Суфле з курячої печінки

Суфле з курячої печінки
Сьогодні ми розповімо про те, як приготувати чудове блюдо, яке чудово йде і в гарячому вигляді, як основне, і в холодному, в якості закуски. Суфле з курячої печінки виходить надзвичайно ніжним, легким і практично дієтичним, його однаково люблять і дорослі, і діти. У запропонованій добірці перевірених рецептів обов’язково знайдеться той, що обов’язково сподобається вам і вашим близьким!

Завдяки безлічі сучасних гаджетів на зразок блендера, кухонного комбайна і мультиварки, суфле з курячої печінки сьогодні готується сьогодні дуже швидко і просто. Не треба нічого протирати, багатоетапне подрібнювати і проводити на кухні цілий день – економимо час і отримуємо дуже смачне блюдо!

Суфле з курячої печінки класичне

Складові

  • Куряча печінка – 500 г + –
  • Батон – 2 скибочки + –
  • Масло вершкове – 2 ст.л. + –
  • Молоко – 1/2 склянки + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Сіль – 1/4 ч.л. або за смаком + –
  • Запашний перець – за смаком + –

Приготування курячого суфле

  1.  Спочатку зрізаємо з батона кірки, ламаємо м’якуш на шматочки і замочуємо в молоці. Ми залишаємо до набрякання.
  2. Овочі чистимо, цибулю шаткуємо, а морква трьом на крупній тертці.
  3. На сковороді розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла і пассерум на ньому овочі до золотистого.
  4. Потім вливаємо 3 ст.л. води, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою 10 хвилин до повного випаровування рідини. Знімаємо з вогню і залишаємо остигати.
  5. Печінка промиваємо, даємо стекти в друшляку і перекладаємо в глибокий посуд або чашу блендера. Подрібнюємо до однорідності. Можна зробити це в чаші, а можна занурювальним, так як куряча печінка дуже ніжна.
  6. Викладаємо до печеночному фаршу остиглі пасеровані овочі, вершкове масло, розмоклих шматочки батона, солимо, перчимо, заправляємо спеціями на свій смак і знову збиваємо.
  7. Яйце розбиваємо і, відокремивши білок від жовтка, переливаємо його в окремий посуд. Жовток перемішуємо з фаршем, а білок окремо збиваємо до стійких піків – це головний секрет приготування вдалого суфле з курячої печінки.
  8. Білкову піну викладаємо до фаршу ложкою або лопаткою і акуратно втручаємося її. Ні в якому разі більше не використовуємо міксер або блендер, щоб не зіпсувати повітряну текстуру.
  9. Готовий пишний фарш перекладаємо в змащену олією форму і відправляємо в духовку запікатися при 180 ° С на 45 хвилин.

Як бачите, в цьому рецепті нам не буде потрібно організовувати водяну баню – в духовці суфле вийде нітрохи не менше ніжним, а корочка зробить його ще апетитний.

У гарячому вигляді готове суфле з курячої печінки буде пишним і повітряним, а в холодному – більш щільним, але в будь-якому випадку дуже смачним. З ним можна робити закусочні бутерброди на святковий стіл або подавати до сніданку зі свіжими овочами і хлібом.

Суфле з печінки курки зі сметаною

Особливий вершковий аромат в цьому рецепті страві додає сметана, тому купуємо її тільки у перевірених виробників і достатньою жирності – не менше 30%. Вона не повинна кислих або бути занадто рідкою.

Крім того овочі ми не пасеруємо, а замість замоченного хліба використовуємо манку, що не тільки прискорює приготування, але робить смак ніжнішим.

  1. Відразу в чаші блендера з’єднуємо 500 г промитої курячої печінки з дрібно рубаними овочами – цибулею і морквою і подрібнюємо.
  2. Додаємо цілком 3 яйця, 4 ст.л сметани і 5 ст.л без гірки манної крупи.
  3. Солимо, заправляємо і знову збиваємо.
  4. Коли консистенція стане повністю однорідною, розкладаємо суфле по порційних силіконовим формочках і ставимо випікатися при 200 ° С на 20 хвилин.

sufle-iz-kurinoj-pecheni

Чим менше розмір формочок, тим менше час приготування, тому ближче до кінця перевіряємо готовність страви сірником – не варто суфле пересушувати.

Готове подаємо прямо з печі, прикрасивши гілочкою свіжої зелені зі сметаною і овочами. Дієтичний вечеря готова, смачного!

Але, якщо хочеться додати смаку більше гостроти і глибини, рекомендуємо спробувати наступний рецепт.

Суфле «Пікантна»: рецепт в мультиварці

На цей раз приготуємо страву в мультиварці.

  • Промиваємо і подрібнюємо в блендері 600 г курячої печінки разом з 1 рубаною цибулиною і 1 солодким болгарським перцем.
  • Додаємо по 1 ст.л. томатної пасти і вершкового масла.
  • Вливаємо 50 мл вершків будь-якої жирності, вбиваємо 2 яйця і підсипає пару столових ложок борошна без гірки.
  • Пропускаємо через прес часник і шаткуємо ½ пучка кінзи і петрушки.
  • Все знову перемішуємо, солимо, перчимо і додаємо 1 ч.л. розпушувача – він зробить суфле повітряним.
  • Доводимо консистенцію фаршу до однорідності.
  • Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, переливаємо в неї масу.

Виставляємо режим «випічка» на 50 хвилин. Після спрацьовування таймера, відкривати кришку не поспішаємо – дамо суфле подостить і лише через 15-20 хвилин виймаємо його разом з чашею.sufle-iz-kurinoj-pecheni.jpg2

Прямо в ній нарізаємо його дерев’яною лопаткою на порційні шматки і подаємо до столу. Суфле з курячої печінки добре поєднується і зі свіжими овочами в якості гарніру, і з вареними на пару – ось і легку вечерю.

Як бачите, немає нічого складного в приготуванні суфле з курячої печінки за допомогою одного з цих рецептів.

Спробуйте і переконайтеся самі, друзі!