Сніданок 1 січня

Сніданок 1 січня
Для ранку 1 січня потрібна особлива їжа – стандартні бутерброди, омлети або кави не підійдуть, адже це першого ранок вже нового року! Оригінальний і незвичайний сніданок – це якраз те, що потрібно для повного занурення в атмосферу свята і почалися канікул. Ми зібрали кілька простих, але цікавих рецептів, втілити в життя які вийде навіть у початківців кулінарів.

Отже, якщо є звичка снідати певними продуктами і навіть в святковий ранок не хочеться зраджувати своїм уподобанням, вибираємо приблизно те ж саме: бутерброди, яєчню або сир, але трішки змінивши приготування, додавши додатковий інгредієнт або прибравши звичний, ми отримаємо абсолютно нове оригінальне блюдо.

Все запропоноване готується досить швидко, що для сніданку особливо важливо!

Солянка «Швидка допомога»

Але почнемо, мабуть, з «швидкої допомоги» для тих, хто святкував особливо завзято. Їм рекомендуємо приготувати гарячу наваристу солянку – це відразу ж додасть сил і бадьорості краще будь-якої чашки кави!

Цей варіант страви відрізняється від традиційної солянки тим, що він більш ситний, а картопляний крохмаль в складі благотворно вплине на слизову шлунка.

zavtrak-1-yanvarya

  • Якщо є 1,5 літра м’ясного бульйону, ставимо його на плиту. Якщо немає, беремо таку ж кількість води і, коли вона закипить, кладемо туди порізаний часточками картоплю (1-2 шт).
  • Обсмажуємо на сухій сковороді до золотистого кольору 300 г будь-яких м’ясних копченостей – ковбаса, шинка, м’ясо і т.п.
  • Перекладаємо в інший посуд, а на цьому ж витопити жирі пасеруємо цибулю і моркву з додаванням томатної пасти, і відправляємо його в бульйон.
  • За 7 – 8 хвилин до готовності, кладемо в каструлю обсмажене м’ясо, порізане солоний огірок, 200 г маслин з розсолом (за бажанням). Даємо потомитися і вимикаємо.

Такий суп буде хороший зі сметаною і часником. Смачного!

Ну, а тепер всі інші можуть сміливо приступати до приготування на сніданок яєчні і бутербродів!

незвичайні яєчні

Повітряний омлет

Такий сніданок оцінять всі любителі ніжного легкого смаку цього яєчного блюда.

складові

  • Яйце – 3 шт.
  • Лук-порей – ½ стебла
  • Шинка – 50 г
  • Вершкове масло – 1 ст.л
  • Сметана 25% – 100 мл
  • Вершки 15% – ½ склянки
  • Сир твердий – 50 г
  • Сіль – щіпка
  • Спеції та зелень (петрушка, мускатний горіх, чорний мелений і запашний перець) – за бажанням.

zavtrak-1-yanvarya1

приготування

  1. Сир тремо на крупній тертці. Включаємо духовку, щоб вона встигла прогрітися до 180 градусів.
  2. Віночком збиваємо яйця, з вершками і сметаною. Домігшись однорідної консистенції, додаємо в них спеції, сіль і з’єднуємо з сиром.
  3. На сковороді розігріваємо вершкове масло і обсмажуємо в ньому дрібно посічену шинку до рум’яної скоринки.
  4. Туди ж кладемо шинковану цибулю-порей і прогріваємо до розм’якшення.
  5. Виливаємо сирно-яєчну суміш і ставимо все в духовку приблизно на 25 хвилин. Запікаємо, поки на омлет не зарум’яниться.
  6. Готову страву трохи охолоджуємо при кімнатній температурі і порційно нарізаємо.

Сніданок готовий, все до столу!

