Влаштуємо позапланове чаювання з привабливою випічкою домашнього приготування! Спечемо дуже насичений, пишний і неймовірно смачний солодкий пиріг з кабачків в духовці! Ідея додавання в десертну випічку ніжною і соковитою овочевий м’якоті – успішна кулінарна знахідка! Задум не нова – подібна технологія давно і активно користується попитом, практикується як досвідченими кондитерами, так і домашніми кулінарами. Приклад – морквяний, а також гарбузовий торт.
Нейтральний до смаку кабачок на тлі виразного шоколаду стає абсолютно безликим. Дегустуючи це приголомшливе мега шоколадний виріб, навряд чи хтось здогадається про «секретному інгредієнті». Кабачкова м’якоть додає тісту вологи, благотворно впливає на структуру, але, як і в випадку з згаданими вище морквяними і гарбузовим тортами, розпізнати наявність овоча практично неможливо, якщо не знати рецепт.
Складові:
Для тіста:
- кабачок – 350 г;
- яйця – 2 шт .;
- сметана 15-20% – 100 г;
- вершкове масло – 100 г;
- рослинне масло (рафінована) – 100 мл;
- цукор – 180 г;
- какао-порошок – 40 г;
- шоколад гіркий – 50 г;
- борошно – 300 г;
- ванільний цукор – 1 ч. ложка;
- розпушувач тіста – 1 ч. ложка;
- сода – ½ ч. ложки.
Для глазурі:
- молоко – 3 ст. ложки;
- вершкове масло – 20 г;
- цукор – 2 ст. ложки;
- какао-порошок – 2 ст. ложки;
- мигдальні пелюстки або будь-які горіхи – 2-3 ст. ложки.
Солодкий пиріг з кабачків в духовці рецепт з фото
Як приготувати шоколадний пиріг з кабачками
- М’якоть кабачка натираємо на крупній тертці. Попередньо зрізаємо тонкий шар шкірки і при необхідності видаляємо насіння. Якщо овоч надто соковитий, зливаємо зайву рідину і віджимаємо стружку.
- Вершкове масло завчасно дістаємо з холодильника, чекаємо розм’якшення, а потім з’єднуємо зі звичайним і ванільним цукром, додаємо яйця. Злегка збиваємо міксером, щоб компоненти об’єдналися.
- Додаємо сметану і рафінована, тобто не має запаху, масло. Знову злегка збиваємо.
- Окремо з’єднуємо борошно, розпушувач, соду і какао-порошок. розмішуємо.
- Обов’язково просіюємо сухі компоненти, щоб розбити можливі грудки соди і какао. Потім додаємо борошняну масу до рідкої масляної суміші – замішуємо густе тісто шоколадного кольору.
- Завантажуємо основний компонент – м’якоть кабачка. Для посилення шоколадного смаку додаємо гіркий шоколад, порубаний ножем на дрібні шматочки.
- Ретельно перемішуємо, щоб добавки рівномірно «розійшлися» по тесту.
- Викладаємо шоколадно-кабачкову масу в форму для випічки, розрівнюємо ложкою. Дно ємності для зручності можна прокласти пергаментом, змащувати стінки необов’язково. Щоб пиріг вийшов пишним, беремо ємність невеликого діаметра (в нашому прикладі – 20 см).
- Випікаємо солодкий пиріг з кабачками близько години. Попередньо прогреваем духовку до 180 градусів. Перевіряємо готовність – опускаємо глибоко в центр м’якушки дерев’яну шпажку. На паличці не повинно залишатися Непропечений тісто.
- Робимо глазур – змішуємо молоко, цукор, вершкове масло і просіяний какао-порошок. Ставимо на повільний вогонь і, помішуючи, доводимо до гладкості, однорідності і легкого загустіння. Глазур повинна вийти плинної, але не сильно рідкої.
- Остиглий пиріг дістаємо з форми. Покриваємо тонким шаром глазурі поверхню випічки. Присипаємо мигдальними пелюстками або будь-якими горіхами, порубаними ножем або подрібненими в чаші блендера.
- Шоколадний солодкий пиріг з кабачків готовий! Ріжемо і пробуємо!
Приємного чаювання!