Смажені кабачки з помідорами

Літо, велика кількість овочів і така спека, що довго стояти біля плити не може жодна господиня, та й бажання є щось жирне і ситне – не виникає.

У такій ситуації прийде на допомогу легке блюдо швидкого приготування – смажені кабачки з помідорами: корисно, малокалорійні, смачно і готується протягом півгодини. Чимось це блюдо нагадує знамените частування «Тещин язик», так що, якщо ви любитель цієї закуски, то спробувати її кабачковий аналог – ваш прямий обов’язок, для порівняння.

Але навіть якщо ви «Тещин язик» ніколи не пробували чи залишилися від закуски не в захваті, то спробувати наше блюдо все-одно рекомендуємо. Технології приготування обох страв схожі, але частування виходять абсолютно різні.

Кабачки, смажені з помідорами: рецепт з фото

Рецепти до обіду Закуски з овочів Страви з кабачків 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Смажені кабачки з помідорами
Смажені кабачки з помідорами

Складові

  • Кабачки – 2 шт. + –
  • Помідори – 3 шт. + –
  • Майонез – за смаком + –
  • Часник – 2 зубки + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний мелений перець – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​к-ть тільки для смаження + –
  • Борошно пшеничне – для обвалювання кабачків перед смаженням (скільки піде) + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Кабачки очистити від шкірки і нарізати кружечками, товщиною приблизно 0,8 см.


  • Змішати борошно і трохи солі, обваляти в цій суміші кабачки.


  • Обсмажити в маслі з двох сторін.


  • В окремій мисці змішати майонез, пропущений через Часничниці часник, перець, сіль і все перемішати.


  • Помідори розрізати навпіл і нарізати тонкими скибочками.


  • На остиглий кабачок викласти трохи соусу.


  • Далі перекладаємо кабачки на красиву тарілку. Зверху на кожен з них кладемо по часточці свіжого помідора і присипаємо все нарізаною зеленою цибулею або зеленню.