Відмовитися від походу за грибами в теплу осінню погоду складно, адже аромати лісових ягід і достаток грибів не зможуть залишити байдужим нікого.
Якщо ви хочете поласувати грибами, а сезон збору ще далеко, тоді вас виручать смажені печериці зі сметаною – вони наповнять ваш будинок приємним грибним ароматом. Ці гриби продаються цілий рік, і не поступаються за своїми смаковими якостями лісовим, ви зможете купити їх завжди свіжими і за доступною ціною.
Як вибрати якісні печериці
- Свіжі печериці повинні бути пружними і твердими на дотик, а зіпсований гриб буде м’яким, як губка. Краще купуйте гриби в індивідуальній упаковці, щоб можна було перевірити це, так як із загальних ящиків продавці можуть накласти все без перебору.
- У свіжих грибів завжди повинен бути білий колір, іноді, з рожевим відтінком на ніжці, а капелюшок гриба, навпаки, повинна бути білосніжною. Якщо цих ознак немає, можете не слухати байки, що вони вирощувалися за новими технологіями, печериці однозначно не першої свіжості.
- Понюхайте печериці: у них повинен бути приємний і легкий аромат грибів, різкий запах свідчить про те, що від покупки краще відмовитися.
- На грибах не повинно бути сторонніх плям, вм’ятин і шкірка печериці не повинна бути відсутнім, нехай навіть трохи. Печериці таким чином можуть увібрати в себе запахи сусідніх продуктів і не підійдуть для готування взагалі.
- Будинки зберігайте гриби в холодильнику не більше одного тижня, помістіть їх в окремий бокс з кришкою або загорніть в харчову папір.
Дотримуватися цих простих порад не важко. Приділивши трохи уваги вибору печериць, натомість ви отримаєте якісні продукти для приготування ваших улюблених страв.
Смажені печериці зі сметаною
Складові
- Печериці – 600 г + –
- Солодкий цибуля – 2 шт. + –
- Сметана – 250 г + –
- Сіль – 0,5 ч.л. + –
- Чорний мелений перець – 1 щіпка + –
- Часник – 2-3 зубки + –
- Зелень – за смаком + –
Покрокове приготування смажених печериць зі сметаною
Такий спосіб приготування шампіньйонів дуже простий і швидкий. Така чудова закуска прекрасно доповнить легкий сімейна вечеря. Гриби при готуванні зменшуються в половину, і якщо у вас збирається пристойна компанія, то краще відразу готувати подвійну порцію.
- Печериці ретельно вимити під проточною водою, і порізати кожен на чотири частини. Гриби, порізані крупно, матимуть більш насичений смак.
- Солодкий цибуля очистити і нашаткувати дрібними шматочками.
- На розігріту сковорідку з олією викладаємо печериці, і обсмажуємо до тих пір, поки не зникне вся рідина.
- Всипати цибулю і смажити до готовності п’ять хвилин.
- Додати в сковорідку сметану, накрити кришкою, і тушкувати на повільному вогні пару хвилин. Після цього блюдо солимо, перчимо і додаємо подрібнений часник.
- Періодично помішуючи, смажити гриби потрібно до готовності десять хвилин. Завершення готування можна відрегулювати самостійно, залишивши трохи підливи, або смажити до повного випаровування рідини.
Печериці готові – можна подавати їх до столу, як закуску, або гарнір до риби, також вони можуть служити прекрасним соусом до страв з крупи. У будь-якому випадку, вони порадують вас своїм смаком.
Печериці, смажені зі сметаною, можна використовувати в якості базового продукту для жульєну, або основою для святкового салату.
Салат зі смаженими печерицями
Одним з основних інгредієнтів будуть печериці, приготовані в рецепті, наведеному вище. Гриби можна приготувати заздалегідь, якщо будете впевнені, що використовуєте їх на наступний день.
Складові
- Смажені печериці – 200 г;
- Яйця відварні – 2 шт .;
- Куряча відварна грудка – 1 шт .;
- Солоні огірки – 2 шт .;
- Петрушка – 1 пучок;
- Домашній майонез – 3 ст.л .;
- Гірчиця гостра – 1 ч.л.
Як приготувати салат з куркою і печерицями
- Свіжу петрушку добре вимити і нарізати дрібно, викласти всю на дно тарілки.
- Тепер викладаємо смажені печериці.
- Ріжемо дрібними кубиками яйця і солоні огірки, і по черзі викладаємо їх на блюдо.
- Куряче м’ясо ріжемо на тонкі смужки, і кладемо наверх, прикрашати нічим не потрібно.
- З одного краю викладаємо майонез, а поверх нього гірчицю, і в такому незвичайному вигляді подаємо на стіл.
Можна взяти прозору тарілку, продукти будемо викладати шарами, і подача буде дуже ефектна.
Перемішуємо салат прямо перед гостями – і можна пригощати їх ситним блюдом. Готуйтеся слухати масу компліментів, адже такого смачного салату зі смаженими грибами зі сметаною ваші близькі точно не пробували.
Тепер ви знаєте, як приготувати смажені печериці зі сметаною, і як красиво і апетитно їх подати. Балуйте себе шедеврами кулінарії, не бійтеся експериментувати – і ваші кулінарні здібності вийдуть на новий рівень.
Смачного!