ріжемо овочі і м’ясо невеликими кубиками. Тепер можна перейти до етапу теплової обробки.
- Мультиварку налаштовуємо на режим «Випічка» і розтоплюємо в чаші вершкове масло (його, при бажанні, ви можете замінити рафінованим рослинним).
- Нарізане м’ясо злегка перчимо і обвалюють у борошні, щоб шматочки залишилися соковитими.
- М’ясо обсмажуємо приблизно 7 хвилин при відкритій кришці.
- Тепер додамо нарізану цибулю і продовжимо смажити ще кілька хвилин.
- Коли м’ясо і цибулю злегка обсмажені, додаємо решту овочів, томатну пасту, спеції і акуратно все перемішуємо.
- Виставляйте режим «Гасіння», час приготування – 1 година.
- Посолити блюдо краще за кілька хвилин до того, як мультиварка буде включена.
Секрети приготування страви зі свинини з кабачками
У приготуванні кабачків зі свининою в мультиварці є деякі нюанси, які потрібно врахувати:
- Спосіб подрібнення часнику і спосіб його теплової обробки істотно впливають на смак, а головне – на аромат страви. Ви можете дрібно нарізаний часник обсмажити разом з м’ясом і цибулею, а можете пропустити його через прес і додати в кінці готування. Різниця буде суттєва, а ось який спосіб вибрати – вирішувати тільки вам.
- Той факт, що в рецепті страви не вказана зелень, ще не означає, що вона буде зайвою. Додавайте ті види ароматних трав, які ви любите. Гармонійно вписуються звичні кріп і петрушка, але ви можете поекспериментувати з базиліком або кінзою. Додаємо його у звичайний спосіб, в майже готову страву.
- Якщо блюдо охололо – не поспішайте його розігрівати. Існує думка, що повторно розігріта їжа шкідлива, тому готувати про запас не бажано. У разі, якщо вам подобається використовувати це блюдо, як холодну закуску, тоді можете приготувати і наперед, в інших же випадках – робіть стільки, скільки з’їсте за один раз.
Кабачки в вершках зі свининою: рецепт в мультиварці
Напевно, вам припаде до смаку таке вишукане блюдо з м’ясом і овочами. Цей рецепт дуже схожий на попередній, але для додання м’якості м’яса в блюдо додають невелику кількість вершків.
Складові
- Свинина – 0,5 кг;
- Рослинна олія – 1½ ст. ложки;
- Цибуля ріпчаста, морква, кабачок – по 1 шт .;
- Помідори – 2 шт. середніх розмірів;
- Сливки (можна замінити жирною сметаною) – 3 ст.л .;
- Сіль, спеції, зелень – за смаком.
Як приготувати ніжну свинину з кабачками в вершках
- Спочатку в режимі «Випічка» обсмажуємо шматочки м’яса. Оскільки в цьому рецепті ми не використовуємо борошно, має сенс м’ясо обсушити паперовим рушником.
Підготовлене таким чином, воно відразу почне обсмажувати, і тоді всередині, під утворилася скоринкою, шматочки залишаться соковитими.
- Крім того, обсмажуємо в сковороді разом з м’ясом цибулю і моркву, що допоможе додати страві красивий колір.
- Помідори звільняємо від шкірки і додаємо в сковороду з продуктами.
- Зібравши всі інгредієнти, передбачені рецептурою, досолюємо блюдо, закриваємо кришку і виставляємо режим «Гасіння». Час приготування – 50 хвилин.
Блюдо виходить ситним і смачним, ви можете подати його просто з хлібом, а можете доповнити відвареною картоплею.
Смачного!