Сметанний торт «Панчо»

Торт “Панчо” був створений і випускається московської кондитерською фабрикою “Філі-Бейкер”. Торт став настільки популярним, що його сміливо можна порівнювати з такими бестселерами як “Прага” або “Пташине молоко”.

Рецепт торта тримається в строгому секреті, тому кожна господиня по-своєму його відтворює.

Торт “Панчо” складається з повітряного шоколадного бісквіта, просоченого ніжним сметанним кремом. У торт додають ананас, вишню або якісь інші фрукти-ягоди, горіхи. Формується “Панчо” у вигляді гірки. Зверху повністю покривається сметанним кремом і прикрашається малюнком з розтопленого шоколаду.

Свого часу я знайшла рецепт цього торта на просторах інтернету, довго не наважувалася приготувати, але коли зробила … Захопленню моєму не було меж. Він виявився настільки смачний. У ньому ідеально поєднувалося все. Відтоді торт “Панчо” став одним з найулюбленіших в нашій родині.

Досить слів, давайте готувати. У мене, як і у будь-якої господині, звичайно ж, своя варіація цього тортика.

Сметанний торт Панчо

Для приготування сметанного торта “Панчо” нам знадобиться:

Для шоколадного бісквіта:

  • 6 яєць,
  • 1,5 склянки цукру
  • 1,5 склянки борошна,
  • 4 столові ложки какао,
  • 1 чайна ложка розпушувача.

Для крему:

  • 800 грам сметани, бажано вище 30% жирності (сметани може знадобитися і більше),
  • 200 грам цукру,
  • ванілін або ванільний цукор.

Решта інгредієнти:

  • 300 грам вишні без кісточок (можна мороженої),
  • 100 г волоських горіхів (немає волоських, підійдуть будь-які),
  • цукрова пудра,
  • 0,5 плитки шоколаду,
  • 15 грам вершкового масла,
  • 1 столова ложка молока.

Рецепт приготування сметанного торта “Панчо”.

Спечемо шоколадний бісквіт.

Яйця добре збити в піну на великій швидкості міксера.

6706

Не припиняючи збивання, поступово введемо цукор. У бісквітне тісто не можна бухати весь цукор відразу, потрібно додавати потроху.

IMG_6728

В окремому посуді змішаємо борошно, какао і розпушувач.

Поступово введемо їх в тісто, акуратно збиваючи міксером на мінімальній швидкості.

6731

Я не завжди додаю розпушувач. Хоча какао погано впливає на підйом бісквіта, і він вийде більш щільним, ніж з розпушувачем.

Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і присипаємо манкою. Змащуємо і присипаємо тільки дно, якщо це зробити з боками, то бісквіт не зможе піднятися.

Випікаємо бісквіт в попередньо розігрітій духовці 30-40 хвилин (готовність бісквіта перевіряється зубочисткою, перші 20 хвилин випічки духовку відкривати ні в якому разі не можна).

Я випікала шоколадний бісквіт в мультиварці. Вийшло дуже здорово. Режим “Випічка” 65 + 20 хвилин.

Після того як бісквіт готовий, його потрібно повністю остудити.

IMG_6753

Підготуємо інші продукти.

Горіхи дрібно нарізаємо або подрібнити в блендері.

Вишню (можна брати свіжу або заморожену) присипаючи цукровою пудрою. Якщо у Вас заморожена вишня, то її потрібно попередньо розморозити. Утворений сік злити. 

IMG_6759

Приготуємо густий сметанний крем.

Зберемо торт.

Щоб торт був красивою і правильної форми нам знадобиться глибока ємність. Вистелити її харчовою плівкою.

Шоколадний бісквіт разрежем на дві частини так, щоб нижня частина була висотою 7-10 мм.

Верхню частину поріжемо на шматочки.

6761

Відкладемо і приберемо в холодильник 3-4 столові ложки сметанного крему.

Вмочимо шматочки шоколадного бісквіта в сметанний крем і викладемо їх в один шар в приготовану нами ємність. Далі покладемо трохи вишні і посипем все це горішками.

IMG_6801

6804

Потім знову викладемо шар бісквіта з кремом, на нього вишню і горішки. Шматочки бісквіта потрібно викладати щільно один до одного.

Чергуючи шари до тих пір, поки не закінчиться бісквіт або крем.

IMG_6815

Нижню, відрізану нами, частина бісквіта намажемо залишками сметанним кремом (якщо крему не залишилося, то можна запозичити трохи крему з холодильника) і укладемо зверху, кремом вниз. Придавив гарненько все руками, затягнемо торт харчовою плівкою і відправимо в холодильник на ніч.

 6819

Вранці акуратно перевернемо торт на блюдо або тарілку.

IMG_6827

Смажена поверхню торта відкладеним сметанним кремом. Можна додати в сметанний крем трохи збитих вершків і після цього вже змастити поверхню торта.

IMG_6832

На водяній бані розтопити шоколад, додавши туди молоко і масло. Добре все перемішати і нанесемо на торт малюнок.

Приберемо торт ненадовго в холодильник, щоб шоколад застиг.

Приємного чаювання.

IMG_6847 IMG_6908

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.