Суп зі шпинатом і куркою

Суп зі шпинатом і куркоюБазовий курячий бульйон сьогодні доповнюємо вітамінними і корисними листочками трав’янистої рослини – варимо простий домашній суп зі шпинатом. Це перша страва виходить прозорим, мальовничим і дуже апетитним – тут насичений колір шпинатних листя, яскраві «сонячні» вкраплення моркви, шовковиста текстура вареної картоплі і впізнаваний аромат курячого відвару.

При мінімумі компонентів і відсутності масляної пассеровкі суп насичує, не залишаючи відчуття тяжкості, а без «палючих» гострих компонентів підходить і для дитячого раціону. Обов’язкова присутність курки, ситного картоплі і солодкуватої моркви – запорука отримання смачного, наваристого і поживного бульйону.

Складові:Суп зі шпинатом і куркою

  • курка (крила або суповий набір) – 400 г;
  • шпинат – 100 г;
  • цибулина – 1 шт .;
  • морква – 50 г (1 маленька);
  • картопля – 300 г (2 шт.);
  • сіль, перець – за смаком.

Суп зі шпинатом рецепт з фото

  1. Курку промиваємо, опускаємо в каструлю, вливаємо 2 літра холодної води, кип’ятимо. Перший пінний можна злити і залити птицю чистою водою, прокип’ятити повторно – такий спосіб допомагає знизити калорійність бульйону і видалити шкідливі речовини, які можуть міститися в курячому м’ясі. Якщо ж ви впевнені в якості продукту і бажаєте отримати максимально наваристий блюдо, цей крок можна пропустити.Суп зі шпинатом і куркою
  2. У закипілий бульйон опускаємо очищену цибулину цілком. Варимо курку близько 30 хвилин при помірному кипінні.Суп зі шпинатом і куркою
  3. Паралельно ріжемо невеликими шматочками морква, яка додасть страві солодкі ноти і подарує контрастні фарби.Суп зі шпинатом і куркою
  4. Картопля очищаємо, ріжемо кубиками.Суп зі шпинатом і куркою
  5. Пучок шпинату сумлінно промиваємо, видаляючи залишки грунту. Обриваємо і викидаємо жорстким стебла, а листочки рослини нарізаємо довільними «клаптями» або рвемо руками.Суп зі шпинатом і куркою
  6. У каструлю з курячим відваром вивантажує картопляну нарізку.Суп зі шпинатом і куркою
  7. Слідом додаємо шматочки моркви. Доводимо бульйон до повторного закипання і варимо близько 15-20 хвилин (до м’якості і готовності овочів).Суп зі шпинатом і куркою
  8. Потім завантажуємо шпинат. Можна варити суп і з замороженими листочками цієї рослини – в такому випадку опускаємо їх в бульйон без попередньої розморозки. Але свіжий шпинат, безсумнівно, смачніше і краще.Суп зі шпинатом і куркою
  9. Продовжуємо варіння 5 хвилин, не більше. В кінці солимо / перчимо.Суп зі шпинатом і куркою
  10. Розливаємо ароматний суп зі шпинатом і куркою по тарілках, запрошуємо сімейство до столу!Суп зі шпинатом і куркою

Смачного!