Тости – це класичний сніданок у багатьох країнах світу, і наші краї це просте і ситне блюдо для ранкового раціону не оминуло.
Багато, напевно, пам’ятають смажений хліб на сковороді солодкий з молоком, який дуже популярний був у дефіцитні часи, і сьогодні ми згадаємо рецепт цього нехитрого ласощі. А крім оригінального рецепта скандинавських тостів, в цій статті ви також познайомитеся і з іншими не менш смачними і простими хлібними десертами.
Смажений в молоці
Найчастіше ідея приготувати грінки приходить на розум тоді, коли запаси вчорашнього або навіть позавчорашнього хліба цілком значні. Булочка вже не така м’яка і апетитна і єдине раціональне рішення на її рахунок, це відмочити скибочки і обсмажити в маслі.
- Як вже зрозуміло з назви страви, основними і незамінними його інгредієнтами є білий пшеничний хліб і коров’яче незбиране молоко.
- Для смаження найкраще віддати перевагу вершковому маслу, щоб хліб просочився топленим ароматом.
- Відмочувати грінки можна не тільки в підсолодженому молоці, але і в молочно-яєчної суміші. Так булочки виходять ще більш ніжні і смачні.
- У класичний склад клярі можна поряд з цукровим піском також додати ароматні спеції: корицю, ваніль, цедру, мускат, кардамон.
- Не слід нарізати хліб занадто товстими або навпаки – тонкими скибочками. 1-1,5 см буде ідеальною товщиною для булочки.
- Смажити грінки слід на середньому вогні не більше 5-6 хвилин.
- Відправляти на сковороду вимочені хлібні скибочки потрібно лише тоді, коли масло буде дуже добре прогріте. Так булка НЕ буде надмірно жирною.
- Крім солодких булочок, за класичною рецептурою можна зробити і солоні грінки, але в цьому випадку кількість яєць в клярі слід збільшити, а молока – зменшити, цукру же, відповідно, і зовсім не додавати.
Смажений з молоком солодкий хліб
Приготувати своїми руками смачненький десерт на сковороді до чаю можна всього за 10 хвилин. Для цього нам і потрібно що хліб, цукор та молоко.
Складові
- Батон нарізний – ½ шт .;
- Молоко незбиране коров’яче – 0,2 л;
- Масло вершкове – 50-80 г;
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
Посмажити хліб на сковороді з молоком
- У трохи тепле молоко всипаємо цукровий пісок і перемішуємо до розчинення сахарінок.
- На середній вогонь ставимо на розігрів сковороду і кладемо в неї шматочок вершкового масла.
- Тим часом нарізаний на скибочки батон (1-1,5 см завтовшки) обмакиваем в молоці, а як тільки масло розчиниться, перекладаємо хліб в сковорідку і смажимо з двох сторін по 2-3 хвилини на кожен бік.
Медово-молочні грінки на десерт
Цей варіант пшеничних молочних грінок стане відмінним сніданком в датському стилі, а щоб зробити його в домашніх умовах, вам будуть потрібні продукти, які завжди є під рукою.
Складові
- Яйця категорії «С1» – 4 шт .;
- Молоко пастеризоване – ½ ст .;
- Батон вчорашній – 8-10 скибочок;
- Коричний порошок – 1 ч.л .;
- Апельсинова цедра – 1 ст.л .;
- Мед луговий текучий – 2 ст.л .;
- Масло вершково-топлене – 3 -4 ст.л .;
- Свіжі ягоди чорниці, малини – 2 ст.л .;
- Сметана – 2-3 ст.л.
Як готувати смажену білий хліб на сковороді
- Оскільки ми в даному рецепті використовуємо вже готові хлібні скибочки, то відразу ж приступаємо до приготування просочення. Яйця збиваємо до пінки і повного змішання жовтка і білка в одну масу.
- Потім додаємо в яйця мед і знову все перемішуємо.
- Тепер в підігріте молоко всипаємо коричнева порошок, цедру і все перемішуємо. Даємо ароматної рідини трохи охолонути, і потім тонкою цівкою при постійному помішуванні вводимо молоко в яєчно-медовий склад.
- На сковороді розтоплюємо вершкове масло, хлібні скибочки занурюємо в кляр з однієї й іншої сторони, а потім кладемо на розпечену сковорідку.
- На середньому полум’ї готувати грінки з двох сторін слід 6 хвилин.
- Готові булочки перекладаємо на порційні тарілки, поруч укладаємо сметану і свіжі ягоди.
Грінки скандинавські солодкі – покроковий рецепт з фото
Дитяче харчування від 3 до 10 років Гарячі бутерброди Дитячі бутерброди
ХадіджаСтатьі автора
Складові
- Батон пшеничний – 8 скибочок + –
- Яйце відбірне куряче – 2 шт. + –
- Молоко незбиране коров’яче – ½ склянки + –
- Цукровий пісок – 2 ч.л. + –
- Сіль – на кінчику ножа + –
- Рослинна олія – 50 мл + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
За цим рецептом ще в моєму дитинстві мама готувала солодкі булочки на сніданок. Так ми реалізовували трохи зачерствілий батон. Як пізніше виявилося, це ніяке не ноу-хау, а традиційні скандинавські грінки, які, до слова сказати, дуже смачні, ситні і швидкі в приготуванні. Мабуть, це найкращий сніданок для школяра і не тільки.
Для початку потрібно нарізати батон на скибочки товщиною в 1 см. Або ж просто використовуємо вже нарізаний скибочками хліб.
Далі замішуємо просочення. Для цього яйця збиваємо виделкою з цукровим піском і дрібкою солі до змішання білка і жовтка, після чого вливаємо молоко і знову пробиваємо складу виделкою.
Ставимо нагріватися при середній температурі сковорідку, вливаємо в неї рослинне масло.
Кожен скибочку хліба обмакиваем з двох сторін в клярі
А потім викладаємо вимочений хліб в розпечене масло.
Смажимо грінки пару-трійку хвилин з одного боку, потім перевертаємо і смажимо до готовності ще 2 хвилини.
Солодкий хліб, смажений на сковорідці, можна подати і з медом, і зі згущеним молоком і зі сметаною і варенням. Та й самі по собі такі грінки дуже смачні і стануть відмінним самостійним десертом.