Смажена форель на сковороді

Смажена форель на сковороді
Червону рибу в будь-якому вигляді вживають в їжу, в силу користі і приголомшливого смаку лососеві завжди бажані гості на святкових столах. Популярною стравою є смажена форель на сковороді, готується делікатесна риба таким способом просто, а ось відтінки її смаку завжди виходять грайливими. Про те, як смачно посмажити рибу, які спеції додати в блюдо, щоб воно набуло незвичайний аромат і смак – детальніше читайте в статті.

Рецепт смаженої форелі на сковороді по-шотландськи

Вишукана червона риба гідна того, щоб її приготували за особливим рецептом. Приготування шотландською з лимоном і вівсяним борошном – саме той варіант смаження ніжного філе, який забезпечить йому хрустку рум’яної скоринки і ні з чим незрівняний смак.

Складові

  • Вівсяне борошно – ½ ст .;
  • Форель – 1 кг;
  • Мелений чорний перець – за смаком;
  • Рослинна олія – ​​2 ст. л .;
  • Лимон – 1 шт .;
  • Зелень – за смаком;
  • Молоко – 2 ст. л .;
  • Сіль за смаком.

zharenaya-forel-na-skovorode.jpg2

Приготування райдужної форелі

  1. Обробляє рибу на філе, проте шкіру і реберні кістки не прибираємо.
  2. Нарізаємо філе порційними шматочками.
  3. Змішуємо молоко зі спеціями (перець, сіль), заливаємо їм рибу на 30 хвилин.
  4. Після цього паніруємо філейні шматочки в борошні і приступаємо до їх смаженні. Розігріваємо на маслі сковороду і обсмажуємо на ній рибу по 5 хвилин з кожного боку.

Подаємо смажену райдужну форель з дрібно рубаною зеленню і нарізаними шматочками лимона.

Якщо у вас не виявиться під рукою вівсяної муки – не поспішайте її замінювати звичайної. Просто купіть вівсяні пластівці і подрібніть їх за допомогою блендера, кавомолки або кухонного комбайна.
В отриманій вівсяної масі і панірують рибні шматочки. Форель, обсмажена по-шотландськи, саме тоді має родзинку в смаку, коли приготовлена ​​на основі вівсяної муки.

Смажені стейки форелі в апельсиновому маринаді

Складові

  • Апельсини – шт. + –
  • Сіль – 50 г + –
  • Чорний перець мелений – на кінчику ножа + –
  • Цукор – 100 г + –
  • Форель (беремо 2 стейка) – 600-700 г + –

Продукти для сметанному соусі

  • Кріп – чверть пучка + –
  • Апельсиновий сік свіжовичавлений – 1 ст.л. + –
  • Хрін – 1-2 ч.л. + –
  • Сметана – 50 г + –

Приготування форелі на сковорідці

Якщо ви хочете з червоної риби приготувати воістину вишукане оригінальне блюдо, тоді обов’язково скористайтеся «апельсиновим» рецептом.

Незважаючи на незвичайну технологію приготування, робиться блюдо досить швидко і просто. З огляду на процес підготовки продуктів, приготування займає 35 хвилин. Цього часу цілком достатньо, щоб вийшов справжній шедевр з неповторним рибно-цитрусовим смаком.

  1. Знімаємо цедру з апельсинів, використовуючи дрібну тертку. Можна для маринаду брати і суху цедру (1 ст. Л.).
  2. Змішуємо цедру з перцем, цукром, сіллю. Ретельно все перемішуємо.
  3. Змащуємо рибні стейки отриманою сумішшю, викладаємо їх на решітку і прибираємо на 1 годину в холодильник.
  4. Виймаємо через годину замерзлі стейки з холодильника, промиваємо їх під проточною водою, обсушуємо.
  5. Розігріваємо сковороду (можна на маслі, можна без нього – хто як хоче), викладаємо на розпечене дно шматки риби, обсмажуємо їх з обох сторін (підрум’янюємо по 2-3 хвилини з кожного боку).

