Соус для сьомги

Соус для сьомги
Запечена з лимоном і спеціями червона риба сама по собі вже смачна безмірно завдяки своєму ніжному в міру жирного і соковитої м’яса. Однак якщо подати до даного рибного блюда шикарний вершковий або ікорний соус для сьомги, то можна без зусиль перетворити звичайний стейк в справжню феєрію смаку. Що особливо захоплює в такий кулінарії, так це несумісність простоти рецепта, вишуканість компонентів і неповторна ніжність смаку.

Стек із сьомги під соусом – це без прикрас найшвидший, смачний, корисний, і одним словом бездоганний варіант вечері. Всього 25 хвилин потрібно на запікання стейка в духовці при 180оС, а в мікрохвильовій печі на таку процедуру піде і того менше, всього 5-10 хвилин. За цей час ми якраз встигнемо зробити відмінну підливу для цього царського страви.

Сьогодні ми хочемо запропонувати три види вершкового соусу для сьомги. Всі вони просто чудові. Радить спробувати кожен з них.

Грибний соус до стейку з сьомги

Складові

  • Свіжі печериці – 170 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
  • Борошно пшеничне в / с – 20 г + –
  • Вершки 15% або молоко 6% – 1 стакан + –
  • Рослинна олія рафінована – 20-30 мл + –
  • Кропова свіжа зелень – 50 г + –
  • Сіль екстра – 1/2 ч.л. + –
  • Приправа «Суміш перців» – 1/3 ч.л. + –

Як готувати соус до стейку з сьомги

Якщо в пошуку оригінальної ідеї для класичного блюда ви зайшли в глухий кут, то наш покроковий рецепт грибного соусу для стейка з сьомги стане справжнім відкриттям. Особливий грибний аромат лише додасть вашому частування шарму.

  1. Ріпчасту цибулю шаткуємо тонкими, дрібними кубиками і відправляємо на гарячу сковорідку, де і обсмажуємо його до золота.
  2. Підготуємо печериці. Ці гриби не варто мити, так як вони стануть водянистими і втратять свій оригінальний смак. Печериці слід протерти вологою серветкою, після чого нарізати тонкими пластами. Далі гриби викладаємо до цибулі і обсмажуємо в маслі 7 хвилин, помішуючи.
  3. Далі всипаємо до грибів борошно, все змішуємо і, не припиняючи помішування, тоненькою цівкою вводимо до них вершки кімнатної температури. Повинна вийти однорідна маса без грудок.
  4. Отриманий соус доводимо до кипіння, солимо, перчимо, а потім знижуємо температуру готування до мінімуму, на слабкому вогні варимо підливу 7 хвилин і вимикаємо.
  5. У гарячий соус відправляємо подрібнену зелень кропу, перемішуємо складу і під кришкою наполягаємо кілька хвилин.

Викладений на блюдо стейк із сьомги поливаємо соусом і прикрашаємо зеленню, журавлиною і скибочками лимона. Також в такій заправці рибу можна запекти в духовці при 190оС третину години.

Вершковий соус для запеченої сьомги

Цей варіант заправки застосовується не для оригінальної подачі готового блюда в якості смакового і естетичного супроводу, а сама сьомга безпосередньо запікається в цій підливі.

При такій технології приготування класичний стейк виходить неймовірно смачний, при тому, що рецепт до банального простий і повторити його в домашніх умовах під силу кожному. Крім того, даний соус відмінно підійде не тільки до сьомги, але і для іншої благородної риби.

Складові

  • Напівм’який сир – 70 г;
  • Високосортна пшеничне борошно – 20 г;
  • Вершки жирні 30% – 210 мл;
  • Масло оливи – 45-50 мл;
  • Суміш перців – 1/3 ч.л .;
  • Сіль екстра – 1 / 3-1 / 2 ч.л .;
  • Сушений подрібнений базилік – 1 ч.л .;
  • Майоран – 1 ч.л .;
  • Стейки сьомги – 600 г;
  • Лимон – ½ шт .;

sous-dlya-semgi

Як робити соус для сьомги

  1. У поглиблену ємність заливаємо вершки і трохи води (50-70 мл), збиваючи вінчиком, вводимо в них борошно. Збивати потрібно ретельно, щоб не було грудочок. Далі умащали соус спеціями і сіллю за смаком. А в довершення вводимо до складу натертий на дрібній тертці сир, рівномірно розподіляючи його в вершкової масі.
  2. Рибні стейки змащуємо сіллю і скроплюємо лимонним соком, після чого обсмажуємо їх в сковороді, але не до готовності, а буквально 2 хвилини до рум’яної. Потім стейки перекладаємо в форму для запікання і заливаємо вершковим соусом.
  3. Пекти сьомга у вершковому соусі буде 25 хвилин при 185оС на середньому рівні духової печі.

Готову сьомгу розкладаємо по порційних тарілках і подаємо з гарніром або самостійно. Найкращий варіант гарніру для такої страви – рис з каррі або паста тяльятелле.

Чудовим доповненням до такого частування стануть пшеничні грінки, які ви можете приготувати вдома своїми руками за 5 хвилин. Часточку часнику подрібнюємо в землянці і змішуємо з сіллю і соняшниковою олією (2 ст.л.). Ароматної сумішшю змащуємо хлібні скибочки і обсмажуємо на сковороді до хрускоту.

Ікорний соус для сьомги

Не зовсім демократичний за вартістю, але неперевершений за смаком рецепт даного соусу стане для цієї царської риби гідним доповненням.

Складові

  • Жирні вершки 30% – 250 г;
  • Сир «Пармезан» – 70-80 г;
  • Червона зерниста ікра – 60-80 г;

sous-dlya-semgi.jpg3

Як приготувати вершково-ікорний соус

  1. Вершки заливаємо в сотейник і ставимо нагріватися. Як тільки маса закипить, зменшуємо температуру і при постійному перемішуванні доводимо вершки до загустіння.
  2. Тепер вершкову масу можна прибрати з плити і змішати ½ частиною ікри.
  3. Також додаємо в гарячий соус перетертий на дрібній тертці «Пармезан».
  4. А як тільки підлива охолоне, додаємо в неї решту ікру і подаємо до столу зі стейком сьомги.

Блюдо буде виглядати не просто красиво, а екстравагантно і дорого. Такий соус для сьомги виразно підкреслить статус вашого торжества.