Гарячий напій з медом і різноманітними прянощами – суботні, особливо популярний в зимову пору. Він володіє не тільки приємним смаком, але і протизапальними діями, що просто необхідно організму в холодну негоду.
Суботні в домашніх умовах запросто можна вживати вранці замість кави або міцного чаю. Просочений ароматами прянощів, цей гарячий напій вмить підбадьорить і додасть сил перед важким трудовим днем!
Складові:
- рідкий мед – 3-4 ст. ложки;
- імбир мелений – 1 ч. ложка;
- палички кориці – 2-3 шт .;
- бадьян – 2-3 зірочки;
- кардамон – 9-10 капсул;
- гвоздика – 8-10 бутонів;
- лимонний сік – 1-2 ст. ложки;
- м’ята – 3-4 гілочки;
- питна вода – 1 л.
Суботні рецепт в домашніх умовах
Як зробити суботні в домашніх умовах
- Листочки м’яти обриваємо від стебел, ріжемо ножем або рвемо руками на дрібні шматочки, закладаємо в невелику каструлю. Слідом завантажуємо ароматні добавки: коричневі палички, капсули кардамону, бадьян і гвоздику. Для приготування збитню можна застосувати і інші прянощі на ваш розсуд. Чим більше спецій буде задіяно при варінні, тим більш насиченим і смачніше вийде готовий напій.
- Заливаємо ароматні добавки літром окропу. Для терпких і злегка палючих «ноток» додаємо порцію імбиру. Доводимо рідина до закипання, після чого знижуємо температуру і Томім напій на повільному вогні протягом 10 хвилин.
- Через зазначений час знімаємо каструлю з плити і негайно вводимо в гарячу рідину мед, розчиняємо. Дозволяємо напою настоятися під кришкою 10-15 хвилин для максимального насичення пряними ароматами.
- Перед подачею пропускаємо суботні через дрібне сито, видаляємо всі добавки. У проціджений напій вливаємо лимонний сік.
- Розливаємо суботні по келихах. Доповнюємо скибочками лимона, коричн паличками і подаємо! Насолоджуємося корисним зігріваючим напоєм! Суботні в домашніх умовах готовий!