Суп з горбуші консерви

Суп з консерви горбуша
Все, що стосується сучасного харчування, просякнуте поспіхом. Експрес кафе, закусочні, ресторани фаст-фуд і напівфабрикати переслідують всюди. Однак не завжди «швидко» означає «погано», наприклад за 15 хвилин можна приготувати суп з консерви горбуші – повноцінний і ситний обід з користю для здоров’я. Ви навіть не можете собі уявити, скільки смачних перших страв можна приготувати з цієї риби, і ми познайомимо вас з деякими з них.

М’ясо цієї червоної рибки відрізняється вкрай невисокою енергетичною цінністю, що по праву дозволяє вважати горбушу дієтичним продуктом.

Однак їжа, приготована з неї, незважаючи на свою низьку калорійність, є досить поживною, це пояснюється багатим вмістом в філе білка. Так що тим, хто стежить за своєю фігурою, в харчуванні потрібно віддавати перевагу різним супів з рибної консерви горбуші, і вусі в тому числі, оригінальні рецепти яких ми детально розглянемо.

Юшка з горбуші в горщику

Юшка з горбуші в горщику

Складові

  • Консервована горбуша – 1 банка + –
  • Картопля – 3 бульби + –
  • Морква – 1-2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Рис – 3 ст. л. + –
  • Зелень петрушки – 1/2 пучка + –
  • Зелень кропу – 1/2 пучка + –
  • Чорний перець мелений – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –

Приготування

Будь-яка їжа, зроблена в керамічних посудинах, пройнята якимось особливим духом. Страви в них виходять насиченими, неймовірно ароматними і смачними. Ось і ми сьогодні готуємо рибний суп з консервів в горщиках. Особливо корисний дана порада для тих, хто ще не знає, як приготувати юшку.

  1. Спочатку нам слід підготувати всі продукти, тому займемося мийкою рису і чищенням овочів.
  2. Далі нарізаємо цибулю кільцями, морква кружками, а картопля невеликими кубиками.
  3. Лук нам необхідно обсмажити в сковороді до золотого відтінку, до нього додаємо моркву і пасеруємо її до напівготовності.
  4. Тепер займемося підготовкою рибного філе, для цього шматочки горбуші витягуємо з масла, відокремлюємо кісточки і ріжемо на невеликі шматочки.
  5. Ось горщик порожній, він предмет простий, так зробимо ж його повнішим і цікавим. У кожній посудині розкладаємо картопляні кубики, Пасерування цибулю і моркву, рибні шматочкі, рис, по гілочці зелені, також розливаємо по горщикам масло з консервів і заповнюємо їх підсоленій і перченою водою. Накриваємо їх кришками і відправляємо в духовку на півгодини при температурі 150-170оС.
  6. Поки все готується, ми відварюємо яйця і ріжемо їх на четвертинки часточками. Частину, що залишилася зелень дрібно шаткуємо.

Подавати суп потрібно прямо в горщиках, зверху викладаємо по два шматочки яйця і присипаємо петрушкою і кропом. Мммм, аромат виходить п’янкий. Якщо ви хочете особливо відзначитися, то замість кришок глиняні судини можна щільно заліпити тестом, як це робили наші прабабусі. Так ви отримаєте і перше і свіжий хлібець.

Сирно-рибне задоволення

Якщо ви ще не обзавелися керамікою, але дуже хочете зварганити щось інтригуюче, щоб вразити всіх навколо своєю майстерністю, то пропонуємо вам наступний варіант рідкого страви.

Цей суп можна готувати з будь-яких рибних консервів, проте в нашому випадку рецепт передбачає в якості основного бульйонні і смакового становить філе банкової горбуші. Незважаючи на оригінальність такої юшки, готується вона досить швидко і без зайвих зусиль.

