Соус з помідорів і часнику

sous-iz-pomidorov-i-chesnoka
Ніщо не зрівняється зі смаком і ароматом домашньої їжі, страви, приготовані своїми руками подвійно корисні і смачні, адже приготовлені з душею.

Дивовижний соус з помідорів і часнику приготовлений вдома, стане для вас паличкою-виручалочкою в готуванні, адже з його допомогою можна приготувати безліч страв. Що важливо, вартість такого шедевра досить прийнятна, і навіть щоденна готовка не відіб’ється на вашому бюджеті.

Соус – це рідка приправа до основних страв, він робить їжу більш соковитою і ароматною, і за це дуже затребуваний кухарями сучасної кухні. Винайшли соус дуже давно, причина його появи – відсутність холодильників, соус готували і додавали в блюдо для того щоб замаскувати несвіжі продукти.

Але зараз соуси доповнюють кулінарні шедеври і допомагають розкрити смак страви, і краще приготувати соус з помідорів будинку, адже це відмінна альтернатива покупному варіанту.

На відміну від інших соусів, помідорний менш калорійний, і підійде для всіх без винятку, навіть маленьким дітям можна приправити макарони таким топінгом.

Коли приходить сезон овочів саме час приготує домашній соус зі свіжих помідорів, а наші рецепти допоможуть вам в цьому. Якщо ви зазвичай купуєте соуси в магазині, відмінний варіант спробувати приготувати їх вдома. На підготовку піде менше часу, ніж йти до найближчої крамниці, а якість такого продукту говорить сама за себе.

Тільки почніть готувати помідорний соус, і ваш будинок наповнять приємні аромати, які збуджують апетит і піднімають настрій!

Соус зі свіжих помідорів і часнику

Складові

  • Помідори – 5 шт + –
  • Часник – 3-4 зубчики + –
  • Яблука – 1 шт + –
  • Рослинна олія – ​​4 ст.л. + –
  • Сіль – 0,5 ч.л. + –
  • Цукор-пісок білий – 1 ст.л. + –
  • Петрушка – 5 гілочок + –
  • Орегано – 3 гілочки + –

Як приготувати соус зі свіжих помідорів і часнику

  1. Стиглі помідори покладіть в миску і обдайте окропом, очистіть шкірку і поріжте кожен овоч гострим ножем на дрібні кубики.
  2. Яблуко вимийте, зніміть шкірку і натріть на крупній тертці.
  3. Часник очистіть від лушпиння, зелень добре вимийте і разом з часником подрібніть в блендері.
  4. На вогонь поставте сковорідку і влийте масло, почекайте, поки воно нагріється і додайте подрібнені помідори з яблуком. Доведіть суміш до кипіння і тушкуйте 10 хвилин на повільному вогні.
  5. Потім додайте рубану зелень, сіль, цукор і ретельно перемішайте, тушкуйте під кришкою ще 5 хвилин. На цьому етапі готування ви можете самі визначити час: якщо ви любите рідкий соус, то більше варити не потрібно, а якщо густий, витримаєте його на повільному вогні ще 5-7 хвилин.

Соус зі свіжих помідорів і часнику готовий, подавайте його як соус до м’яса, як заправку до макаронних страв або до салату, в загальному, наскільки дозволять смакові переваги.

Соус зі свіжих помідорів і часнику на зиму

Такий соус чудово обживеться на ваших полицях і стане відмінним доповненням до основних страв. Баночка такого чудового топінгу в зимовий час подарує справжню насолоду.

sous-iz-pomidorov-i-chesnoka2

Складові

  • Помідори – 3 кг;
  • Яблука – 0,5 кг;
  • Ріпчасту цибулю – 0,25 кг;
  • Морква – 1 шт;
  • Сіль – 1,5 ст.л .;
  • Цукор – 1,5 склянки;
  • Оцет – 50 г;
  • Часник – за смаком.

Як робиться соус з помідорів і часнику на зиму

  1. Помідори обшпарте окропом і зніміть шкірку, наріжте на невеликі шматочки.
  2. Яблука, морква і цибуля очистіть і добре вимийте. Моркву натріть на крупній тертці, а цибулю і яблуко поріжте ножем на шматочки. Часник очистіть від лушпиння і подрібніть ножем або чеснокодавку.
  3. Візьміть емальовану каструлю і помістіть в неї подрібнені продукти, крім часнику. На повільному вогні варите, поки цибуля не стане м’яким (приблизно 20 хвилин).
  4. Потім подрібніть масу блендером і варіть до потрібної густоти (50 хвилин).
  5. За 10 хвилин до закінчення варіння додайте в соус сіль і цукор, після цього часто помішуйте соус. За кілька хвилин до закінчення додайте оцет і часник, добре розмішайте.
  6. Зніміть готовий соус з вогню і розкладіть по банках, зверху соусу в кожну банку додайте по 1 чайній ложці рослинного масла.

Соус з помідорів і часнику готовий, зберігайте його в прохолодному місці з іншими закачування. З приходом холодів такий варіант приправи урізноманітнить ваше звичний раціон і подарує незабутній смак ваших улюблених страв!