Смажені зелені помідори

zharenye-zelenye-pomidory
Після «зимової сплячки» так хочеться спробувати свіжих фруктів і овочів, що ж робити коли на грядці недозріла овочі, а терпіння вже на межі.

Можна приготувати смажені зелені помідори, вони не поступляться смаку зрілих овочів, а в вашому арсеналі з’явиться ще один відмінний рецепт. Якщо вам слабо уявляється таке блюдо смачним і корисним, то рецепт точно для вас, спробуйте один раз і вас вже за вуха не відтягнеш від тарілки!

Зелені помідори в смаженому вигляді вельми незвичне блюдо для нас, а ось, наприклад, в південних країнах, таке частування традиційне і завжди присутній на обідньому столі.

Підсмажені помідори також дуже популярні до сніданку, це дієтичне і ситне блюдо завжди на першому місці у тих, хто стежить за своїм здоров’ям і фігурою. Закуска не має смаку традиційних зрілих томатів і її сміливо можна віднести до екзотичних страв.

У наші краї прогрес поки не дійшов, але в деяких країнах Південної Америки вже винайшли сорт зелених помідорів. Так що приступати до готування зелених помідор потрібно негайно і відразу ж оцінити їх чудовий смак!

Смажені зелені помідори з соусом

Складові

Помідори і панірування

  • Помідори зелені – 6 шт + –
  • Яйця курячі – 3 шт + –
  • Панірувальні сухарі – 200 г + –
  • Борошно пшеничне – 50 г + –
  • Суміш сушеної зелені – 3 ст.л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Крохмаль – 30 г + –
  • Рослинна олія – ​​100 г + –

соус

  • Сметана – 100 г + –
  • Майонез – 100 г + –
  • Лимонний сік – 1 ч.л. + –
  • Цукор-пісок білий – 1 щіпка + –
  • Сіль і перець – за смаком + –
  • М’ята – 2 гілки + –

Як приготувати смажені зелені помідори

Дуже вдалим блюдом стануть засмажені зелені помідори до святкового застілля, подати їх можна з соусом і в цей час спостерігати за приємним подивом гостей.

Готування делікатесу дуже проста, так що вам не доведеться «винаходити радіо», ви з легкістю впораєтеся із завданням, навіть якщо у вас немає великого кулінарного досвіду.

  1. Зелені помідори добре вимийте, і наріжте кружальцями завтовшки 1 сантиметр. Розкладіть їх на обробній дошці і посоліть.
  2. Яйця збийте віночком в мисці з парою ложок води, в другій посудині з’єднайте панірувальні сухарі, сушену зелень, мелений часник і дрібку солі. У третій дрібної мисці з’єднайте борошно з крохмалем.
  3. Рослинна олія влийте на сковорідку з товстим дном, поставте на вогонь і добре розігрійте масло, потім приступайте до готування.
  4. Порізані помідори спочатку обваляйте в борошні з крохмалем, потім занурте в яєчну суміш і обваляйте в панірувальних сухарях.
  5. Викладіть на сковорідку (зробіть це так, щоб вони не торкалися одне одного), і смажте до готовності з обох сторін по 3-4 хвилини.
  6. Зніміть готові помідори і дайте стекти на паперовому рушнику, долийте масла і точно також посмажте наступну партію помідорів.

Поки остуджуються помідори, приготуйте соус: в глибокій мисці з’єднайте домашній майонез і сметану. Гілочки м’яти вимийте, відокремте листочки і дрібно їх порубати, додайте в миску і перемішайте. Після, приправте соус сіллю, цукром, перцем і лимонним соком.

Візьміть широке блюдо і викладіть смажені помідори кругом, а посередині помістіть соус.

Подавайте чудові смажені помідори як закуску до будь-якого застілля, вони прекрасно впишуться в ваш раціон і стануть родзинкою середовища ваших улюблених страв.

Гарнір із зелених помідорів

Чудово підійдуть такі смажені овочі на гарнір до м’ясних і рибних страв. Буває, приносите додому незрілі помідори, і відразу починаєте ховати по темних кутках, щоб вони дозріли. Хороша альтернатива – в той же вечір подати страви з несподіваним гарніром і порадувати своїх домочадців новим шедевром!

zharenye-zelenye-pomidory2

Складові

  • Зелені помідори – 4 шт;
  • Кукурудзяне борошно – 100 г;
  • Яйця – 2 шт;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Сушений базилік – 1 ст.л .;
  • Рослинна олія – ​​50 г.

Як посмажити зелені помідори на гарнір

  1. Помідори добре вимийте, наріжте кружальцями і посоліть.
  2. У глибокій мисці збийте яйця, в іншу миску всипте кукурудзяну муку і сушений базилік.
  3. Поставте на вогонь сковорідку, влийте масло і розігрійте. Помідори обваляйте в кукурудзяній муці і занурте в яйця, потім знову в борошно. Смажте на повільному вогні до готовності 4-5 хвилин з кожного боку.

Смажені зелені помідори готові, подавайте їх як гарнір з улюбленими стравами!