Солодкий соус для млинців з шоколаду

Шоколадний соус до млинців
Іноді, щоб побалувати близьких і приготувати чудовий сніданок або полуденок, треба зовсім небагато. Докладемо фантазію, кулінарну майстерність, додамо перевірені рецепти і отримаємо шоколадний соус для млинців, від якого в захваті будуть і діти, і дорослі. З ним навіть самі звичайні млинці перетворяться в справжні ласощі, не гірше тістечка з дорогої кондитерської – варто спробувати!

Але перш, ніж приступати до приготування соусу, зробимо спочатку смачні млинці!

Зробимо їх за базовим нескладному рецептом.

Млинці тонкі до шоколадного соусу

Інгредієнти вказані в розрахунку на 800-900 мл тесту.

  • Наливаємо в глибокий посуд 500 мл молока, туди ж розбиваємо 2 яйця, кладемо дрібку солі і 2 ч.л. цукру, збиваємо.
  • Потім всипаємо борошно – 6-8 ст.л. з гіркою. Знову збиваємо тісто, і якщо воно вийшло густуватим, розбавляємо його теплою кип’яченою водою до рідкої «млинцевій» консистенції.

Смажимо такі млинці на сковороді з антипригарним покриттям з обох сторін, не використовуючи масло, щоб не робити їх занадто жирними, адже ми доповнимо їх шоколадним соусом.

Готові млинці складаємо стопкою.

Як бачите, ми спеціально не додаємо в тісто багато цукру, в розрахунку на соус, щоб не зробити десерт нудотним.

Як приготувати млинці тонкі в шоколадному соусі

Отже, тепер, коли перед нами височіє стос ароматних ще гарячих млинців, займемося приготуванням до них шоколадного соусу!

Який би рецепт, наведений нижче, ми не вибрали, пам’ятаємо – смак соусу безпосередньо залежатиме від шоколаду. Продукт повинен бути якісним, тієї марки, якої ми довіряємо. Не варто економити і робити десерт на основі плитки, вона не розчиниться, а лише зіпсує блюдо.

Залежно від того, який шоколад ми покладемо – молочний або гіркий, буде змінюватися смак соусу – вибираємо той, що більше подобається.

Як зробити млинці тонкі в шоколадному соусі Можна створити не соус, а підливу на основі шоколаду з горіхами. Це зробить ласощі ще більш незвичним і апетитним, але пам’ятаємо, що при подачі подрібнені горіхи осядуть на дно, тому зачерпувати соус краще ложкою, щоб захопити їх.

А ось від добавок в шоколаді на кшталт крихт печива або родзинок все ж краще відмовитися, вони можуть відчуватися в ніжному соусі грубими.

Спочатку зробимо шоколадну підливку за класичним рецептом, а потім приступимо до експериментів.

Класичний шоколадний соус простий

У цьому рецепті ми використовуємо мінімум інгредієнтів, тому впоратися з приготуванням зможемо навіть дитина.

  1. Ламаємо і ставимо на водяну баню розтоплювати 100 г шоколаду, і як тільки шматочки стануть м’якими, вливаємо 50 мл вершків.
  2. Перемішуємо, додаємо 50 г цукру, якщо використовуємо молочний шоколад, а якщо гіркий, то 100г, всипаємо ванілін.
  3. На водяній бані, помішуючи, тримаємо шоколад, чекаючи, коли крупинки повністю розчиняться. Потім наливаємо 100 мл води. Знову доводимо консистенцію до однорідності.
  4. Прибираємо шоколадний соус з водяної бані і подаємо.

Класичний шоколадний соус - домашній рецепт

Використовувати шоколадний соус потрібно відразу ж, так як він все одно в процесі охолодження буде густіти. Доїсти таке приголомшливе ласощі ложкою одне задоволення, але щоб використовувати як соус, потрібно буде знову його підігріти.

Як бачите, все дуже просто і приготування домашнього шоколадного соусу займає від сили 15 хвилин.

Щоб надати ласощів приємну молочно-вершкову нотку або просто замінити вершки, які не завжди є під рукою, приготуємо його зі згущеним молоком.

Домашній шоколадний соус зі згущеним молоком

Так як в складі буде згущене молоко, соус краще готувати з гірким шоколадом.

Складові

  • Горький шоколад – 50 г
  • Згущене молоко – 150 г
  • Масло вершкове – 1 ст.л
  • Молоко – 80 мл
  • Какао порошок – 1½ ст.л

Як виготовити домашній шоколадний соус зі згущеним молоком

Як зробити вдома шоколадний соус

  1. На водяній бані розтоплюємо поламаний на дольки шоколад і додаємо відразу ж вершкове масло. Все перемішуємо.
  2. Всипаємо какао і знову заважаємо, щоб грудочки повністю розійшлися. Зробити це в гарячій густої суміші простіше, ніж після додавання рідких компонентів, тому не відкладаємо какао на кінець приготування.
  3. Тепер вливаємо згущене молоко, знову заважаємо, потім молоко і знову перемішуємо. Так як ми працюємо з густим соусом, збивати який міксером не варто, перемішувати і робити консистенцію однорідної необхідно після додавання кожного нового інгредієнта.
  4. Знімаємо соус з водяної бані і поливаємо їм млинці. Смачного!

Приготований за таким рецептом він не розтікається, можна зробити будь-який напис або намалювати щось на млинцях, але, в той же час, він і не твердне, коли подостинет, що дозволяє використовувати підливу і в холодному вигляді.

Пісний шоколадний соус з бананом

Але що робити тим, хто не вживає продуктів тваринного походження або дотримується посту?

Не варто відмовляти собі в ласощах, адже його можна приготувати без молока і масла.

Приготування шоколадного соусу з бананом

Приготування низькокалорійного шоколадного соусу

  • У сотейник наливаємо 150 мл води і доводимо до кипіння.
  • Потім всипаємо 40 г какао-порошку без добавок і наповнювачів, перемішуємо вінчиком.
  • Всипаємо 50 г цукру і наливаємо 40 г рослинного масла без запаху.
    Найкраще використовувати звичайну соняшникову, так ми напевно не відчуємо жодного непотрібного присмаку.
  • Доводимо масу до кипіння на маленькому вогні, тримаємо ще буквально пару секунд і знімаємо – потрібно охолодити соус до кімнатної температури.
  • Поки він остигає, підготуємо ще один компонент: подрібнити 1 стиглий банан. Його можна перемолоти в блендері, а можна просто натерти на дрібній тертці, важливо, щоб не залишилося грудочок.
  • Тепер з’єднуємо теплий солодкий соус і бананове пюре. Збиваємо віночком або міксером до повної однорідності і подаємо, з млинцями.

Експериментувати з кількістю цукру і бананів в цьому соусі можна довго – це лише базові приблизні пропорції, адже кому-то, можливо, більше подобається концентрований смак, тоді какао варто додати, а тим, хто любить ніжніше, краще залишити так, але покласти ще пару кружечків фрукта.

Замість білого цукру добре використовувати коричневий, він додасть карамельний аромат і присмак.

Тепер ви знаєте кілька рецептів того, як приготувати шоколадний соус для млинців. Як бачите, це дуже просто і не вимагає особливих навичок. Спробуйте побалувати домашніх або здивувати гостей таким незвичайним в домашніх умовах топінгом до улюблених усіма млинців!