Якщо сковорідка у вас невелика – обсмажуйте стейки окремо, так вони краще прожаряться. Якщо в процесі смаження тонкі частини рибного стейка почнуть відпадати – сколіть їх звичайної зубочисткою, це допоможе зберегти їм форму.  

Запікання в духовій шафі

Наступний після смаження форелі на сковорідці етап приготування – це запікання в духовці.

Розігріваємо духову піч, ставимо в неї спеціальну форму для запікання разом зі стейками (политими жиром, що виділився в процесі обсмажування на сковорідці) і печемо рибу при t 200-210 ° С протягом 7-10 хвилин. Тільки не перетримаєте, інакше форель вийде сухою.

Як формочок використовуйте одноразові алюмінієві форми або ж зроблені з фольги.

Як приготувати сметанний соус для заправки смажених стейків

Зробити соус для форелі досить просто.

  • Все, що потрібно, це змішати хрін, дрібно нарізаний кріп, сіль і сметану.
  • Наостанок додати свіжий сік апельсина і все добре перемішати – заправка готова.

Поливаємо їй стейки, обсмажені на сковороді, і, запечені в духовці, і подаємо з часточкою стиглого соковитого апельсина до столу

  1. Замість апельсинового соку можна використовувати яблучний оцет (0,5 ч. Л.), Але тоді соус вийде більш кислим.
  2. Сметану в соусі дозволяється замінити вершками. Форель в вершках ще соковитіше і ніжніше.

З чим подати стейки форелі

Смажена райдужна або річкова форель мають досить високу калорійність, а з огляду на, що в нашому рецепті в блюдо додається ще й сметана, то виходить воно дуже жирним.

Щоб знизити навантаження на шлунок – вживайте смачні смажені стейки з сирими овочами або ж з відвареним рисом. Якщо перевагу віддасте рису, то порцію смаженої риби слід розділити на 2 рази.

Як правильно посмажити форель цілком

Смажена форель на сковороді може бути приготовлена ​​не тільки у вигляді стейків або філе, нерідко господині смажать червону рибу цілком. У делікатесної риби дуже ніжний смак, а заправка у вигляді сметани робить її ще більш делікатною.

Складові

  • Річкова форель (дрібного розміру) – 4-5 шт .;
  • Рослинна (або оливкова) олія – ​​6 ст. л .;
  • Борошно – 2 ст. л .;
  • Зелень – за смаком;
  • Сметана – 1 ст .;
  • Мелені сухарі – 2 ст. л .;
  • Сіль за смаком.

zharenaya-forel-na-skovorode

Приготування річкової форелі на сковорідці

  1. Очищаємо рибу від луски, виймаємо з неї всі нутрощі, відрізаємо голову, видаляємо плавники і зябра.
  2. Промиваємо тушку під проточною водою.
  3. Солимо очищену форель, начиняє її подрібненою зеленню (як зелені використовуйте все, що побажаєте: петрушку, кріп, селера і т.п.).
  4. Обвалюють тушку в борошні, сухарях.
  5. Розігріваємо в сковороді олію, обсмажуємо в ньому рибу з обох сторін, по 3-4 хвилини з кожного боку. Смажити потрібно з відкритою кришкою.
  6. Після цього зменшуємо полум’я, заливаємо форель сметаною, накриваємо сковорідку кришкою і Томім делікатес на вогні ще 5 хвилин.

Подаємо смажену річкову форель з гарніром або відвареною картоплею, притрусивши заздалегідь рибу трохи рубаною зеленню.

При бажанні, коли будете смажити форель, можете натерти філе / стейк спеціями (куркумою, розмарином, тархуном, м’ятою, меленим перцем). Замість сметани в якості заправки можна використовувати також грибний, креветковий, часниковий соуси, або ж додати в блюдо трохи білого вина.

Смажена форель на сковороді – відмінне блюдо для застіль. Незважаючи на його високу калорійність, відмовитися від ласого рибного шматочка з хрусткою рум’яною скоринкою важко. Використовуйте дані нами поради, як правильно і скільки потрібно смажити червону рибу на сковорідці, і тоді ваш делікатес завжди буде виходити, як в кращих ресторанах світу.

Смачного!