Сова з яйця

Сова з яйця
Щоб зробити веселе і смачне блюдо для дітей і дорослих не треба володіти спритністю фокусника і уявою винахідника. Досить скористатися нашим майстер класом і приготувати або вірніше спорудити смачне прикраса – сова з яєць виглядає мило і цікаво. Гості оцінять ваші старання, адже фарширувати яйця можна будь-якою начинкою за вашим вибором, роблячи її гостріше або, навпаки, більш ніжною.

Карвінг насправді не так складний, як здається – треба лише дотримуватися інструкції і сова вийде сама собою!

Для такого непростого, на перший погляд страви-прикраси нам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів:

  • Яйця – 2 шт.
  • Рибні консерви – 1 банка
  • Майонез – 3 ст.л
  • Томатний соус – 1 ст.л
  • Морква середня – 1 шт.
  • Оливки зелені фаршировані – 2-3 шт.
  • Маслини – 4-5 шт.

Як приготувати прикраса з варених яєць

покрокове виготовлення

  1. Спочатку ставимо в невеликому посуді варити яйця і виймаємо з баночки оливки, щоб вони встигли повністю стекти.Ставимо в невеликому посуді варити яйця
  2. З консервованої риби видаляємо кістки і перетираємо її виделкою, щоб вийшло пюре, але з волокнистої структурою.
    З риби видаляємо кістки і перетираємо її виделкою
  3. Змішуємо його з томатним соусом, за бажанням додаємо спеції і сіль.Змішуємо фарш з томатним соусом
  4. Готові яйця чистимо, зрізаємо приблизно 5 – 7 мм з тупого кінця, щоб зробити підставу і отримати можливість вийняти жовток.Зрізаємо приблизно 5 - 7 мм з тупого кінця
  5. Чайною ложкою повністю дістаємо жовток і збираємо в окремий посуд.Ложкою повністю дістаємо жовток
  6. Утворені порожні яйця наповнюємо рибним фаршем – це в подальшому і будуть наші прикраси.Яйця наповнюємо рибним фаршем
  7. Оливки нарізаємо круглими скибочками по 2-3 мм завтовшки. Буде зручніше, якщо вони вже фаршировані – нічого не треба додатково вкладати всередину для «зіниць».Оливки нарізаємо круглими скибочками
  8. Моркву миємо, чистимо і також ріжемо на кругляши – вони стануть лапками, вушками і носиками.
    Для цього в 4 скибочках робимо різьблений край – це лапки наших сов, а зі шматочків робимо однакові трикутнички – вушка і дзьоби.Робимо різьблений край - це лапки

    Робимо однакові трикутнички - вушка і дзьоби

    Вушка, дзьоби і лапи

  9. Беремо блюдо для подачі і, озброївшись кулінарної пензлем, робимо «стежку» з майонезу. Найкраще взяти посуд контрастного кольору, щоб білий соус був особливо помітний.Робимо «стежку» з майонезу

    Чи не шкодуємо його, щоб сови добре приклеїлися, але і не забуваємо залишати мальовничі розлучення.

  10. Встановлюємо їх підставою вниз на блюдо, робимо невеликі надрізи і вкладаємо в них вушка носик.вкладаємо вушка
  11. Місце для очей змащуємо майонезом і наклеюємо на нього скибочки фаршированих оливок.Наклеюємо скибочки фаршированих оливок
  12. Підкладаємо під низ морквяні «лапки».підкладаємо морквяні
  13. З маслин за бажанням можна створити чорного павучка! Досить покласти половинку оливки, а дві інших порізати на вузенькі часточки і встановити на місце лапок.З маслин можна зробити чорного павучка
  14. Посипаємо композицію розім’ятим жовтком. Робимо це по краю майонезной стежки, щоб він не намок.

Посипаємо композицію розім'ятим жовтком

Підказки для креативних мам

Пробуйте різні варіанти начинок, не бійтеся, якщо вони вийдуть занадто рідкими і будуть підтікати, розлучення на білому майонезі зовсім не обов’язково виглядають погано – скоріше, навпаки, вони лише пожвавлять загальну картинку і наше прикраса для столу нічого не втратить.

Карвінг у вигляді сови з яйця

Якщо оливкові очі не клеяться, спробуйте зробити їх з паличок гвоздики.

Для тих, хто не вітає в раціоні майонез або хоче запропонувати блюдо дітям, ми рекомендуємо приготувати альтернативний варіант білого соусу – сирний. Просто збийте міксером сир з сіллю до потрібної консистенції. Якщо треба зробити його пожиже, додаємо кефір, а якщо хочеться фарб, додайте шматочки дрібно порізаного болгарського перцю червоного кольору і зелень. Вийде справжній дієтичний варіант забавною закуски або дитячого сніданку.

Ось побачите, карвінг у вас обов’язково вийде при належній практиці, а ці маленькі сови з яєць коштують того, щоб потренуватися!