Суп з рибної консерви скумбрія

Суп з консерви скумбрія
Для багатьох батьків стає справжнім мукою і нездійсненною місією годівля їх балували чад і особливо страждає в цьому плані обід. Ну, ні в яку дрібнота не бажає тріскати рідке, тому сьогодні ми розповімо секретний рецепт супу з рибної консерви «скумбрія», який вони вже точно оцінять. Оригінальна підбірка продуктів, трохи фантазії і кмітливості дозволяють кожен раз створювати з готування простацьких страв справжнє мистецтво.

Варіантів різних перших страв з банкової рибки неймовірно багато, від самих банальних, де в складі супу є картопля, цибуля, морква і власне сама рибка в маслі, до більш складних, типу розсольнику, з якими ми вас і познайомимо.
Не варто відразу переживати, що рецепти юшки з консерви скумбрії будуть напхані хитрими продуктами, які щось і вдень з вогнем не знайдеш. Навпаки, всі інгредієнти найпростіші, які напевно є в кожному будинку, а якщо і відсутні, то їх без проблем можна придбати в будь-якому магазині.

Фрікаделічная вуха

Якось у нас стало так заведено, що будь-який рідке блюдо з риби нарікають юшечкою, хоча всім і так зрозуміло, що суп з консервів скумбрії, тим більше з фрикадельками не має нічого спільного з рецептом юшки. Але не будемо чіплятися до слів, адже від назви ця дивовижна ніжна юшка не перестане бути такою смачною і ароматною, так що, засукавши рукава, беремося за підготовку. Відкриємо маленький секрет, якщо готувати в казанку, то смак буде більш насиченим.

sup-iz-rybnoj-konservy-skumbriya3

Складові

  • Консервована скумбрія – 1 банка;
  • Морква – 1 шт .;
  • Картопля – 5 бульб;
  • Ріпка-цибуля 1 шт .;
  • Куряче яйце – 1 шт .;
  • Манка – 3 ст.л .;
  • Базилік сушений;
  • Майоран сушений;
  • Зелень кропу – 1 пучок;
  • Лавр -2 листочка;
  • сіль;
  • перець;

Приготування

  1. Казанок ставимо на вогонь, заливаємо воду 5 л, подсаливаем за смаком, а поки вода гріється, ми беремося за картоплю та інші овочі.
  2. Коренеплоди чистимо від шкірки, з цибульки знімаємо лушпиння, а зеленушку просто моєму. Тепер бульби картопляні подрібнюємо брусочками і закидаємо в воду хвилин на 15 варитися під кришкою.
  3. Нашатковану дрібно цибулю підсмажуємо на сковороді в маслі, а потім додаємо до нього моркву, натерту на середній терці, і далі обсмажуємо до готовності.
  4. Ось настав момент основного інгредієнта, фрикадельок. Для фаршу нам знадобиться філе скумбрії з баночки, очищене від кісточок і шкірки. Ми його розминаємо гарненько, додаємо яйце, перчик, манку, вимішуємо в однорідну масу і катаємо з неї невеликі кульки.
  5. Ось картопля зварилася, і тепер ми можемо в воду викласти овочеву пасеровку, заправити юшку приправами і лавром, а потім запускаємо дуже ніжно в супчик фрікаделечкі.
  6. Через хвилин 10 наш обід готовий!

У тарілку наливаємо бульйон з овочами і викладаємо по кілька рибних кульок, зверху посипаємо нашаткованим кропом. Дітлахи гідно оцінять старання і винагородять ваші труди порожніми тарілочками і задоволеними, ситими мордочками.

* Цікаве від кухарчуком
Морква є невід’ємною частиною безлічі рецептів. Однак мало хто знає, що до XVII століття людство не було знайоме з помаранчевим коренеплодом. Це зовсім не означає, що морква з’явилася так порівняно недавно, навпаки, її історія налічує тисячі років, однак раніше ці овочі володіли фіолетовим кольором.
У Центральній Азії крім лілового морквини вирощували жовті і білі сорти, і саме їх традиційно використовували в національних стравах. Стародавні єгиптяни і зовсім виготовляли з ефірного масла дикої моркви цілюща олія, яке застосовували в лікуванні від тисячі недуг.

