Кабачок є одним з найбільш низькокалорійних овочів, його корисно вживати в їжу під час дієти, поста або просто в сезон дозрівання кабачків.
Мабуть, найпоширеніший спосіб приготувати прісний плід смачно – це посмажити його, смажені кабачки під часниковим соусом ідеально доповнять ваш сніданок, обід або вечерю. Найприємніше в приготуванні цієї страви – то, що робиться воно просто, швидко, виходить дуже смачним і обходиться господаркам зовсім недорого.
Жарка кабачків під часниковим соусом: рецепт з фото
Закуски з овочів Страви з кабачків
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Кабачки – 1 шт. + –
- Борошно пшеничне – 2 ст.л. (З гіркою) + –
- Рослинна олія – за смаком + –
- Часник – 1/2 головки + –
- Майонез – 5 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Для того, щоб кабачок посмажити, бажано, щоб він був молодий з м’якими кісточками всередині і з м’якою шкіркою зовні. Кабачок помити, добре його обтерти. Треба обов’язково, щоб кабачок був сухий. Нарізати його кружечками, товщиною приблизно 0,7 см.
В окрему тарілку насипаємо борошно і змішуємо її з сіллю. Вмочуємо в цю суміш з борошна і солі кружечок кабачка.
І з іншого боку теж.
Наливаємо на сковороду олію і нагріваємо його. Пам’ятайте, що кабачок бере досить багато масла, тому не забувайте кожного разу його підливати. Кладемо кабачки на гарячу сковороду.
Смажимо кабачки по обидва боки на помірному вогні до утворення золотистої скоринки.
Для соусу треба очистити часник і натерти його на тертці, бажано на дрібній. Можна припустити часник через прес – кому як більше подобається.
Додаємо до часнику майонез і сіль. Краще, якщо майонез буде оливковий.
Соус добре розмішуємо.
Коли кабачки пожежі – викладаємо їх на тарілку і промаківаем серветкою або паперовим рушником, щоб прибрати надлишки олії. Намазуємо на кожен кружечок кабачка приготований часниковий соус.
Подавати смажені кабачки під часниковим соусом найкраще в гарячому вигляді, так вони набагато смачніше і менш жирні.
Смачного!