Смажені пиріжки з лаваша з сиром і зеленню

zharenye-pirozhki-iz-lavasha-s-syrom-i-zelenyu
Цей чудовий рецепт – справжня знахідка, така випічка виручить, в разі, коли потрібно швидко накрити стіл для несподіваних гостей.

Ароматні, приголомшливо смачні і ситні пиріжки з лаваша з сиром і зеленню допоможуть навіть не дуже досвідченою господині здивувати близьких своїм кулінарним талантом. А найголовніше, освоївши «базовий рецепт» ви завжди зможете, імпровізуючи, створювати свої, ексклюзивні версії цієї страви, доречного в будь-якій ситуації.

Для приготування наших пиріжків не потрібно вміти замішувати тісто, його ми замінимо вже готовим продуктом – найдавнішою різновидом хліба – вірменським лавашем. Зараз цей продукт надзвичайно популярний, його можна купити в будь-якому супермаркеті.

У складі лаваша не використовуються дріжджі або інший розпушувач. Тісто для цього хліба не повинно містити нічого крім борошна, солі і води, цей продукт відмінно підійде для тих, хто твердо вирішив дотримуватися принципів здорового харчування.

Ви можете також приготувати його своїми руками в домашніх умовах. Наш сайт пропонує вам кілька рецептів:

  • Як приготувати вірменський лаваш будинку
  • Як спекти лаваш будинку
  • Як приготувати бездріжджовий лаваш будинку

Пиріжки з лаваша з сиром і зеленню

Складові

  • Твердий сир – 150 г + –
  • Сир – 150 г + –
  • Кріп (або інша зелень) – 1 пучок + –
  • Яйця курячі – 1 шт + –
  • Часник – 1 зубчик + –
  • Сіль і перець – за смаком + –

Приготування смажених пиріжків з лаваша з сиром

Крім того, в начинку можна додати будь-які приправи і спеції, які ви віддаєте перевагу: паприку, прованські або італійські трави. Та й основний інгредієнт начинки – твердий сир, може бути успішно замінений бринзою, адигейським сиром, сиром.

  1. Сир натираємо на крупній тертці.
  2. Сир змішуємо з натертим сиром. Якщо сир містить занадто багато сироватки, його потрібно віджати, загорнувши в два шари марлі.
  3. Зелень ретельно миємо під проточною водою, нарізаємо і змішуємо з сирною начинкою.
  4. Додаємо сіль, спеції, подрібнений часник.
  5. Лаваш розгорнемо і наріжемо квадратами зі стороною 13-15 см.
  6. Яйце розмішуємо виделкою або вінчиком до однорідності.
  7. Тепер подумки поділимо квадратик лаваша по діагоналі. На одну з половинок викладаємо трохи сирної начинки, край щедро змащуємо яйцем і накриємо другий, вільної половинкою так, щоб вийшов трикутний пиріжок. Ретельно пригорнемо краю, щоб під час смаження начинка залишилася всередині пиріжка.
  8. У глибокій сковороді розігріємо рафінована рослинна олія.
  9. Помістимо наші пиріжки в розігріте масло і обсмажити з двох сторін на середньому вогні до появи апетитною, рум’яної скоринки.

Готові пиріжки краще подавати «з пилу, з жару», однак і остиглі, вони неймовірно смачні.

Смажені пиріжки з сиром з вірменського лаваша

Цей варіант пиріжків з лаваша з сиром відрізняється не тільки «змістом», а й формою – начинка в них загорнута більш надійно.

zharenye-pirozhki-iz-lavasha-s-syrom-i-zelenyu2

Складові

  • Тонкий вірменський лаваш – 1 упаковка (6 шт);
  • Копчений сир – 800 г;
  • Помідор – 2 шт;
  • Яйця – 4 шт;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Вершкове масло – для смаження.

Як приготувати пиріжки з лаваша

  1. Почнемо з яєць, оскільки це єдиний інгредієнт начинки, що вимагає теплової обробки. Відваримо їх круто, охолодити, очистимо і подрібнити. Ви можете нарізати їх, натерти на тертці або просто розім’яти виделкою – робіть, як вам зручніше.
  2. Сир дрібно ріжемо або натираємо на тертці.
  3. Помідори нарізаємо кубиками. Однак перш ніж це зробити, не зайвим буде зняти з них шкірку. Для цього обдадім помідори окропом, а потім помістимо в холодну воду.
  4. Зелень (не обов’язково обмежуватися кропом!) Ретельно промиваємо, струшуємо зайву воду і дрібно шаткуємо.
  5. Часник очищаємо і пропускаємо через прес.
  6. Змішуємо всі інгредієнти начинки.
  7. Нарізаємо листи лаваша на досить великі квадрати.
  8. Викладаємо начинку (приблизно столову ложку) в центр шматочка лаваша і загортаємо «конвертиком».
  9. Залишилося обсмажити пиріжки на вершковому маслі, поки вони не зарум’яняться.

Секрети успішних пиріжків з лаваша

zharenye-pirozhki-iz-lavasha-s-syrom-i-zelenyu3

У даній статті ми наводимо лише два рецепта, проте ваша фантазія, напевно, підкаже вам, що ще можна додати до сирної начинки. Ось кілька порад щодо вибору та використання додаткових інгредієнтів:

  • Якщо вам хочеться зробити страву більш ситним і додати «м’ясну» нотку в начинку для ваших пиріжків, відмовтеся від спокуси поєднати благородний сир з дешевою вареною ковбасою або сосисками. А ось шматочок відварного м’яса або шинка будуть тут цілком доречні.
  • Сир відмінно поєднується з різними овочами. Якщо ви любите такі композиції, можете експериментувати в цьому напрямку. Але, зрозуміло, варто вибирати ті овочі, на приготування яких не потрібно багато часу.
  • Любителям грибів слід пам’ятати, що купувати цей продукт краще в магазині, оскільки про грибах, куплених на ринку у вас немає абсолютно ніякої інформації. А ось печериці абсолютно безпечний і екологічно чистий продукт, їх перед вживанням досить злегка обсмажити.

Творіть, експериментуйте, імпровізують і тоді смажені пиріжки з лаваша з сиром і зеленню стануть справжнім кулінарним шедевром! Смачного!