Сьогодні ми розповімо про те, як приготувати чудове блюдо, яке чудово йде і в гарячому вигляді, як основне, і в холодному, в якості закуски. Суфле з курячої печінки виходить надзвичайно ніжним, легким і практично дієтичним, його однаково люблять і дорослі, і діти. У запропонованій добірці перевірених рецептів обов’язково знайдеться той, що обов’язково сподобається вам і вашим близьким!
Завдяки безлічі сучасних гаджетів на зразок блендера, кухонного комбайна і мультиварки, суфле з курячої печінки сьогодні готується сьогодні дуже швидко і просто. Не треба нічого протирати, багатоетапне подрібнювати і проводити на кухні цілий день – економимо час і отримуємо дуже смачне блюдо!
Суфле з курячої печінки класичне
Складові
- Куряча печінка – 500 г + –
- Батон – 2 скибочки + –
- Масло вершкове – 2 ст.л. + –
- Молоко – 1/2 склянки + –
- Яйце – 1 шт. + –
- Морква – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Сіль – 1/4 ч.л. або за смаком + –
- Запашний перець – за смаком + –
Приготування курячого суфле
- Спочатку зрізаємо з батона кірки, ламаємо м’якуш на шматочки і замочуємо в молоці. Ми залишаємо до набрякання.
- Овочі чистимо, цибулю шаткуємо, а морква трьом на крупній тертці.
- На сковороді розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла і пассерум на ньому овочі до золотистого.
- Потім вливаємо 3 ст.л. води, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою 10 хвилин до повного випаровування рідини. Знімаємо з вогню і залишаємо остигати.
- Печінка промиваємо, даємо стекти в друшляку і перекладаємо в глибокий посуд або чашу блендера. Подрібнюємо до однорідності. Можна зробити це в чаші, а можна занурювальним, так як куряча печінка дуже ніжна.
- Викладаємо до печеночному фаршу остиглі пасеровані овочі, вершкове масло, розмоклих шматочки батона, солимо, перчимо, заправляємо спеціями на свій смак і знову збиваємо.
- Яйце розбиваємо і, відокремивши білок від жовтка, переливаємо його в окремий посуд. Жовток перемішуємо з фаршем, а білок окремо збиваємо до стійких піків – це головний секрет приготування вдалого суфле з курячої печінки.
- Білкову піну викладаємо до фаршу ложкою або лопаткою і акуратно втручаємося її. Ні в якому разі більше не використовуємо міксер або блендер, щоб не зіпсувати повітряну текстуру.
- Готовий пишний фарш перекладаємо в змащену олією форму і відправляємо в духовку запікатися при 180 ° С на 45 хвилин.
Як бачите, в цьому рецепті нам не буде потрібно організовувати водяну баню – в духовці суфле вийде нітрохи не менше ніжним, а корочка зробить його ще апетитний.
У гарячому вигляді готове суфле з курячої печінки буде пишним і повітряним, а в холодному – більш щільним, але в будь-якому випадку дуже смачним. З ним можна робити закусочні бутерброди на святковий стіл або подавати до сніданку зі свіжими овочами і хлібом.
Суфле з печінки курки зі сметаною
Особливий вершковий аромат в цьому рецепті страві додає сметана, тому купуємо її тільки у перевірених виробників і достатньою жирності – не менше 30%. Вона не повинна кислих або бути занадто рідкою.
Крім того овочі ми не пасеруємо, а замість замоченного хліба використовуємо манку, що не тільки прискорює приготування, але робить смак ніжнішим.
- Відразу в чаші блендера з’єднуємо 500 г промитої курячої печінки з дрібно рубаними овочами – цибулею і морквою і подрібнюємо.
- Додаємо цілком 3 яйця, 4 ст.л сметани і 5 ст.л без гірки манної крупи.
- Солимо, заправляємо і знову збиваємо.
- Коли консистенція стане повністю однорідною, розкладаємо суфле по порційних силіконовим формочках і ставимо випікатися при 200 ° С на 20 хвилин.
Чим менше розмір формочок, тим менше час приготування, тому ближче до кінця перевіряємо готовність страви сірником – не варто суфле пересушувати.
Готове подаємо прямо з печі, прикрасивши гілочкою свіжої зелені зі сметаною і овочами. Дієтичний вечеря готова, смачного!
Але, якщо хочеться додати смаку більше гостроти і глибини, рекомендуємо спробувати наступний рецепт.
Суфле «Пікантна»: рецепт в мультиварці
На цей раз приготуємо страву в мультиварці.
- Промиваємо і подрібнюємо в блендері 600 г курячої печінки разом з 1 рубаною цибулиною і 1 солодким болгарським перцем.
- Додаємо по 1 ст.л. томатної пасти і вершкового масла.
- Вливаємо 50 мл вершків будь-якої жирності, вбиваємо 2 яйця і підсипає пару столових ложок борошна без гірки.
- Пропускаємо через прес часник і шаткуємо ½ пучка кінзи і петрушки.
- Все знову перемішуємо, солимо, перчимо і додаємо 1 ч.л. розпушувача – він зробить суфле повітряним.
- Доводимо консистенцію фаршу до однорідності.
- Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, переливаємо в неї масу.
Виставляємо режим «випічка» на 50 хвилин. Після спрацьовування таймера, відкривати кришку не поспішаємо – дамо суфле подостить і лише через 15-20 хвилин виймаємо його разом з чашею.
Прямо в ній нарізаємо його дерев’яною лопаткою на порційні шматки і подаємо до столу. Суфле з курячої печінки добре поєднується і зі свіжими овочами в якості гарніру, і з вареними на пару – ось і легку вечерю.
Як бачите, немає нічого складного в приготуванні суфле з курячої печінки за допомогою одного з цих рецептів.
Спробуйте і переконайтеся самі, друзі!