Складові

  • Горбуша в олії – 2 банки;
  • Кукурудза – 1 банка;
  • Плавлений сир – 4 ст.л .;
  • Картопля – 2 бульби;
  • Масло вершкове – 3 ст.л .;
  • Лук-ріпка – 1 головка;
  • Сушений часник – 1 ч.л .;
  • Морквина – 2шт .;
  • Концентрований молоко – 350 мл;
  • Бульйон курячий або яловичий – 500 мл;
  • Перець мелений чорний;
  • сіль;
  • Зелень будь-яка;

Суп з консервів горбуші

Приготування

  1. Почистивши і нарізавши овочі: цибулю дрібними кубиками, а моркву соломкою, починаємо їх обсмажувати на розпеченій сковороді, куди було викладено вершкове масло. У процесі додаємо до них сушений часник і трохи солі.
  2. Картопля, розрізаний на невеликі брусочки, викладаємо в каструлю, до нього додаємо зажарку і вливаємо підсолений і перчене бульйон. Ставимо все це справа на плиту і варимо, поки картопля не стане м’яким.
  3. Тепер настає момент чарівного взаємодії несумісних на перший погляд продуктів. У Бульйон викладаємо філе рибки, сир, кукурудзу і заливаємо молоко.
  4. Закривши кришкою нашу каструльку, виставляємо вогонь на мінімум, даємо нашому супчику потомиться хвилин 5-7 і готово!

При подачі зверху присипте зеленушкой дрібно рубаною і меленою паприкою.

рибний борщ

Якщо ви не знаєте, як готувати смачний суп з консерви, то наш рецепт борщу з горбушей буде для вас саме тієї самої знахідкою і кулінарним путівником. Це, звичайно, трохи може збентежити, як це наш улюблений борщ, та ще й з рибою, однак залиште все хвилювання і забобони, страва виходить просто незрівнянним.

рибний борщ

А навздогін невелику пораду, не бійтеся експериментувати, інакше ризикуєте втратити багато всього цікавого. Отже, наші бордові щі з морським ухилом зажадають наявність наступних інгредієнтів:

  • Консервована горбуша – 1 банка;
  • Капуста – ½ середнього качана;
  • Перець-болгарка – 1 шт .;
  • Картопля -3 бульби;
  • Консервована квасоля червона – ½ ст .;
  • Буряк – 2 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 1шт .;
  • Морква – 1 шт .;
  • Томатна паста – 2 ст.л .;
  • Зелень кропу – 1 пучок;
  • Зелень кінзи або селери – ½ пучка;
  • Лавровий лист – 3 шт .;
  • Перець мелений;
  • сіль;

Приготування

  1. Як завжди в першу чергу приступаємо до обробки овочів. Ми їх миємо, чистимо і шаткуємо. Капусту і болгарку – соломкою, морква трьом на крупній тертці, а буряк – на дрібній, цибулю ріжемо кубиками, картопля – брусочками, зелень просто подрібнюємо.
  2. У каструлю з водою (4-5 л) закидаємо капусту і перець і ставимо на вогонь.
  3. Поки вода гріється, а капуста вариться до напівготовності, ми зробимо заправку для борщу. Для цього ставимо на плиту сковороду, наливаємо на неї масло і після того як воно розжариться, засипаємо цибулю, трохи обсмажуємо, далі кидаємо моркву, буряк, томатну пасту і тушкуємо до повної готовності.
  4. Тепер повертаємося до нашої каструлі, в якій все вирує, кипить і пузириться, а капустка вже пом’якшала. У неї нам потрібно визначити картопля, а коли він звариться, додаємо квасоля, філе риби, сіль, спеції і лаврушку.
  5. Через хвилин п’ять викладаємо в суп бурякову заправку і зелень, все перемішуємо, даємо закипіти і вимикаємо.

Колір вийшов просто чудовим, насиченим, а запах просто непередаваний. Подавати рибний борщ потрібно зі сметанкою, хлібом і горчичкой. Смакота незвичайна!

Смачний суп з консерви

Найчастіше здаються непоєднуване продукти укупі дають неперевершений смак, і в нове блюдо можна закохатися з першого ложки. Суп з консерви горбуші може бути таким різним і таким чарівним, що випробувавши один рецепт, хочеться випробувати і інші оригінальні варіанти перших страв.