Торт “Панчо” був створений і випускається московської кондитерською фабрикою “Філі-Бейкер”. Торт став настільки популярним, що його сміливо можна порівнювати з такими бестселерами як “Прага” або “Пташине молоко”.
Рецепт торта тримається в строгому секреті, тому кожна господиня по-своєму його відтворює.
Торт “Панчо” складається з повітряного шоколадного бісквіта, просоченого ніжним сметанним кремом. У торт додають ананас, вишню або якісь інші фрукти-ягоди, горіхи. Формується “Панчо” у вигляді гірки. Зверху повністю покривається сметанним кремом і прикрашається малюнком з розтопленого шоколаду.
Свого часу я знайшла рецепт цього торта на просторах інтернету, довго не наважувалася приготувати, але коли зробила … Захопленню моєму не було меж. Він виявився настільки смачний. У ньому ідеально поєднувалося все. Відтоді торт “Панчо” став одним з найулюбленіших в нашій родині.
Досить слів, давайте готувати. У мене, як і у будь-якої господині, звичайно ж, своя варіація цього тортика.
Для приготування сметанного торта “Панчо” нам знадобиться:
Для шоколадного бісквіта:
- 6 яєць,
- 1,5 склянки цукру
- 1,5 склянки борошна,
- 4 столові ложки какао,
- 1 чайна ложка розпушувача.
Для крему:
- 800 грам сметани, бажано вище 30% жирності (сметани може знадобитися і більше),
- 200 грам цукру,
- ванілін або ванільний цукор.
Решта інгредієнти:
- 300 грам вишні без кісточок (можна мороженої),
- 100 г волоських горіхів (немає волоських, підійдуть будь-які),
- цукрова пудра,
- 0,5 плитки шоколаду,
- 15 грам вершкового масла,
- 1 столова ложка молока.
Рецепт приготування сметанного торта “Панчо”.
Спечемо шоколадний бісквіт.
Яйця добре збити в піну на великій швидкості міксера.
Не припиняючи збивання, поступово введемо цукор. У бісквітне тісто не можна бухати весь цукор відразу, потрібно додавати потроху.
В окремому посуді змішаємо борошно, какао і розпушувач.
Поступово введемо їх в тісто, акуратно збиваючи міксером на мінімальній швидкості.
Я не завжди додаю розпушувач. Хоча какао погано впливає на підйом бісквіта, і він вийде більш щільним, ніж з розпушувачем.
Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і присипаємо манкою. Змащуємо і присипаємо тільки дно, якщо це зробити з боками, то бісквіт не зможе піднятися.
Випікаємо бісквіт в попередньо розігрітій духовці 30-40 хвилин (готовність бісквіта перевіряється зубочисткою, перші 20 хвилин випічки духовку відкривати ні в якому разі не можна).
Я випікала шоколадний бісквіт в мультиварці. Вийшло дуже здорово. Режим “Випічка” 65 + 20 хвилин.
Після того як бісквіт готовий, його потрібно повністю остудити.
Підготуємо інші продукти.
Горіхи дрібно нарізаємо або подрібнити в блендері.
Вишню (можна брати свіжу або заморожену) присипаючи цукровою пудрою. Якщо у Вас заморожена вишня, то її потрібно попередньо розморозити. Утворений сік злити.
Приготуємо густий сметанний крем.
Зберемо торт.
Щоб торт був красивою і правильної форми нам знадобиться глибока ємність. Вистелити її харчовою плівкою.
Шоколадний бісквіт разрежем на дві частини так, щоб нижня частина була висотою 7-10 мм.
Верхню частину поріжемо на шматочки.
Відкладемо і приберемо в холодильник 3-4 столові ложки сметанного крему.
Вмочимо шматочки шоколадного бісквіта в сметанний крем і викладемо їх в один шар в приготовану нами ємність. Далі покладемо трохи вишні і посипем все це горішками.
Потім знову викладемо шар бісквіта з кремом, на нього вишню і горішки. Шматочки бісквіта потрібно викладати щільно один до одного.
Чергуючи шари до тих пір, поки не закінчиться бісквіт або крем.
Нижню, відрізану нами, частина бісквіта намажемо залишками сметанним кремом (якщо крему не залишилося, то можна запозичити трохи крему з холодильника) і укладемо зверху, кремом вниз. Придавив гарненько все руками, затягнемо торт харчовою плівкою і відправимо в холодильник на ніч.
Вранці акуратно перевернемо торт на блюдо або тарілку.
Смажена поверхню торта відкладеним сметанним кремом. Можна додати в сметанний крем трохи збитих вершків і після цього вже змастити поверхню торта.
На водяній бані розтопити шоколад, додавши туди молоко і масло. Добре все перемішати і нанесемо на торт малюнок.
Приберемо торт ненадовго в холодильник, щоб шоколад застиг.
Приємного чаювання.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.