Коли перед вами димить тарілка з італійським спагетті, мимоволі хочеться зупинити час і відобразити вишуканий смак страви надовго. З легкістю можна перетворити його (страва) в шедевр кулінарії, якщо приготувати на обід соус до макаронів з куркою з улюблених інгредієнтів. Приготувавши оригінальну заправку, ви кардинально зміните своє уявлення про домашній кухні.
Як вибрати курку для приготування соусу до макаронів
Щоб приготувати відмінний соус, потрібно вибрати якісний продукт. З будь-якого м’яса можна зробити кулінарний шедевр, якщо володіти потрібною інформацією.
- Якщо ви віддаєте перевагу готувати страви з Курна філе, то завжди купуйте свіжий продукт. Віддавайте перевагу замороженим продуктам в самий екстрений момент.
Краще заздалегідь купити м’ясо і заморозити самостійно. Свіжість курячого філе можна визначити по запаху: якщо відчуєте кислинку – продукт точно несвіжий.
- При покупці курячих ніжок і крил звертайте увагу на колір шкіри. Жовта і обвітрені поверхню м’яса говорить про те, що продукт не першої свіжості.
Звичайно, можна реанімувати м’ясо в домашніх умовах, але краще завжди купувати тільки якісний продукт. По-перше, це ваші гроші, а по-друге, – здоров’я.
- Вибрати хороший курячий фарш – завдання не з легких. При виборі продукту обов’язково понюхайте фарш, тут будь-який продавець вже не зможе вас обдурити.
Консистенція покупного фаршу не повинна відрізнятися від домашнього, і якщо він схожий на драглисте желе – відмовтеся від покупки.
- Найкращий варіант – купити цілу курку, відокремити філе і ніжки, а решта м’ясо зняти з кісток і пустити на фарш. З решти субпродуктів можна приготувати чудовий бульйон.
- При виборі цілої курки, особливо домашньої, потрібно ретельно оглянути тушку – чи немає на ній синців або темних плям, які свідчать про хвороби птиці.
Соус для макаронів з курячим фаршем і помідорами
Складові
- Курячий фарш – 400 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Зелена цибуля – 30 г + –
- Помідори – 3-4 шт. + –
- Сметана – 50 мл + –
- Рослинна олія – 3-4 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Макаронні вироби – 300 г + –
- Масло вершкове (топлене) – 1 ст.л. + –
Як приготувати соус для макаронів з курячим фаршем
Завдяки смачним соусом, з традиційної страви можна зробити чудове частування. Приготуйте заправку з курячого фаршу з помідорами для макаронів – і ви будете приємно здивовані смаком і ароматом повсякденного страви.
Помідори для соусу можна використовувати по сезону – підійдуть і свіжі, і консервовані.
- Ріпчасту цибулю очистіть, вимийте і дрібно наріжте, а краще подрібніть за допомогою блендера. Влийте на сковорідку рослинне масло і киньте цибулю. Підсмажте його кілька хвилин.
- Потім додайте до цибулі курячий фарш, добре перемішайте і підсмажте до готовності.
- З помідорів зніміть шкірку і подрібніть їх на тертці або блендером. Помідорне пюре відправте в сковороду, зменшіть вогонь і тушкуйте масу 6-7 хвилин.
- Після наріжте ножем зелена цибуля і додайте в сковорідку. Посоліть, поперчіть, влийте сметану і тушкуйте соус протягом 7 хвилин.
- У великій каструлі відваріть макаронні вироби будь-якого виду (ріжки, локшина, спагеті). Відкиньте їх на друшляк, а після змастіть топленим маслом і розкладіть по тарілках.
- Заправте макарони гарячим соусом, прикрасьте зеленню (за бажанням) і подавайте до столу.
При бажанні, соус до макаронів з курячого фаршу можна зробити гостріше. Додайте кілька зубчиків часнику або ж невеликий шматочок гострого перцю чилі.
Молочний соус для макаронів з курячого філе з травами
Молочний соус – вишукане доповнення до макаронних страв. Приготувати його зовсім нескладно, але результат буде таким, що запам’ятовується.