«Помідори з сюрпризом»

Представляємо ще більш незвичайний варіант яєчні.

zavtrak-1-yanvarya2

  • Для їх приготування беремо 3 – 4 стиглих, але не занадто м’яких помідора, 3 яйця, 100 г твердого сиру і, якщо хочете, пару столових ложок рубаної зелені. Якщо будемо випікати все в духовці, ставимо її прогріватися до 200 градусів.
  • Сир натираємо і змішуємо з яйцями.
  • Додаємо зелень, сіль, спеції.
  • У вимитих помідорів відрізаємо «шапочки» приблизно 1/5 частина, дістаємо ложкою м’якоть і замість неї заливаємо яйця.
  • Прикриваємо їх «шапочками» і або відправляємо в духовку, або в мікрохвильовку. У першій вони приготуються за 10 – 15 хвилин, в залежності від розмірів помідорів, у другій на максимальній потужності за 3.

Смачного!

оригінальні бутерброди

Паштет «Червона ікра»

Не дивуйтеся, і хоча червоної ікри в рецепті немає і близько, смак виходить саме такий. До речі, цей паштет чудово доповнить і новорічний стіл, а вранці можна буде просто продовжити святкувати.

zavtrak-1-yanvarya3

  • Для нього нам треба всього лише подрібнити блендером або прокрутити через м’ясорубку філе 1 великої оселедця без кісток, 150 г вершкового масла, 2 середніх варених моркви і пару штук плавлених сирків (твердих або в баночках). От і все!

Мажемо на тости, хлібці або батон з маслом – завжди буде смачно. Крім того, цим незвичайним паштетом можна фарширувати яйця, помідори, робити рулети і т.п.

Запечені помідори на багеті

Хрусткий пряний смак цих бутербродів стане прекрасним початком дня нового року! Якщо у вас є оливкова олія, краще скористатися ним – аромат часнику і пармезану в поєднанні з ним створить справжню середземноморську ідилію. В іншому продукти будуть звичайними.

zavtrak-1-yanvarya4

  • Ріжемо 2 – 3 помідори на скибочки товщиною 3-4 мм і скроплюємо їх сумішшю з 2 ст.л оливкової олії, солі, чорного перцю і подрібненого зубчики часнику.
  • Відправляємо їх в нагріту до 220 градусів духовку запікатися протягом 10 – 15 хвилин.
  • Тим часом підсушують на сковороді скибочки багета (3 – 4 шт.) Або смажимо їх на оливковій олії до скоринки.
  • Прибираємо на блюдо і прямо на цю ж сковороду (якщо на ній було масла) викладаємо 50 г тертого пармезану. Запікаємо його до хрусткой рум’яної скоринки.
  • Багет змащуємо м’яким сиром, зверху викладаємо помідори, скроплюємо все бальзамічним оцтом і розкладаємо смажений пармезан – сніданок готовий!

Грінки з начинкою

Для таких грінок нам знадобиться все той же, що і для звичайної, плюс сир, шинка або ковбаса.

zavtrak-1-yanvarya5

  • Беремо будь-який хліб, який вам більше подобається, нарізаємо його акуратними скибочками, на половину з яких розкладаємо шинку, мариновану кукурудзу і сир, іншими прикриваємо зверху, щоб вийшло кілька сендвічів.
  • Розігріваємо сковороду, збиваємо яйце з молоком і сіллю, мачає в нього кожен сендвіч з обох сторін, потім обвалюють (за бажанням) в панірувальних сухарях і обсмажуємо з кожного боку до рум’яної скоринки.

Цей же варіант можна зобразити в солодкому виконанні: беремо батон або булочку, а може бути хліб з сухофруктами і цукатами, яєчну суміш злагодити, додаємо ванілін і корицю, і замість шинки кладемо всередину тоненький шматочок яблука, полуниці, груші або банана.

zavtrak-1-yanvarya6

Солодкі грінки припадуть до смаку все домашнім!

яблучні маффіни

Хорошим варіантом солодкої випічки для незвичайного новорічного сніданку стануть яблучні маффіни. Готуються вони швидко, а кориця додасть яблучному смаку велику глибину.

