Смажений солодкий хліб з молоком на сковороді

Тости – це класичний сніданок у багатьох країнах світу, і наші краї це просте і ситне блюдо для ранкового раціону не оминуло.

Багато, напевно, пам’ятають смажений хліб на сковороді солодкий з молоком, який дуже популярний був у дефіцитні часи, і сьогодні ми згадаємо рецепт цього нехитрого ласощі. А крім оригінального рецепта скандинавських тостів, в цій статті ви також познайомитеся і з іншими не менш смачними і простими хлібними десертами.

Смажений в молоці

Найчастіше ідея приготувати грінки приходить на розум тоді, коли запаси вчорашнього або навіть позавчорашнього хліба цілком значні. Булочка вже не така м’яка і апетитна і єдине раціональне рішення на її рахунок, це відмочити скибочки і обсмажити в маслі.

  • Як вже зрозуміло з назви страви, основними і незамінними його інгредієнтами є білий пшеничний хліб і коров’яче незбиране молоко.
  • Для смаження найкраще віддати перевагу вершковому маслу, щоб хліб просочився топленим ароматом.
  • Відмочувати грінки можна не тільки в підсолодженому молоці, але і в молочно-яєчної суміші. Так булочки виходять ще більш ніжні і смачні.
  • У класичний склад клярі можна поряд з цукровим піском також додати ароматні спеції: корицю, ваніль, цедру, мускат, кардамон.
  • Не слід нарізати хліб занадто товстими або навпаки – тонкими скибочками. 1-1,5 см буде ідеальною товщиною для булочки.
  • Смажити грінки слід на середньому вогні не більше 5-6 хвилин.
  • Відправляти на сковороду вимочені хлібні скибочки потрібно лише тоді, коли масло буде дуже добре прогріте. Так булка НЕ ​​буде надмірно жирною.
  • Крім солодких булочок, за класичною рецептурою можна зробити і солоні грінки, але в цьому випадку кількість яєць в клярі слід збільшити, а молока – зменшити, цукру же, відповідно, і зовсім не додавати.

Смажений з молоком солодкий хліб

Приготувати своїми руками смачненький десерт на сковороді до чаю можна всього за 10 хвилин. Для цього нам і потрібно що хліб, цукор та молоко.

Складові

  • Батон нарізний – ½ шт .;
  • Молоко незбиране коров’яче – 0,2 л;
  • Масло вершкове – 50-80 г;
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.

Посмажити хліб на сковороді з молоком

  1. У трохи тепле молоко всипаємо цукровий пісок і перемішуємо до розчинення сахарінок.
  2. На середній вогонь ставимо на розігрів сковороду і кладемо в неї шматочок вершкового масла.
  3. Тим часом нарізаний на скибочки батон (1-1,5 см завтовшки) обмакиваем в молоці, а як тільки масло розчиниться, перекладаємо хліб в сковорідку і смажимо з двох сторін по 2-3 хвилини на кожен бік.

Медово-молочні грінки на десерт

Цей варіант пшеничних молочних грінок стане відмінним сніданком в датському стилі, а щоб зробити його в домашніх умовах, вам будуть потрібні продукти, які завжди є під рукою.

Складові

  • Яйця категорії «С1» – 4 шт .;
  • Молоко пастеризоване – ½ ст .;
  • Батон вчорашній – 8-10 скибочок;
  • Коричний порошок – 1 ч.л .;
  • Апельсинова цедра – 1 ст.л .;
  • Мед луговий текучий – 2 ст.л .;
  • Масло вершково-топлене – 3 -4 ст.л .;
  • Свіжі ягоди чорниці, малини – 2 ст.л .;
  • Сметана – 2-3 ст.л.

Як готувати смажену білий хліб на сковороді

  1. Оскільки ми в даному рецепті використовуємо вже готові хлібні скибочки, то відразу ж приступаємо до приготування просочення. Яйця збиваємо до пінки і повного змішання жовтка і білка в одну масу.
  2. Потім додаємо в яйця мед і знову все перемішуємо.
  3. Тепер в підігріте молоко всипаємо коричнева порошок, цедру і все перемішуємо. Даємо ароматної рідини трохи охолонути, і потім тонкою цівкою при постійному помішуванні вводимо молоко в яєчно-медовий склад.
  4. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, хлібні скибочки занурюємо в кляр з однієї й іншої сторони, а потім кладемо на розпечену сковорідку.
  5. На середньому полум’ї готувати грінки з двох сторін слід 6 хвилин.
  6. Готові булочки перекладаємо на порційні тарілки, поруч укладаємо сметану і свіжі ягоди.

Грінки скандинавські солодкі – покроковий рецепт з фото

Дитяче харчування від 3 до 10 років Гарячі бутерброди Дитячі бутерброди
ХадіджаСтатьі автора

xleb.7
xleb.7

Складові

  • Батон пшеничний – 8 скибочок + –
  • Яйце відбірне куряче – 2 шт. + –
  • Молоко незбиране коров’яче – ½ склянки + –
  • Цукровий пісок – 2 ч.л. + –
  • Сіль – на кінчику ножа + –
  • Рослинна олія – ​​50 мл + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

За цим рецептом ще в моєму дитинстві мама готувала солодкі булочки на сніданок. Так ми реалізовували трохи зачерствілий батон. Як пізніше виявилося, це ніяке не ноу-хау, а традиційні скандинавські грінки, які, до слова сказати, дуже смачні, ситні і швидкі в приготуванні. Мабуть, це найкращий сніданок для школяра і не тільки.

Для початку потрібно нарізати батон на скибочки товщиною в 1 см. Або ж просто використовуємо вже нарізаний скибочками хліб.


  • Далі замішуємо просочення. Для цього яйця збиваємо виделкою з цукровим піском і дрібкою солі до змішання білка і жовтка, після чого вливаємо молоко і знову пробиваємо складу виделкою.


  • Ставимо нагріватися при середній температурі сковорідку, вливаємо в неї рослинне масло.
    Кожен скибочку хліба обмакиваем з двох сторін в клярі


  • А потім викладаємо вимочений хліб в розпечене масло.


  • Смажимо грінки пару-трійку хвилин з одного боку, потім перевертаємо і смажимо до готовності ще 2 хвилини.


  • Солодкий хліб, смажений на сковорідці, можна подати і з медом, і зі згущеним молоком і зі сметаною і варенням. Та й самі по собі такі грінки дуже смачні і стануть відмінним самостійним десертом.