рибний розсольник

Складові

  • Скумбрія в маслі – 1 банка + –
  • Мариновані огірки – 3 шт. + –
  • Лук-ріпка – 1 шт. + –
  • Картопля – 3 бульби + –
  • Огірковий маринад (розсіл) – 1,5 склянки + –
  • Морква – 1 штука + –
  • Корінь петрушки – 1 шт. + –
  • Рисова крупа – 1/2 склянки + –
  • Цедра лимона – з половини плода + –
  • Часник – 1 зубчик + –
  • Томатна паста – 1 ст. л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Лавровий лист – 2-3 шт. + –

Приготування

Зварити рибний суп з консервів з будь-якого рецептурному опису є в принципі справою досить швидким, оскільки відпадає потреба стояв біля каструлі як мінімум години 1,5 поки бульйон навар. І навіть такий суп, як розсольник, можна збагнути в лічені хвилини, якщо приготувати його з рисом і консервою скумбрії в маслі, замість стандартної перловки, яка, як ви знаєте, вариться досить довго.

  1. У сотейник заливаємо 4,5 л води і ставимо його на вогонь. В цей час гарненько промиваємо рис до прозорої води, чистимо картоплю, нарізаємо її кубиками і все це відправляємо варитися.
  2. Почистивши морква і цибуля, шаткуємо їх кубиками і соломками, а огірочки нарізаємо невеликими кубиками, або трьом на тертці великої, як кому подобається.
  3. Тепер нам необхідно приготувати заправку для супчика. Для цього в розпечену сковороду наливаємо трохи олії і обсмажуємо в ньому цибулю, через хвилини три додаємо до нього моркву, а ще через хвилин п’ять викладаємо огірки, наливаємо ½ ст. розсолу і тушкуємо під кришкою хвилин 5.
  4. Ось рис розварився, картопля пом’якшала, і ми можемо наші пасеровані овочі викласти в суп. Туди ж відправляємо філе скумбрії з банки, порізане на кілька скибочок, вичавлюємо пресом часник, викладаємо томат, 1 ст.л. натертої цедри і заливаємо залишився огірковий маринад.
  5. Спробувавши бульйон, в разі потреби подсаливаем його, перчимо, Лавруша, трьом на дрібній тертці петрушки корінь і, давши розсольнику покипіти пару хвилин, вимикаємо.

Ось і готовий наш рисовий суп з консервою і огірками. Перед подачею, прикрасьте кожну порцію зеленушкой і маленьким скибочкою лимона.

Звичайно, класичний рецепт цього першого блюда не включає в себе рибу, однак невеликі експерименти дозволяють класику обернути на цілком доречний модерн, що додасть коханому супу абсолютно новий, вишуканий смак.

Поради кухарчуком
Щоб не нишпорити по магазинним полкам, ламаючи голову, які консерви краще, можна просто-напросто приготувати їх самостійно. Для цього нам знадобиться риба (3,5 кг), сіль (3 ст.л.), спеції і масло (1/2 л).

  1. На першому етапі рибу слід почистити, випатрати, промити і нарізати порційними шматками, солимо і залишаємо на півгодини. А в цей час ми приступаємо до готування маринаду.
  2. У каструлю заливаємо масло баз запаху, приправляємо його спеціями (гвоздичка – 1 шт., Запашний перець 2-3 шт., Горошком чорний перець – 5 шт., Коріандр – ¼ ч.л., лавр – 2-3 листочка), і кип’ятимо.
  3. Тепер найважливіший момент. У широку каструлю на дно розкладаємо рушник, на нього ставимо стерилізовані банки, плотненько заповнені скумбрією. Додавши в тару з рибкою трохи окропу, решта об’єму заповнюємо запашним маслом. Прикривши скляні баночки чистими кришками, заповнюємо каструлю водою, щоб вона закривала тару «по плечі» і ставимо варитися на самому повільному вогні години на 3.
  4. Через цей час баночки витягуємо, закочує і закутавши в тепло, залишаємо остигати.
    sup-iz-rybnoj-konservy-skumbriya1

Зберігати такі консерви слід в холодильнику.

Оволодівши навичками консервації морепродуктів, ви завжди будете у всеозброєнні, і зможете швидко накрити шикарний стіл несподіваним гостям. Суп з рибної консерви «скумбрія» з його широким асортиментом рецептів – це лише мала частина того розмаїття страв, що ви зможете приготувати. З цими заготовками вам відкриваються безмежні можливості кулінарії, починаючи від перших страв і закусок і закінчуючи випічкою.