Друзі, напередодні свят хочеться познайомити вас з ще однією чудовою ідеєю прикраси столу, щоб вона радувала і дітей, і дорослих. Закуска адже повинна відповідати атмосфері: бути зимової, веселою, новорічної та сніговик, якого ми зробимо з яєць саме те, що потрібно!
Читайте наш покроковий майстер-клас, вивчайте фото, і ви легко зможете зробити таку забавну вкусняшку своїми руками!
нам знадобляться
- яйця
І має бути в 2 рази більше, ніж заплановану кількість фігурок. Менше десятка брати не має сенсу, так як на що ломить від страв святковому столі, щоб бути помітними має бути хоча б 5 сніговиків.
- шпажки
Повинні бути саме довгі палички, а не коротенькі зубочистки, інакше яйця не втримаються один на одному і наша закуска розпадеться.
- морква
За бажанням її можна відварити, щоб вона легше надягала або залишити сирої. В останньому випадку вона буде виглядати естетичніше, але шпажка повинна бути дійсно гострою.
- петрушка
Вибираємо найміцніші короткі гілочки, так як стебельком нам знадобиться проткнути варений білок, а на кінцях у них повинні бути симпатичні «волоті» листочків.
- Чорний перець горошком
Якщо виконувати сніговика не тільки з очками, але і трьома гудзиками, нам знадобиться не менше 50 штук – на кожного по 5.
Підготовчі роботи
Тепер, коли ми підготували всі інгредієнти, приступаємо до виготовлення: це дуже швидко!
- Яйця варимо хоча б 15 хвилин після закипання, щоб вони вийшли міцними. Потім охолоджуємо їх або в воді, або винісши на холод. Тримаємо до повного охолодження. Це важливо, щоб шкаралупа легше зчищати і не чіплялася за білок. Погодьтеся, пошкоджений він буде виглядати не дуже красиво.
- Моркву чистимо і нарізаємо кружечками. Має вийти 10 штук: 5 побільше і 5 поменше. Вони повинні поєднуватися між собою за розміром: першим рядом йдуть великі, другим – дрібніші.
- Вирізаємо тонкі носики за кількістю сніговиків. З обох кінців вони повинні бути гострими, щоб виглядали природніше і легше топиться в білок.
- Вибираємо 10 відповідних гілочок петрушки і насипаємо в блюдце горошини перцю.
покрокове виконання
Підготовка завершена, починаємо творити нашу новорічну закуску!
1. Беремо 2 яйця і відрізаємо у кожного з обох країв по 4-5 мм, щоб зробити рівні краї. У яйця, яке стане низом, зрізаємо білка трохи більше, щоб зробити сніговика більш стійким.
2. Надіваємо яйця на шпажку одне на інше. Зверху повинен залишитися запас, який стане в нагоді нам для капелюшки.
3. Беремо підготовлені гуртки моркви і закріплюємо їх по черзі так, щоб знизу був коло більшого діаметра.
4. Горошини перцю утапливаем на місця очей сніговика і трьох чорних гудзичків.
5. Робимо носик. Гілочками петрушки імітуємо руки-палички.
Збираємо з яєць аналогічним чином інших новорічних сніговиків і розставляємо їх на плоскій тарілці.
Наша оригінальна закуска для святкового столу готова! Як бачите, нічого складного!