  • Розтоплюємо ¼ пачки вершкового масла, додаємо 1/3 склянки молока, 2 яйця і добре збиваємо.
  • Втручаємося в яєчну суміш 200 – 250 г борошна, 1 ч.л розпушувача і корицю.
  • З яблук прибираємо серединки і, дрібно порізавши, змішуємо з тестом.
  • Викладаємо тісто в формочки, змащені маслом, заповнюючи їх приблизно на 2/3.
  • Випікаємо маффіни в духовці при 180 градусах від півгодини до 40 хвилин.

zavtrak-1-yanvarya7

З чашкою ароматної кави або чаю на сніданок вони будуть чудові! Тим хто любить легкі сніданки безумовно припадуть до смаку ці не дуже солодкі десерти з сиру.

Чізкейк без випічки

Це оригінальне блюдо можна зробити на новорічний стіл з тим розрахунком, щоб кілька порцій залишилося на сніданок.

Складові

  • Сир – 500 г
  • Сметана або натуральний йогурт – 300 г
  • Желатин – 2 ст.л
  • Цукор і фрукти за смаком

zavtrak-1-yanvarya8

Приготування

  1. Замочуємо желатин в пропорції, зазначеної в інструкції, зазвичай це 6: 1, на півгодини.
  2. Збиваємо сир блендером зі сметаною або йогуртом. Злагодити його варенням, сиропом або звичайним цукром.
  3. Додаємо або шматочки шоколаду або ж порізані фрукти: ківі, банани, апельсини або ягоди. Вибирайте поєднання таким чином, щоб солодкість компенсувалася кислинкою, так смак вийде гармонійніше.
  4. Набряклий желатин ставимо прогріватися, але не доводимо до кипіння. Проціджуємо і вливаємо в солодкий сирний крем. Акуратно, не збиваючи перемішуємо, розливаємо по формах-келихах і прибираємо в холодильник не менше, ніж на 3 години.

Це ж блюдо можна зробити більш оригінальним. Просто не втручаємося дрібно порізані фрукти в сирну масу, а великими часточками або ягодами цілком викладаємо дно великої форми.

Після застигання і розрізання на порції такої чізкейк буде виглядати дуже красиво і незвично, особливо, якщо зробити його з полуницею.

* Рада кухарчуком
Якщо ви сумніваєтеся, що желатину досить, не використовуйте воду, яка додатково розбавляє масу – додайте його відразу в сир. Так десерт застигне напевно і набагато швидше.

Запіканка в мікрохвильовці

Якщо напередодні в святковий вечір такий сніданок ви приготувати не встигли, зробіть експрес-запіканку в мікрохвильовці!

З пачки сиру вийде 2 порції.

  • Збиваємо його з 2 яйцями і 2 ст.л цукру, додаємо порізані фрукти, як в попередньому прямо в сирну масу.
  • Заповнюємо форму не більш, ніж на 2/3, так як запіканка підніметься, і ставимо в мікрохвильовку при максимальній потужності на 3 хвилини.
  • Випікати можна також 20 хвилин в духовці. Для цього вона повинна бути розігрітій до 180 градусів.

zavtrak-1-yanvarya9

Крім їжі на сніданок можна не подати напій – кава, шоколад або чай.

Домашній шоколад

Для приготування домашнього шоколаду нам буде потрібно ½ плитки чорного або молочного і стакан або ½ склянки молока, в залежності від того, чи хочете ви зробити напій більш концентрованим.

  • Ставимо молоко грітися на водяну баню, і в уже тепле кладемо шматочки шоколаду.
  • Тримаємо на вогні, поки вони повністю не розчиняться безперервно помішуючи.

zavtrak-1-yanvarya10

Щоб додати смаку оригінальності, можна приправити шоколад корицею, додати в нього свіже кокосове молоко або прикрасити збитими вершками

Як бачите, готувати незвичайний сніданок для ранкової трапези в перший день нового року одне задоволення! Дійсно, навіщо чекати свят, якщо парочку рецептів можна випробувати вже в найближчі вихідні!