Щоб зробити веселе і смачне блюдо для дітей і дорослих не треба володіти спритністю фокусника і уявою винахідника. Досить скористатися нашим майстер класом і приготувати або вірніше спорудити смачне прикраса – сова з яєць виглядає мило і цікаво. Гості оцінять ваші старання, адже фарширувати яйця можна будь-якою начинкою за вашим вибором, роблячи її гостріше або, навпаки, більш ніжною.
Карвінг насправді не так складний, як здається – треба лише дотримуватися інструкції і сова вийде сама собою!
Для такого непростого, на перший погляд страви-прикраси нам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів:
- Яйця – 2 шт.
- Рибні консерви – 1 банка
- Майонез – 3 ст.л
- Томатний соус – 1 ст.л
- Морква середня – 1 шт.
- Оливки зелені фаршировані – 2-3 шт.
- Маслини – 4-5 шт.
покрокове виготовлення
- Спочатку ставимо в невеликому посуді варити яйця і виймаємо з баночки оливки, щоб вони встигли повністю стекти.
- З консервованої риби видаляємо кістки і перетираємо її виделкою, щоб вийшло пюре, але з волокнистої структурою.
- Змішуємо його з томатним соусом, за бажанням додаємо спеції і сіль.
- Готові яйця чистимо, зрізаємо приблизно 5 – 7 мм з тупого кінця, щоб зробити підставу і отримати можливість вийняти жовток.
- Чайною ложкою повністю дістаємо жовток і збираємо в окремий посуд.
- Утворені порожні яйця наповнюємо рибним фаршем – це в подальшому і будуть наші прикраси.
- Оливки нарізаємо круглими скибочками по 2-3 мм завтовшки. Буде зручніше, якщо вони вже фаршировані – нічого не треба додатково вкладати всередину для «зіниць».
- Моркву миємо, чистимо і також ріжемо на кругляши – вони стануть лапками, вушками і носиками.
Для цього в 4 скибочках робимо різьблений край – це лапки наших сов, а зі шматочків робимо однакові трикутнички – вушка і дзьоби. - Беремо блюдо для подачі і, озброївшись кулінарної пензлем, робимо «стежку» з майонезу. Найкраще взяти посуд контрастного кольору, щоб білий соус був особливо помітний.
Чи не шкодуємо його, щоб сови добре приклеїлися, але і не забуваємо залишати мальовничі розлучення.
- Встановлюємо їх підставою вниз на блюдо, робимо невеликі надрізи і вкладаємо в них вушка носик.
- Місце для очей змащуємо майонезом і наклеюємо на нього скибочки фаршированих оливок.
- Підкладаємо під низ морквяні «лапки».
- З маслин за бажанням можна створити чорного павучка! Досить покласти половинку оливки, а дві інших порізати на вузенькі часточки і встановити на місце лапок.
- Посипаємо композицію розім’ятим жовтком. Робимо це по краю майонезной стежки, щоб він не намок.
Підказки для креативних мам
Пробуйте різні варіанти начинок, не бійтеся, якщо вони вийдуть занадто рідкими і будуть підтікати, розлучення на білому майонезі зовсім не обов’язково виглядають погано – скоріше, навпаки, вони лише пожвавлять загальну картинку і наше прикраса для столу нічого не втратить.
Якщо оливкові очі не клеяться, спробуйте зробити їх з паличок гвоздики.
Для тих, хто не вітає в раціоні майонез або хоче запропонувати блюдо дітям, ми рекомендуємо приготувати альтернативний варіант білого соусу – сирний. Просто збийте міксером сир з сіллю до потрібної консистенції. Якщо треба зробити його пожиже, додаємо кефір, а якщо хочеться фарб, додайте шматочки дрібно порізаного болгарського перцю червоного кольору і зелень. Вийде справжній дієтичний варіант забавною закуски або дитячого сніданку.
Ось побачите, карвінг у вас обов’язково вийде при належній практиці, а ці маленькі сови з яєць коштують того, щоб потренуватися!