Ніжне м’ясо курки відмінно поєднується з молочними продуктами, а в співдружності з ними стане ще смачніше. Для приготування соусу використовуйте жирне молоко або вершки.
Складові
- Філе курки – 1 шт .;
- Сир маскарпоне – 100 г;
- Молоко – 50 мл;
- Оливкова олія – 4 ст.л .;
- Лимонний сік – 1 ст.л .;
- Сіль, перець – за смаком;
- Шніт-цибуля – 1 пучок (зелений);
- Паприка – 0,5 ч.л .;
- Базилік – 2 гілочки;
- Розмарин – 1 гілочка;
- Макарони – 300 м
Як приготувати молочний соус для макаронів
- Філе курки добре вимийте і поріжте дрібними кубиками. Помістіть його в невелику миску і збризніть лимонним соком.
- Оливкова олія розігрійте на сковорідці і відправте до нього м’ясо. Посоліть, поперчіть і смажте куряче філе до готовності з гілочкою розмарину. Потім зніміть м’ясо зі сковороди і відставте в сторону. Розмарин вийміть – він вже не потрібен.
- У рідину, після смаження м’яса, влийте молоко і доведіть його до кипіння. Зменшіть вогонь і додайте до молока вершковий маскарпоне. Доведіть масу до однорідного стану.
- Шніт-цибуля вимийте і дрібно наріжте. Додайте зелень на сковороду до соусу і перемішайте.
- Вимкніть вогонь, спробуйте соус на смак, а потім приправити сіллю і перцем. Тепер додайте в соус підсмажене м’ясо, перемішайте і накрийте кришкою. Відставте сковорідку з соусом на 5 хвилин.
- Макаронні вироби відваріть до готовності, злийте воду. Змастіть вироби оливковою олією і розкладіть по тарілках.
- Гарячим соусом полийте макарони і приправте меленою паприкою. Прикрасьте страви листочками базиліку і подавайте до столу.
Молочний соус до макаронів, без сумніву, припаде до смаку вам і вашим домочадцям. Ароматні і ситні макарони з оригінальною підливою будуть частим гостем на вашому столі.
Рецепт курячого соусу з грибами для макаронів
Аромат лісових грибів ні з чим не зрівняється. Приготуйте соус до макаронів з курки з грибами, і ваш будинок наповниться ароматом чудової їжі.
Гриби можна використовувати будь-якого виду, які вам найбільше припадають до смаку. Найголовніше правильно обробіть їх і приготуйте.
Складові
- Окости курячі – 2 шт .;
- Спагеті – 450 г;
- Сіль, перець – за смаком;
- Печериці – 250 г;
- Білі гриби – 100 г (10 г можуть бути сушеними).
- Вершкове масло – 80 г;
- Сир пармезан – 75 г;
- Рослинна олія – 2 ст.л .;
- Бульйон з макаронів – 100 мл;
- Кріп – 2 гілочки.
Як приготувати курячий соус з грибами для спагетті
- Спагеті відварити в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин, після закипання. Трохи потримайте в окропі макарони під кришкою (хвилини 3-4) і відкиньте на друшляк. Залиште 100 мл навару з макаронів для соусу.
- Надішліть макарони назад в каструлю і змастіть рослинною олією.
- Курячі стегенця поріжте на кілька частин і підсмажте на сковорідці до напівготовності.
- Печериці вимийте і наріжте тонкими пластинами. Розігрійте вершкове масло на сковорідці і Відведіть туди гриби. Готуйте печериці протягом 3 хвилин.
- Потім дрібно наріжте білі гриби і також відправте на сковороду. Посоліть, поперчіть грибне асорті і готуйте під кришкою 15-20 хвилин.
- Тепер влийте до грибів бульйон з макаронів, доведіть до кипіння і помістіть в соус підсмажене м’ясо.
- Гасіть соус на середньому вогні протягом 15 хвилин. Спробуйте його на смак і, за бажанням, підсолити. Готовий соус змішайте з дрібно нарізаним кропом.
- Спагеті викладіть в глибоке блюдо і заправте курячим соусом з грибами.
Соус до макаронів з куркою миттєво перетворить смак страви і подарує вам найприємніші емоції після його дегустації.