Смажені кабачки під часниковим соусом

Кабачок є одним з найбільш низькокалорійних овочів, його корисно вживати в їжу під час дієти, поста або просто в сезон дозрівання кабачків.

Мабуть, найпоширеніший спосіб приготувати прісний плід смачно – це посмажити його, смажені кабачки під часниковим соусом ідеально доповнять ваш сніданок, обід або вечерю. Найприємніше в приготуванні цієї страви – то, що робиться воно просто, швидко, виходить дуже смачним і обходиться господаркам зовсім недорого.

Жарка кабачків під часниковим соусом: рецепт з фото

Закуски з овочів Страви з кабачків
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Смажені кабачки під часниковим соусом
Смажені кабачки під часниковим соусом

Складові

  • Кабачки – 1 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л. (З гіркою) + –
  • Рослинна олія – ​​за смаком + –
  • Часник – 1/2 головки + –
  • Майонез – 5 ст.л. + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Для того, щоб кабачок посмажити, бажано, щоб він був молодий з м’якими кісточками всередині і з м’якою шкіркою зовні. Кабачок помити, добре його обтерти. Треба обов’язково, щоб кабачок був сухий. Нарізати його кружечками, товщиною приблизно 0,7 см.


  • В окрему тарілку насипаємо борошно і змішуємо її з сіллю. Вмочуємо в цю суміш з борошна і солі кружечок кабачка.


  • І з іншого боку теж.


  • Наливаємо на сковороду олію і нагріваємо його. Пам’ятайте, що кабачок бере досить багато масла, тому не забувайте кожного разу його підливати. Кладемо кабачки на гарячу сковороду.


  • Смажимо кабачки по обидва боки на помірному вогні до утворення золотистої скоринки.


  • Для соусу треба очистити часник і натерти його на тертці, бажано на дрібній. Можна припустити часник через прес – кому як більше подобається.


  • Додаємо до часнику майонез і сіль. Краще, якщо майонез буде оливковий.


  • Соус добре розмішуємо.


  • Коли кабачки пожежі – викладаємо їх на тарілку і промаківаем серветкою або паперовим рушником, щоб прибрати надлишки олії. Намазуємо на кожен кружечок кабачка приготований часниковий соус.


  • Подавати смажені кабачки під часниковим соусом найкраще в гарячому вигляді, так вони набагато смачніше і менш жирні.

    Смачного!